A co teprv takový Zaželezobetonovaný Rumburak! To je šílená kombinace rumu, fernetu, borovičky, becherovky a toniku. Na to jsem teda odvahu nenašla a nikdy ani (doufám) nenajdu.
Přiznání
U nás (brno a okolí) rum + griotka = čert (a muj Silvestr 1993, ktery si skoro nepamatuju)
Becherovku taky zhruba od te doby nemůžu ![]()
Ja nevim, co mate s tou becherovkou, mne ji od osmi let podaval deda na zaludek, to je lecivy. Sice jsem ve dvaceti mela zanet slinivky, ale to jiste nema souvislost! A podivejte se na Milose, je z ni nesmrtelnej!
Karja Můj kamarád, když byl malej, těžce snášel školku. Tak se jeho děda nabídl, že může chodit k němu. Každé ráno začínali becherovkou, děda do panáka, malej do víčka od lahve...:-).
999 Nejsem to ja? Ja taky nechodila do skolky, ale k dedovi:-D. Bylo to super, samy duchodcovsky aktivity, chodili jsme kazdy rano do kramu, pokecali s babama a dedkama, pak cetli noviny, po obede poklidit kraliky, do lesa na prochazku....Kazdej den stejnej jako jinej, ale ja to milovala a ted by mi poslanci nakazali na posledni rok do te skolky chodit, hruza hruza.
Karja To muselo byť krásne.
Mňa takéto veci dojímajú pretože ako je známe tak moje detstvo nula nula nič.
Karja Já už to tu někde psala, já místo školky k babičce, chození po pohřbech, včetně pohřbů jeptišek, matce jsem pak říkala: umřela stará Nováková, tu jsi holka musela znát... Od tří let mi babička vařila kafe
.
Moje babička byla učitelka ve školce. Učila tedy v jiné třídě, než do které jsem chodila já. A vždycky, když už jsem skoro, skoro začala brečet (třeba v šatně, kdy tam nikdo nebyl), tak se stalo kouzlo - najednou se babička objevila. A pak jsem už uměla kouzlit záměrně, když jsem chtěla babičku, začala jsem jakoby plakat.
paktofonika To je mi lito, ale o to hezci zivot si musis udelat ted kdyz jsi dospela;-)' Jako ja na to vzpominam fakt rada, mne se deda I tata v tom rannym detsvi hodne venovali. Nejezdili jsme treba nikam na dovolene a nic extra nemeli, ale ten cas si vzdycky nasli a to bylo to dulezite...
Já mám babičku učitelku na ZŠ (teda bývalou učitelku), takže o prázdninách jsme byly se ségrou vždycky aspoň měsíc u nich. To bylosuper, i když nás babička trochu cepovala (třeba se na trávník nesměly plivat pecky), tak to byla taková prázdninová idylka.
Jeee, mne tedy bylo o rok min, ale taky broskvova vodka - u nas na vsi na diskotece to tenkrat hrozne frcelo! Dnes nechapu, jak jsem neco takoveho mohla vubrc pozrit, ale napoprve jsem dala skoro pul flasky a kupodivu mi vubec nic nebylo... Mladi, no
Já jsem zlikvidovala tu velkou flašku, nevim asi litrovka to byla ve dvou s kamarádkou. Nepamatuju si nic, jak jsem se dostala domu nic. Jen potom to lítání na záchod a ten smrad z těch broskví. Bylo mě strašně ![]()
Kkat broskvovou vodku naposledy v 16... (je mi 45) ![]()
Už som tu písala ako sa kamoška ušila robiť gélové nechty a ja som sa obetovala? Podotýkam že sme pri tom pili tequillu. Lol tak hrozné nechty som nikdy nemala ![]()
Broskvovou jsem nikdy nepila. Jako mládě jsem měla rádo curacao s džusem, ale byla jsem nemajetná, tak jsem nikdy neměla na to, abych se z toho opila :) Nejhůř mi bylo z jahodového portera, fuj, muž musel vymalovat
![]()
Pinot Noir ta nemajetnost s sebou nesla jisté výhody:-)) za nás bylo v módě malibu se šlehačkou, ale jak říkáš, bylo to drahý, takže v poho![]()
Pinot Noir Ja jsem pracovala ve vinarne a nerozumnela jsem pranic vinum, taky jsem majiteli prodala nejake jeho top kousky za smesnkou cenu, kdyz byl na dovolene.....no, radost by jsi ze me nemela. Nicmene si pamatuju, ze jedinej michanej drink jsemn znala curacao a kdyz chtel nekdo zmenu, tak tam bylo zas neco, co barvilo dzus do jiny barvy:-D. Ale ja se tvarila, ze je to desne vymakanej drink, ne ze v podstate jen barvim dzus panakem, oni mi to taky ty lidi vetsinou sezrali, pac kdo si chce dat michanej drink ve vinarne, kor, kdyz se tam obcas podavaj archivni vina za hubicku, ze jo!
Karja
mi to připomenulo jednoho kamaráda, co dělal nějaké pomocné práce zámožnějšímu sousedovi.. a protože soused byl lakota tak mu to přišlo že mu málo platí a že by si přilepšil, párkrát i nějakou lahev ze sklepa dostal a těch lahví tam bylo nepočítaně... tak si jednu takovou co stála v koutě zaprášená bez dovolení odnesl a se ženou to doma vypili... oujé![]()
viktorka_od splavu Tyhle byly taky v koute!:-D
Karja Já se nesměju, protože moje máma občas zaskakovala u ségry ve vinotéce a taky se jí podařilo prodat osobní archiv za pakatel, spokojená, jak vyšla zákazníkovi vstříc. Ségra jen na sucho polkla a uznala, že to mělo být schované líp
Jinak mám podezření, že to curacao mě taky bavilo jen kvůli barvě.
Karja vlastně na vyhození asi, očividně![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí