Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 19:05

Mohučanka Do rovnátek jdi, dnes to není nic neobvyklého a už jsou i téměř neviditelná. Akorát u rovnání v dospělosti hrozí, že se po sundání budou zuby chtít vracet do původního stavu, je třeba počítat následně s rovnátky třeba nanoc nebo těmi “zazubními.” Ale to ti ortodontista vše vysvětlí. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 19:36

Na ortodoncii jsem poprvé a zatím naposled brečela u lékaře. Co vše bych musela podstoupit a jak barvitě on to popisoval! Vzhledem k tomu, že šlo o kosmetikou záležitost, jsem se na rovnátka vykašlala. 

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:07

Mohučanka ja mam ve 33 letech rovnatka, konkrétně ty plastové průhledné folie a fakt to neni vidět a funguje to. 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:09
Reakce na MP Marge:

​Ja se priznam, ze jeho soukromy zivot me vubec nezajima, to je jeho vec a na kvalitu - NEkvalitu jeho psani (nebo kurzu) asi nema vliv. O cizi manzelstvi projevuju zajem jen v pripade, ze mi za to jako terapeutce nekdo zaplati 

​jenže zrovna on píše dost autobiograficky, četla jsem Biomanželku (bylo to strašný, strašný) a bejt jeho žena, tak jdu okamžitě podat žádost o rozvod. 

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:09

dzizisketa známá chtěla mermomocí rovné zuby a hlavně rychle, aby ji ta rovnátka dlouho nehyzdila (30+), takže do roka je měla rovný ale brečela celou tu dobu:-(

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:14

viktorka_od splavu taky jestli ti kvůli tomu musej vyrvat třeba čtyři zuby bych vzala do úvahy

49375 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:15

Potrefenáhusa osm

(a jak na sviňu mám čtyřky a osmičky zdravý, ostatní i vícekrát plombovaný. takže nedam, nene:-))

ale kdybych měla mezi zubama spíš mezery, nebo jen otočený, tak jdu hned bez rozmýšlení!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:17

Tak díky všem, já zamrzla u takových těch kovových na pojišťovnu z doby před čtvrtstoletím. Já právě vůbec nikoho s rovnátky ve věku 20+ neznám. Půjdu si o tom doplnit informace.

Online MP Marge
6883 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:24
Reakce na Potrefenáhusa:

​jenže zrovna on píše dost autobiograficky, četla jsem Biomanželku (bylo to strašný, strašný) a bejt jeho žena, tak jdu okamžitě podat žádost o rozvod. 

​To je fakt, ze pise. Ja jsem vzdycky u jeho knizek i povidek premitala nakolik je to podle jeho zivota a nakolik fikce...

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:29

Mohučanka my tu mame takovou vyhlasenou zubni ordinaci a tam navrhuji rovnatka skoro vsem, kolegovi dokonce se slovy, ze si je ma nechat srovnat, nez si bude delat umele

Svagrova tomu podlehla a ma ted rovnatka v 38 letech

49375 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:31

baltik no ale že ty zuby přes sebe nejdou pořádně čistit a kazí se mi připomínají vždycky na zubní hygieně a ti by z toho žádnej profit neměli.. (a mají recht:-(

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:40

když tady řešíte ty zuby, mám dotaz. příští týden jdu na škaredý zákrok. podle (nového) zubaře se mi spodní plomby pořád rozpadají, protože horní zuby moc zapadají do spodních. a když bude opravovat spodní stoličku, tak prý zbrousí horní zub nad ní. co si pod tím mám představit? nikdy mi nic takového nedělali. na to se pak dává plomba? přece to nemůže nějak jen obrousit a nechat tak?

49375 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:54

ha, vzhledem k debatě ve VIP zjevech se přiznávám, že dneska jsem šla do práce v žabkách. i se svýma vošklivýma haluxama. páč je vedro a dresscode utrpěl uplně strašlivý rány u všech kolegů (a taky se přezouvam:-)

49375 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:56

Jiná Realita no tak nad tím bych ještě podumala. páč mě posledně nová zubařka dělala plombu na vošklivým předním zubu a říkala mi že se mi ho tou plombou pokoušela trošku domodelovat, páč ho mám takovej nehezky upírskej - jenže von je vohlodanej jak na sebe zapadá s tím (křivým) spodním zubem. takže to co mi tam okrasně nalepila musela zase obrousit, aby se mi to nekřížilo (a plomba, nebo hůř zub, nepraskla). prostě tím chci říct že bych promyslela jestli chyba není spíš v těch plombách... než si nechat likvidovat zuby.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 20:59

viktorka_od splavu zubař mi řekl, že aby nemusel ten spodní vyvrtat až na kost, bylo by lepší odebrat trochu horního (já v něm plombu mám, ale uprostřed a to by musel přece brousit okraje, protože ty jsou nejdelší ), protože jinak bude ze skusu ten spodní zase trčet a zase se ničit. já nevěřím nikomu, takových bludů, co mi už zubaři navykládali, tak jsem na pochybách, jestli je to dobrý nápad 

49375 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 21:02

Jiná Realita no tak to teda nevim... bych se s ním pokusila na to téma diskutovat (jako ať mi vysvětlí co přesně bude dělat a proč) a podle toho se rozhodla... páč si to neumím uplně představit. ale už jsem taky zažila že si to do příští návštěvy sám zubař rozmyslel:-) tak budu držet palce

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 21:05

Ad Viewegh - líbily se mi ty jeho dřívější knížky - Báječná léta pod psa, Výchova dívek v Čechách, Účastníci zájezdu, Příběh nevěrné Kláry a Vybíjená... Později jsem jeho psaní vnímala spíš jeho velmi slušnou  řemeslnou obratnost než jako nějaký extra umělecký počin (ve svém žánru mě ovčem (po)bavila i Biomanželka). A ještě pozděj jsem ztratila zájem tak nějak úplně. Po epizodě s nemocí je to zase jinak. Beletrie mě nebaví, ale ty kratší útvary v Pátku LN docela jo. Pojal to jak to pojal a proč ne, když k tomu dostal prostor. Tu jeho poslední jeho příhodu, z Brna, jsem četla minulý pátek ráno, cestou na pracovní schůzku, rozladěná z brzkého vstávání, a četla jsem ji s porozuměním. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 21:08

viktorka_od splavu já se právě bojím, že pak tam to bude honem honem, čas letí, a já budu ve stresu a nebudu schopna argumentovat (takhle to u zubaře mám, kdybych si stála za svým, tak taky dnes k tomu zubaři nemusím, protože nebudu mít po řádění těch předchozích, i když jsem s nimi neosuhlasila, zuby jak starý plot )

49375 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 21:10

Jiná Realita no tak je načase to udělat jinak. zrovna u zubaře kde člověk platí jak mourovatej žádný "honem honem" neexistuje:-)

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 21:20

Jiná Realita ja bych tomu i verila (ze se jako nici ty zuby horni a spodni navzajem), i kdyz laicky bych rekla, ze by to melo jit i vytvarovanim i vyskou toho spodniho zubu, ne? Ale ani zbrouseni tvaru toho horniho zubu bych se az tak nebala, sak hoo bude brousit jako ze spodi z te kousaci plochy, ne? A to dela pri plombovani taky,ne?