Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 17. února 2018 12:32

Jiná Realita oni úplně ignorovali její nejlepší mezičasy. Pořád pindali o chybach, zatímco byla o stovky metrů dál. A najednou zjistili, ze zlato..

Pak je ještě příšerná ta komická dvojka u biatlonu. Ti si nahrávají a mrkají na sebe jak Bohdalová s Dvořákem v Televariete.

Offline Karja
44759 příspěvků moje polička 17. února 2018 14:52

Jiná Realita Hahaha, to jsem si taky říkala, že ten její komentátořskej výkon překoná omílané "přepište dějiny hokejové historie" protože dvouminutovej řev vysokýho hlasu, kde není rozumět jedinýmu slovu je masakr. No a k těm chybám, oni je komentovali i u ostatních závodnic, které se umístily na předních příčkách. U toho prvního mezičasu mi to teda přislo už hodně divný, že asi ten čas neviděj, možná si taky mysleli, že je chyba v časomíře:-D :-D.

Dadoo Tak na toho jednoho cápka v biatlonu jsem si musela zvykat snad dva roky - asi víš o kterého se jedná. Já je neznám jmény. Ze začátku to komentoval jak krimi seriál na pokračování:-D

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 17. února 2018 15:33
Reakce na Jiná Realita:

přiznávám, že mě nesmírně baví moderátoři sportovních disciplín.

ovšem do historie se zapíše ta bába s nepříjemným hlasem, která komentovala sjezd ledecké:

tady chyba, tady chybka, tady velká chyba....jeee, zlato!

Jo. Tihle spolukomentátoři jsou někdy peklo. Lucie Pešánová (Hrstková) mi otrávila požitek z jízd nejen tím opravdu nepříjemným skřehotavým hlasem, ale hlavně neustálým rušením v podobě - z 90% - kritiky závodnic /o tom, co předvedla při jízdě Ledecké nemluvě/. Vichnara mi bylo docela líto.

Mimochodem pobavilo mě, jak jízdu prožívali italští komentátoři, ale i Švédové... Všichni pochopili dřív, že to je hodně dobré... 

https://www.irozhlas.cz/sport/olympijske-hry/ester-ledecka-superobri-slalom-zlata-medaile-komentatori_1802171012_ako

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 17. února 2018 17:54

domenica Díky za to srovnání. Mně se líbí i koment německého Eurosportu. Bohužel teda ale o to víc vyznívá tragický výkon Hrstkové.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. února 2018 18:33

a to až teď zjišťuju (pokud jsem si to dobře cca přeložila), že některé televize ukončily přenos někdy po první dvacítce, s tím, že už i vyhlásily pořadí - protože přece z druhé dvacítky už nikdo první pozice neohrozí. takže vítěznou jízdu už diváci neviděli  to je běžná praxe? sport fakt nesleduju.

Offline Karja
44759 příspěvků moje polička 17. února 2018 18:37

Jiná Realita Ano, protože ve stejném čase jde více sportů. Takže se snaží zabrat co možná nejatraktivnější věci, plus samozřejmě výběr svých sportovců. To vyhlášení je trochu zvláštní, ale tak to asi nebylo nic oficiálního.

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 17. února 2018 20:04

Dadoo Jako mohli ten cas vic sledovat, ale chyby delala,  to je proste fakt. Ne být jich, mohla mit cas jeste lepsi. Ale stejne je to holka sikovna!

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 17. února 2018 20:18

Kokoska 

Víc sledovat čas? V téhle disciplíně sledování času zásadní věc a jsou tam na to dva.  Vypadalo to, že ho nesledujou vůbec. Pešánová jenom mlela a mlela a kritizovala...  Navíc nechápu, jak mohli být tak nepřipraveni na potenciálně dobrou jízdu, když už tréninkové časy naznačovaly, že by to nemuselo být vůbec špatné...

Ledecká chyby dělala, ovšem zajímavé je, že ostatní komentátoři místo aby kritizovali od začátku téměř do konce, se chytli mnohem dřív a poznali, že to je sakra zajímavá jízda, která může zamíchat s pořádím v čele.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 17. února 2018 20:59

domenica Přesně tak. O čas snad  jde až v první řadě, ne?

V podstatě bych očekávala od komentátora, že řekne např. "chyba" (kdyby si divák nevšiml) a sleduje a komentuje jízdu dál. Ale omílat jednu chybu, pitvat ji, zatímco je závodnice už o kilometr dál, což jim poněkud uniklo, mi přišlo docela obtěžující.

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 17. února 2018 20:59

To je česká povaha - kritizovat a hledat to špatné, ne vyzdvihnout pozitiva a co se povedlo...

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 17. února 2018 21:08

domenica Přesně tak.  Jen pro zajímavost komentář německého eurosportu probíhal

Já jsem si to porovnala právě na tom německém Eurosportu, kde začínají po jejím představení, že je i snowboardistkou, jak skvěle se v krátké době zlepšila i v lyžování. A už v 38. vteřině poprvé zmínili, jak jede překvapivě rychle. V 1. minutě jak výborně napravila předchozí chybu. Průběžně sledovali nejen mezičasy, ale i její celkovou rychlost. V 1:10 poznamenal jeden z nich, že je to zatím největší rychlost dne. 1.17 první krátičká zmínka o chybě a druhá zmínka zmínka o chybě na posledním skoku. A pak už jen stačil jeden z nich říct: "Dívej na ni, co...."

