Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 04. července 2018 21:34

coralline já mám žízeň po jídle. taky teda dost solím:-) pití během jídla bývalo za mého dětství potírané a zakazované, takže na to nejsem zvyklá a nedělám to. no a pití před jídlem (vyjma aperitivu:-) se doporučuje dietářkám, že... ona ani ta naše tradiční polívka není prý na trávení zrovna nejlepší.

​Jojo, dodnes se nedokazu behem jidla napit, protoze mi to maminka zakazovala (piti zaplni zaludek a nesni se pak cely jidlo). 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 04. července 2018 21:34

paktofonika detstvo :), to prvé bolo na každom tábore a to druhé s nami nosila mama k vode

No ja si pamätám oba extrémy, keď som bola decko, tak sa riešilo, že človek by mal piť čo najmenej, tekutiny získavať z jedla, dodnes si pamätám jeden diel Matelka, ktorý bol o tom, že si máme na kúpalisko v lete radšej zobrať paradajku, ako vodu. A na športových sústredeniach sme mali výslovný zákaz piť pred jedlom, alebo počas jedla (sa verilo, že to riedi žalúdočné šťavy a potom telo nestrávi všetky živiny). Potom prišiel zase opak, že teda piť a to sa fakt stupňovalo a ja som sa aj snažila (Dadoo presne, patrím k nežíznivcom), ale keď som si postupne ako to išlo od "aspoň liter denne" cez 1,5...2....v momente, keď niekde písali že 3-4 litre sú minimum, tak mi došlo, že to je proste kravina a pijem, ako som smädná. Je fakt, že keď na to úplne zabudnem, tak ma bolí hlava, tak sa snažím to mať aspoň na očiach, ale nemám žiadne "cieľové rovinky".

Inak na tom sa smial aj manželov starý otec, lekár, že on už za života zažil toľko názorov na jedenie/pitie, že už proste nedá na žiadne a je a pije ako má chuť a hotovo.

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 04. července 2018 21:42

MP Marge Voda z kohoutku prostě chutná nejlíp!

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 04. července 2018 22:19

Sweet Potato Jasne 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 04. července 2018 22:27
Reakce na coralline:

A mně zase pití při jídle nedělá dobře, cítím se přecpaná. K snídani si teda dám čaj, ale to jsem předtím nepila celou noc. Pak už přímo s jídlem nepiju. A když už, tak víno

​To bajecne ukazuje, jak to opravdu mame kazda jinak  Protoze ja se bez piti nenajim - bez zapijeni se mi to uplne prici v krku a je mi pak tezko od zaludku. Tatinek to ma taky tak, uz od detstvi. Tenkrat se sice povetsinou verilo, ze se pri jidle nema pit, ale tatinek vyrostl v pomerne liberalni domacnosti, kde se vyznavalo heslo "live and let live". Zato dodnes s hruzou vzpomina na navstevu vzdalenych pribuznych, kteri byli velice formalni, az skrobeni. A u nich myslenka, ze by se nekdo mel u jidla napit, zpusobila uplny skandal! Chudak tatinek pry do sebe vubec nemohl nasoukat obed...

Osobne jsou mi lide, kteri se nedokazou psychicky vyrovnat s tim, ze ne kazdy dela vsechno tak, jako oni, hrozne protivni. 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 04. července 2018 23:25

MP Marge Tyhle lidi jsou přímo na zabití

BTW na minulý stránce jsem napsala slovo dietářka a teď na mě skáče reklama na diet milkshake. Uáááááááááá

Budu muset lépe domýšlet své činy...

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 05. července 2018 00:38
Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 05. července 2018 08:22

Sweet Potato když já potřebuju sodovku a ta z kohoutku neteče. Ale potěsil mě rohlik, má perlivou matonku ve vrazný lahvi  (teď maj teda výpadek těch větších ale doufám, že se k tomu vrátí, je to fajn)

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 05. července 2018 08:41

Ounz maminka jedné mojí kamarádky měla vždy plný sklep mattonek ve skle, navíc měli bazén. Jako děcko jsem nejradši trávila prázdniny u nich.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 05. července 2018 10:03

nellielovett to chápu 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 05. července 2018 11:32
Reakce na MP Marge:

​Aha, tak ono se u nas kafe nesmi do tramvaje nosit? To ja nevedela... Ja tady jezdim autem, ale do Chicaga se bojim, takze tam pouzivam verejnou dopravu, vetsinou "the el", ale nekdy i autobus, a tam kafe rozhodne neni problem. 

