žiš becherovku mi ani nepřipomínejte...celý dopoledne jsem nebyla schopná vstát z postele ![]()
Ale jsem letory statečné, becherovku s tonikem piju dál. Jen samotnou už ne ![]()
No však i ostuda je životní styl! Si vždycky řikám ![]()
continuity
Jedinej takovej hrůznej zážitek mám z becherovky. Třicet let jsem se jí nedotkla, a nikdy nedotknu! A vlastně, ještě starší se srážkou s rumem (tuzemákem, uf!) někdy v patnácti. Poučení doživotní!
Já v šestnácti broskvová vodka, řikalo se jí hopsinka, ten smrad z broskví na toaletě si pamatuju do dnes ![]()
Koukám, že Becherovka je velmi nebezpečný nápoj! ![]()
barbucha Se přidávám s griotkou, ve dvaceti, na letním čundru s kamarádkama, v kombinaci s opečenou klobásou, kterou nám spolu s griotkou nabídl hodný pan stánkař kdesi o půlnoci na Šumavě, obé bylo zdarma, jen za společnost (ve vší slušnosti, podotýkám). Všem nám pár dní pak bylo špatně, z jedný to šlo horem, z druhý dolem, a já barvou pleti připomínala obyvatelku delty Mekongu. Od tý doby ani v bonboniéře! ![]()
Isca Griotka! Hrozne sladké, zdá sa ti že ti po tom nič nebude že piješ džús a po desiatom poldeci dovi dopo
paktofonika Nojo, ovocnej nápoj, tělem klame![]()
paktofonika u nas se griotka pila napul s rumem, pac samotna je pro slecinky![]()
U nás na chalupě se v hospodě objednával "mozek" - griotka s vaječným koňakem
Ale z toho se člověk nemoh opít, bylo to tak strašlivě sladký že víc než dva mozky se nedaly... ale vypadalo to na pohled zajímavě ![]()
Na gymplu jsme jednu dobu chodily do hospody na teplou griotku (asi bylo zrovna zimní období) ![]()
viktorka_od splavu Ja som pila Griotku prvýkrát v PL, tam to bol štartovací nápoj. Potom klasika Żolądkowa alebo Żubrówka (Mam rada tú z Lidlu, je to normálna značka čo sa pije aj v PL. Minule to znamy odmietol piť že Lidl alkohol je fuj tak mu vravím že to sa predáva v každej Żabke) a pripadne vodka. Najlepšiu vodku čo som mala mi priviezla kamarátka z Moskvy, Danutschkaya či ako sa volala. Skúšala som ju googliť ale nič.
barbucha U nás boli popularne słonie uši. Vysypala si si sáčok cukru na jazyk a zapila vodkou
UFO a podobne boli klasika. A raz som frajerka išla ukazovať poľským kamarátom (tam sa Absinth nepredával) ako sa správne pije a podpálila som stôl aj koberec ![]()
A ten Mozek musel byť riadne hnusný. Svokra si sem tam dá orechový likér, som zelená len to píšem
brrr no však z griotky se dělá grog, mně přijde lepší než z rumu
Já myslím, že tý ostudě, co se píše tady, tomu se všichni maximálně zasmějou. Mi připadá blbý, když se lidi napijou a pak maj potřebu se prát nebo tak něco.
Potrefenáhusa Jo, dobré to je, ale představ si, že s tím sedíš v takové té klasické knajpě ![]()
Co je ale zajímavý - já nepiju vůbec tvrdej alkohol, navaluje se mi z toho lihu, a když už někde fakt situace dostoupne, že je to nutný, tak si dám becherovku. Jednu. Nějak mi přijde, že je spoleh na to, že bude vždycky stejná a nebude to nějakej hnusnej rum nebo podřadná vodka... a v těch bylinách není ten C2H5OH tak cejtit ![]()
Jiná Realita ...jak to dopadlo? ![]()
Já v šestnácti broskvová vodka, řikalo se jí hopsinka, ten smrad z broskví na toaletě si pamatuju do dnes
Jeee, mne tedy bylo o rok min, ale taky broskvova vodka - u nas na vsi na diskotece to tenkrat hrozne frcelo! Dnes nechapu, jak jsem neco takoveho mohla vubrc pozrit, ale napoprve jsem dala skoro pul flasky a kupodivu mi vubec nic nebylo... Mladi, no ![]()
My v partyji pijem tzv. Kopicky. Panak rumu se kopne a zaji se citronem posypanym cukrem. Jsme takhle kdysi zavirali chatu a pred odjezdem zbyly 4 flasky rumu kilovka cukru a sacek s citrony
takova tequila po cesku no :D od te doby jedou kopicky na kazde akci...z becherovky jsem taky zvracela a taktez ji jiz pres 13 let nepiju:)
Griotka (neboli vajxlovačka) s rumem = táta s mámou, nebo čtyřka s pětkou.
Horká griotka = Krakonošovy kapky
Konec překladatelského okénka. ![]()
Dadoo já to kombo znám jako čerta:-) a kdysi jsem strávila večer v jedné trampské hospodě, kde se na tyto kombinace specializovali, podávali tam snad všechny různý co si kdo vzpomene, jako poslední si pamatuju ruskýho medvěda a pak už nic
každopádně tvrdej alkohol mi nijak zvlášť nezachutnal, ještě tak fernet, ale už leta sem ho nepila. občas ochutnám nějakej dobrej rum maximálně. takový ty bílý věci typu slivovice, vodka.. smrdí lihem, to vůbec
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.