Karja Nie noe, normálne uprostred programu. Po ukončení scénky som zabudla vypnúť mikrofón no a... ![]()
Přiznání
Pinot Noir Díky, tak to někdy prubnu.
a já mám možná blbý dotaz, ale já si vždycky doma nebo v baru dávám suché Martini, ale jako koktejl (s ginem), suché Martini pijete i samotné? Jinak Bianco si vždycky přetrpím na nějaké rodinné oslavě, včetně cukru na sklenici ![]()
Zu Jasně, že i samotné + teda zelené olivy k tomu![]()
Zu Ano, Martini se pije i samotné
Nemám moc ráda míchané nápoje ani tvrdý alkohol, takže s ginem to moc nemusím.
coralline Hořké je Campari a různé Bittery. Martini dry ani moc sladké není.
Zu Jasně, samotné. S olivou.
Sweet Potato Takhle.

Jo, ale já bych radši s tímhle![]()
Sweet Potato Souhlas. ![]()
Zu martini s olivou
Sweet Potato jo ![]()
Ale v MASHi to Martini právě pili s tím ginem, nebo spíš podle některejch hlášek to byl dost často spíš čirej džin, kterej spěšně prošel kolem flašky s Martini. Vůbec z americký kultury tý doby mám dojem, že když se řeklo Martini, myslel se spíš ten koktejl s ginem. Pamatuju se, že když jsme ještě v překladatelským semináři na škole překládali jednu povídku, hrozně jsme si tam lámali hlavu, co to může bejt Martini "with a whiff of the cork" a dostalo se nám vysvětlení, že je to právě skoro čistej džin, kolem kterýho se jenom mávlo špuntem od Martini...![]()
Ale když jsem to čistě ze zvědavosti zkoušela s tím ginem, tak mi to teda moc nejelo. Když už si dávám Martini, tak dry a jenom s olivou a ledem. Ale celkově mám radši právě ty "hořčáky" typu Campari nebo Aperol.
A jeden kamarád razil pro takový ty levnější vermuty krásnej název "ovohuč" - prej to hlavně vystihovalo stav ráno poté, co to s nima člověk přehnal.
A taky jsem slyšela pěknej ruskej expresivní název "bormotucha".
Tak a můj osud je zpečetěn, je už po obědě, jdu si dát Aperol s citronem - ketóza neketóza.
jsem si neuvedomila, ze mam ponekud posunute meritko co se tyka ne/sladkosti:-)
viktorka_od splavu ty vnimas martini dry jako “sladke jako cecek”?
jinx dotaz zněl, cituji: "jak chutná martini, cinzano apod.?"
viktorka_od splavu Tak evidentně se tyhle nápoje nedají hodit do jednoho pytle a ohodnotit jedním popisem. To je hláška z kategorie "ryzlink je kyselý", "nejlepší víno je z Itálie" nebo "pivo smrdí".
Pinot Noir no z mého pohledu se jedná o sladké nápoje, z nichž některé jsou sladké méně:-) ale naskočilo mi to co jsem pívala jako mládě ev. co občas dostanu někde jako aperitiv, a to jsou vždycky ty "cecky":P nesetkala jsem se s martini, které by bylo "příliš hořké".
jenže třeba muž nerad některá piva, že jsou moc hořká, pro mě je pivo hodně sladké pití:D
viktorka_od splavu Tak pokud o sobě víš, že je ti i pivo sladké, a jsi tedy asi dost specifický konzument, proč dáváš obecnou odpověď na obecnou otázku? To je jako kdybych já, absolutní nepivař, někomu radila, že plzeň je hnusná.
Sweet Potato jsem se za to právě omlouvala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí