Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 11. července 2018 13:19

Přiznám se, že to, že se dětí ujal na prázdniny někdo jiný, mě naplňuje neskonalou radostí  (na soustrastné řeči, jak mi musí být smutno, samozřejmě kývám, ale myslím si svoje  ). Jsem týden úplně sama! A ještě o prázdninách 3 týdny budu, heč    (maminky bez hlídání pochopí )

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 11. července 2018 13:34

moninika  naprosto chápu, taky jsem měsíc bez,  je to fajn, mít chvíli zase čas jen pro sebe, nemuset nic koordinovat... 

ale těším se, až pak všichni vyrazíme společně 

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 11. července 2018 13:41

Tulipe Přesně, chvilku nic nemuset. Já teď s nimi zase 14 dní budu a pak zase chvilku oraz než začne škola a klasická rutina...

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 11. července 2018 14:27

moninika Chápu. Od té doby, co děti začaly jezdit beze mne (díky bohu začaly brzo), zase miluju prázdniny.

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 11. července 2018 14:28

moninika Já je mám pryč už druhý den a je to super, akorát v pátek se vrací. A pak mě o prázdninách ještě pár bezdětných dnů čeká, jak já se těším!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. července 2018 14:31

moninika To závidím...za 16 let jsme to štěstí neměli. Když už byl jeden na táboře, tak druhý byl doma. Prarodiče nehlídali nikdy přes noc....takže ani 24 hodin o samotě. Jeden wellness víkend za celé roky a dvakrát Paříž prodloužený víkend, ale sami doma nikdy.

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 11. července 2018 15:38

Renusatko To už bych dávno byla ve vypolstrované kleci. Ale zase když je jen jedno doma, to je taková idyla.

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 11. července 2018 15:42

Sweet Potato Je, i po letech vzpomínám, jaká to byla pohádka vyrazit si jednou jen s jedním dítětem ven v kočáře, ale když tam není žádné, je to ještě lepší  A já momentálně nemám doma ani manžela, takže jsem fakt úplně sama a taky dost dobrý

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 11. července 2018 15:44

moninika Já jsem taky doma úplně sama, ale vlastně nejsem doma ani já. Naplánovala jsem si hospody

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. července 2018 15:57

Sweet Potato Však občas to na vypolstrovanou klec se mnou vypadá ....a občas bych tam nacpala děti.

brrr moninika u nás přesný opak...měli jsme být na dovolené. Syn si zlomil podruhé klíční kost. On doma, manžel doma, starší se poflakuje po okolí a já dovolenou zrušila...dojdu domů z práce a všichni tady a prudí. Mnohem horší stav než školní rok. 

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 11. července 2018 15:59

Renusatko Soucítím.

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 11. července 2018 16:02

Renusatko To je zlý.... 

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 11. července 2018 16:07

moninika Jo, úplně sama doma je úplně nejvíc nejlepší! Enjoy!

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 11. července 2018 16:14

moninika Priznavam, ze jsem prave zavisti praskla. Jsem ja tom uplne stejne jako Renusatko , jen to je zatim jen 5 let a opravdu jsem mela zatim volno v radu "hodin", nikoli dnu. Bohuzel vyhlidky jsou cerne. A priznavam, ze vety typu: Vsak my to zvladnem... Vsak nase deti jsou super, budem vsechno delat s nima...Me bud naserou nebo rozbreci.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. července 2018 16:16

Luna Oproti tobě mám tu výhodu, že už to "máme" za sebou. 12 a 16 už konečně nemusíme nikam umisťovat, když chceme odejít. Pokud si teda 2x za sebou ve dvou měsících nezlomí ruku

Ale z domu asi ještě nějakou dobu neodejdou a na noc si zas ještě netroufneme my. 

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 11. července 2018 18:45

Renusatko To s tou rukou je hrozny, snad si smulu vyberete ted a bude pokoj na dlouho! Ale jinak bych teda rada nejaky "navod na preziti", kdybys sepsala. Ceka me teda jeste aspon 10 let!

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. července 2018 19:06

Luna proto i na dovolenou jezdime do baby friendly hotelu - nastesti dcery miluji vsechny ty detske kluby, disco a podobne. Neni to sice nic moc, ale kazda hodina se pocita.

Nejvic volno zazivame, kdyz jde starsi spat ke.kamaradce a vezme i tu mladsi. My jim to pak oplatime s jejich dcerami. Proste jsme navazali pratelstvi s vyhodami s rodici jeji spoluzacky ze skolky.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 11. července 2018 23:51

moninika Úplně nejvíc nejlepší moje dovolená vždycky byla, když si tatínek dětičky o prázdninách na týden odvezl, i když já jsem chodila do práce. Sice jsem ze začátku pořád čekala, odkud se kdo vynoří s nějakým požadavkem, když jsem si zvykla že fakt ne, už se zas skoro vraceli... ale bývalo to super. Pak jsme se zas prostřídali a měla jsem je já, což taky nebylo marný, protože bez chlapa a věčných připomínek co já dělám blbě, co děti dělají blbě, jsme měli pohodu a dělali jsme to, co se nám právě chtělo  a ne to, co hlásal His master's voice.

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 12. července 2018 09:24
Reakce na Luna:

moninika Priznavam, ze jsem prave zavisti praskla. Jsem ja tom uplne stejne jako Renusatko , jen to je zatim jen 5 let a opravdu jsem mela zatim volno v radu "hodin", nikoli dnu. Bohuzel vyhlidky jsou cerne. A priznavam, ze vety typu: Vsak my to zvladnem... Vsak nase deti jsou super, budem vsechno delat s nima...Me bud naserou nebo rozbreci.

​Pozor, pozor, pozor - já na tom jsem úplně stejně.  Děti mají 7 let, nemáme ani jednu hlídací babičku, letos poprvé mám chůvu, která je vyzvedne ze školy a je s nima než přijdeme z práce, jinak chůvu nevyužíváme a jsme na ně s manželem jinak sami.. Vždycky to bylo jenom pár hodin, kdy jsem mohla být sama, nikdy víc. Loni poprvé jsem musela pracovně odjet a měsíc jsem byla sama, kdy je měl na hrbu sám manžel a pak zase měsíc s nima já úplně sama navíc v nové práci, v novém státě... A taky návrat do práce je fajn. Sice začíná pak náročná koordinace, ale člověk se dostane ven z domu.

Letos je pracovně mimo zase manžel a vzhledem k tomu, že je na dobrém místě, podařilo se mi mu tam děti "odložit na celé prázdniny" a pár lidem z rodiny nabídnout, že si tam můžou zajet udělat dovolenou, ale musí se u toho na pár hodin denně postarat o děti, zbytek obstará tatínek. Se začátkem školy je zas budu mít na dost dlouho na krku jenom já....

Mě třeba hodně pomáhá, že jsem dlouhou dobu mívala a občas teď i mívám "volno" v sobotu dopoledne. Tatínek s nima pravidelně vyrážel do zoo, parku... a já se šla courat do města, po obchodech, na kafe...

Kdy se vracíš do práce?

Kokoska Ano, ještě budu muset omezit takových 5 telefonátů denně a bude to idylka  Tak já si na manžela nemůžu stěžovat, je to úžasný táta, výchovu mi nekritizuje (by si teda zkusil jednou ), ale ke štěstí mi teď stačí, když chvíli místo mamííí volají tatíííí

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 12. července 2018 12:34

moninika gratuluju k volnu, mě to čeká poprvé příští týden. Celé tři dny budu bez dítěte, manžela i psa. Strašně se těším.

Luna a nemůže se postarat tatínek? Že bys třeba na víkend někam odjela? Nebo naopak oni a Tebe nechali doma?