A Hrstková? Už v 25. vteřině chyba, rozebírala ji 15 vteřin!!! Jen jí dorozebrala, ve 45. vteřině další chyba a zase ji rozpitvávala. V 1:03 další chyba. Rozpitvála. A pak chyba na posledním skoku. Mezičasu si všimla všehovšudy jednou až někdy po minutě.

Teprve ze záznamu začali rozebírat, jak vlastně byla rychlá.

Myslím, že to hovoří za vše.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 17. února 2018 21:13

wendulka 

Díky za rozbor německého komentáře. Jen jsem odhadovala, německy neumím. Podobně na mě působil nizozemský a švédský komentář.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 17. února 2018 21:38
Reakce na evik77:

To je česká povaha - kritizovat a hledat to špatné, ne vyzdvihnout pozitiva a co se povedlo...

​Taky myslím. Nejsou takoví všichni, ale třeba právě u té "expertky" je to do nebe volající. Do jisté míry se na tom "odtažitém" komentování podílí fakt, že se komentovalo z Prahy a ne přímo z místa.

Jinak, mě mrzí kritizovat ČT (jsem zvyklá se jí spíš zastávat), Petra Vichnara mám ráda (zdaleka nejen pro ten příjemný hlas, v tak hlubokém kontrastu s Pešánovou), brácha je sportovní redaktor tamtéž... ale dneska prostě - to bylo blbý a možnost přímého srovnání s komentátory zahraničních médií je tím důkazem. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 17. února 2018 21:58

domenica No ty přeložené věty komentátorů v článku jsou bohužel až z doby po projetí cílovou čarou. A ještě to teda není přeložené úplně přesně, spousta jim toho vypadla - komentátor neříká olympijský sen, ale olympisches Traumtanz = olympijský tanec snů. A v tom dalším odstavci spojili dohromady do jedné věty, co říkají oba komentátoři, kdy jeden říká: "Ale to (ten čas) nikde neukradla. Jela opravdu dobře." A až ten druhý říká: "Silná nahoře a přes a ještě s takovými chybami." Zase ten první: "Neuvěřitelné. Řekl bych, že kvůli nim (těm všem chybám) ztratila tak (z celkového času) tak sekundu. To mi musí někdo vysvětlit."

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 17. února 2018 22:13

wendulka 

Jj, přepis komentování jsem nečetla, jen jsem si projela ta videa a v jazycích, které neovládám, něco pochytila, něco vydedukovala, každopádně je znát, že to je hodně jiný přístup.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 17. února 2018 22:20

Jiná Realita u lyzovani je obracene, nez v ostatnich sportech, protoze ti nejlepsi z rozjizdky jedou jako prvni (aby meli co nejlepsi trat). takze treba odjede prvnich 20 nejlepsich a zbytek uz nechavaji dojet. vetsinou se toto, co se stalo dnes opravdu nestava, jednak proto, ze ti lepsi uz jsou v cili a druhak, ze trat se s casem horsi a je tezsi a tezsi dosahnout lepsiho casu. takze agentury sice pochybyli, ale v 95% zavodu se trefi a cas se pocita.

u volnych jizd muzu jsem si dnes musela dohledavat jizdu s nejlepsi technickou hodnotou na Internetu, protoze ti papirove slabsi jeli jako prvni a jeste se jim to do prenosu neveslo. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 17. února 2018 22:33

wendulka 

Hele, a ještě na dobrou noc  jak Ledeckou viděli a komentovali Švýcaři. Až k pláči.  

https://vimeo.com/256192642

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 17. února 2018 22:44

domenica Ještě lepší. Krátké představení Ester jako špičkové snowboardistky a že toto je její první olympiáda coby i lyžařky. Už v 18. vteřině si ale všímají, že tentokrát jede opravdu dobře a velmi angažovaně. V 28. vteřině jízdy slyší, jak bojuje.

V době, kdy Hrstková začala rozpitvávat Esteřinu druhou chybu, si naopak Švýcaři všimají, že má v 41. vteřině nový nejrychlejší mezičas. Pokračují, že přichází technicky náročná pasáž a Ledecká si v ní vede opravdu dobře. V 1. minutě už fenomén Ledecká a vzápětí upozorňují na třetí nejrychlejší mezičas. Na chybu upozorňují velmi krátce, aniž by zmínili slovo chyba teprve u závěrečného skoku.

No a projetí cílem: "Neuvěřitelné." Komentář jejího výrazu, jestli nedošlo k chybě atd. Žádné rozpitvávání jak se trefila nebo netrefila do linie.

Šiš no a ty záběry přímo na ně, to už je fakt až k pláči.

No po tomhle srovnání ale aby Hrstková chodila radši kanálama.

Tohle bylo nejlepší od těch Švýcarů.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 17. února 2018 22:53

wendulka 

No a to ještě Ester připravila jejich krajanku o medaili. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 17. února 2018 22:57

domenica A jo vlastně. Pánové byli tak v pobaveném šoku, že jim to v tu chvíli vůbec nedocvaklo. Né, to se hned vidí jiná úroveň.

No zkrátka s veškerou úctou k bývalé sportovní kariéře Lucie Hrstkové za komentátorský pult prostě nepatří.