​Tak v naší MHD by se obecně nemělo konzumovat nic - a já to naprosto schvaluju a podporuju  Nejen že tě tím kafem může někdo zlejt (když to každou chvíli cukne), ono ani kolikrát to víčko, je-li jaké, nedrží pořádně... ale třeba taková právě otevřená plechovka piva v uzavřeným prostoru nemusí všem vonět, že jo. Stačej bohatě ty zapocený cestující.

O požírání různejch svačin, nejlépe s česnekovou uzeninkou, ani nemluvě, a o stolovacích zvyklostech dotyčnejch (padající drobky od pusy a mluvení s plnou hubou incl.) rovněž. A když není svačina, rozbalí se rovnou nákup, kterej dotyčnej právě pořídil - pěkně uzený kuřecí stehýnko... kousek buřtu... divím se, že jsem ještě nepotkala olomoucký syrečky. 

Mluvím teda o Praze... která je zjevně plná samejch diabetiků apod., který bez sousta a hltu nevydržej ani půl hodiny 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 05. července 2018 15:04

barbucha Tak za takovych okolnosti bych se zakazem souhlasila taky  To zni opravdu priserne...

Ja do Cech nejezdim casto, a kdyz uz tam jsem, tak jezdim temer vyhradne priprazskym vlakem a metrem. Tam s kavou, myslim, neni problem   Rozlit jsem ji jeste nikdy nikde nikoho nevidela, ani v Cechach, ani v USA, coz samozrejme neznamena, ze se to nemuze stat. Ja jsem ji treba na sebe pred tydnem vylila v aute   Takze pokud se to nekdy nekomu stane, tak mne  

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 05. července 2018 23:14

Dadoo Už jsem si říkala, jestl se taky ozveš, protože moje ségra-učitelka je z toho podporovaného pitného režimu úplně na nervy. Teď už je to lepší, ale v těch módních dobách na pití se prý prakticky nedalo učit, nakonec studentům zakázala takové ty lahve se zpětným ventilem, kromě toho, že každý pil někdy jindy-což ve třiceti lidech znamená, že pořád někdo, tak to dělalo hrozný hluk. 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 05. července 2018 23:22

Garfie Mně ani tak nevadí, když se během hodiny napijí, přestože já se kolikrát nestihnu sama napít během celého dne. Mnohem příšernější mi přijde, když si půjčují jednu lahev s nějakým přeslazeným sajrajtem, občas si ji hodí na dálku, nebo de domlouvají na půjčení/hození. To tedy ruší.

A ještě stokrát víc ruší to jejich otravování, jestli můžou na záchod.

Nepouštím. Pouze ve výjimečných případech. 45 minut bez záchodu není žádný problém vydržet a pokud se někomu o přestávku ještě nechtělo, těch 45 minut tutově vydrží. Já jsem kolikrát ráda, když se dostanu po 14. hod., když se skončí.

Nejvíc se chce čurat obvykle poslední hodinu, když se nechtějí zdržovat po konci vyučování 

Ale na střední je to jiné než na ZŠ (aspoň myslím)

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 05. července 2018 23:35
Reakce na Dadoo:

A ještě stokrát víc ruší to jejich otravování, jestli můžou na záchod.

Nepouštím. Pouze ve výjimečných případech. 45 minut bez záchodu není žádný problém vydržet a pokud se někomu o přestávku ještě nechtělo, těch 45 minut tutově vydrží. Já jsem kolikrát ráda, když se dostanu po 14. hod., když se skončí.

​Drsný.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 05. července 2018 23:43
Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 05. července 2018 23:56

Dadoo divim se, ze jsem prezila vzdelavaci proces na zš a stredni, kdyz svacit se stihlo jen o velke prestavce a nosit piti nebylo zvykem. Snad jen jeden cas na zakladce nam davali mliko. Ale kdyby si chtel nekdo hazet o hodine lahvi/cimkoli, se zlou by se potazal.my meli pomerne tuhy rezim.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. července 2018 06:39

Dadoo hazeni lahvi a spol. - opruz, chapu.... ale to, ze kdyz se nechtelo o prestavce, dalsich 45 min tutove vydrzi to je na ranu ... 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 06. července 2018 06:47

Dadoo ja to chapem. Su to stredoskolaci. Potom to pride do prace a tiez nevydrzi ani do prestavky ist na toaletu? Neviem co je na tom na ranu, ale su to uz poniektori dospeli ludia, tak by mohli vydrzat. 

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 06. července 2018 07:33

nolita Odbíháš čůrat z každé porady, pracovní schůzky, pohovoru?