Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 11:02
Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 11:05

Jiná Realita ja si myslim, ze je to i jedina cesta, jak zlepsit uroven potravin, dokud se ty osizene porad budou dobre prodavat, tak nebudou ani vyrobci ani obchodnici mit duvod to menit, takze kdyby lidi zacali cist etikety, premyslet o slozeni toho, co ji, tak by to melo vetsi dopad nez cela narizeni evropske unie

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 11:06

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 11:07

Tieto su super,  hlavne orieskova a kavova a obcas ich maju v kauflande v akcii. Zlozenie bolo tiez ok aj ked uz si ho presne nepamatam. 

Offline stes
9293 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 11:39

Jiná Realita Tak já taky běžně nejím jak prase a jídlo i potraviny si vybírám, x věcí jsem vyřadila, protože se mi prostě eklují,  ale jsou chvíle, kdy to neřeším.

Offline stes
9293 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 11:40
Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 11:58

Přiznám se, že nečtu složení zmrzliny.. Ale zase nejčastěji si dávám božský kopeček a těm tak nějak věřím, že ji dělají poctivě.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:06

Já měla včera výbornou mascarpone zmrzku s karamelovočokoládovou sušenkou, jeeeee ta byla 

Dneska půjdu zas, ale na jinou 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:14

Když teda pominu to, ze nejlepsi jsou drahy kopečkový zmrzliny typu creme de la creme, tak já mám nejradsi mroze v bílý čokoládě, jako jo, jsou na trhu asi kvalitnější nanuky, ale mě jednak fakt chutná, jednak nepojedu přes půlku Prahy, když mám cestou z oběda chuť na nanuka. 

A mě to teda fakt ochladí.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:20
Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:20

Potrefenáhusa mroz je v pohode

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:24

Potrefenáhusa a já mívala nejraději míšu a pak ještě takovou malinovou (?) dřeň ve tmavé čokoládě, nevím jestli to byl taky míša? a přesně, když na to mám chuť tak si to dám. základní potraviny který jím pořád si hlídám abych nejedla sajrajt, ale jednou za čas si dát pochutinu, když mi z toho není zle tak nevidím důvod se plašit

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:32

baltik Já´si myslím, že každá osvěta dobrá :-). Já nerozumím tomu, proč lidi klidně nakupují drahý hadry, auta, mobily, ale vůbec je nezajímá, co jí. Sice vědí, jaké aplikace mají v telefonu, ale neví, co je v hermelínovém salátu, který si právě koupili...

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:35

999 ja tedaznam dost lidi, kteri maji drahy telefon protoze je in, ale umi s nim jenom telefonovat. a hermelinovyho salatu by se netkli ani klackem. holt lide jsme ruzne

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:36

viktorka_od splavu Byl to jen příměr, není třeba to brát doslova...

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:38

999 A třeba vědí a i přesto jim chutná. Taky vím, co je cola zero za sračku a vypiju jí hektolitry. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:39

Potrefenáhusa  mnam mroz je asi najlepsi nanuk  

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:41

samozrejme se to tady zvrtlo zase v neco jineho...

osobne mi to teda prijde mnohem horsi u tech vanickovych zmrzlin, kde si to lidi kupuji domu, ze si jako udelaji peknou chvilku s rodinou, tam si myslim, ze to za cteni uz stoji, nevim, proc bych sve nejblizsi chtela pohostit necim takovym jako je carte Dor

ale kazdy si samozrejme kupuje, co chce, nic se mu nestane, kdyz to sni, nemusi si nosit lupu a nemusi ani obchazet obchody v okoli, kde maji ten jediny spravny nanuk

tak naposled jeste dve ilustrativni slozeni

magnum:

Obnovené odtučněné mléko, Cukr, Kakaové máslo¹, Zahuštěná syrovátka, Kokosový olej, Kakaová hmota¹, Glukózový sirup, Glukózo-fruktózový sirup, Sušené plnotučné mléko, Máselný tuk, Emulgátory (E471, sójový lecitin, E476), Stabilizátory (E410, E412, E407), Kousky vanilkových lusků, Aromata, Barvivo (E160a)

a zminovany pegas:

Rekonstituované mléko a výrobky z mléka (voda, sušené odstředěné mléko, sušený mléčný výrobek [laktóza, rostlinné a mléčné bílkoviny, částečně ztužený řepkový olej a mléčný tuk, sušený kukuřičný sirup, aroma], sušená syrovátka), Kakaová poleva min. 12 % (kokosový olej, cukr, kakao se sníženým obsahem tuku min. 14 %, sušená syrovátka, emulgátor: sójový lecitin, aroma), Cukr, Kokosový olej, Glukózový sirup, Kakao 1 %, Emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, Stabilizátory: karagenan, karubin, guma guar, Vanilkové aroma

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:45

baltik a teď nevim, jesli to má bejt oboje stejný nebo to Magnum lepší, já to z takovyhleho složení fakt nepoznám, řekla bych, ze teda asi noc moc obě, ale kdo vi?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:48

baltik no a když jsem přesně tohle složení pegase tehdy kdysi přečetla, tak jsem si řekla, bože, realito, nebuď blbá, tohle nežer a neplať jim za to. je to žrádlo pro prasata. a kdybys náhodou dostala chuť na nanuk, kup si HD, ve kterém je smetana a čokoláda.

což je to, co jsem chtěla od počátku říct. od té doby to nechápu a od té doby si čtu, co vlastně jím. někdy mě to odradí, někdy zvítězí žrádlo pro prasata, ale aspoň jsem informovaná.