viktorka_od splavu Ruská zmrzlina..ta klasická
Přiznání

stes jee tak tu jsem milovala! te se neda prejist:-) kdyz jsem byla mlade tak v JC prodavali ruskou zmrzlinu v takovym plastovym strivku, valecek jako byvaly pastiky, ta byla strasne dobra![]()
viktorka_od splavu No ..asi ne. Ale jí jím jen v létě. V zimě si kupuju Hagena.
Teraz je najlepšia ruská zmrzlina v Lidli. ![]()
Dnes si dám místo oběda zmrzlinu!
já si ji dala včera, a ne, ani v tom vedru na tom pořád nic nevidím. čas od času nedám na svoje tušení a zkusím to, ale mně zmrzlina fakt nijak zázračně nechutná. to radši ta cola leght nebo zero. měla jsem HD stick s čokoládou a mandlemi nebo takovou nějakou, takže byla kvalitní, ale stejně...je to moc studený.
btw - prohlížela jsem si složení zmrzlin, a fakt nechápu, proč si lidi kupují cokoli jiného, než tyhle drahé, nebo nějaký zmrzlý tvaroh a la kubík. všechno ostatní, včetně magnum, je větší nebo menší shit.
Jiná Realita v tom případě ho požádejte aby vám tu novou predelanou výplň důkladně vytvaroval a zabrus dělal pouze jako úplně poslední možnost.![]()
Mutziputzi Tak zrovna nad zmrzlinou ses podivovala nejednou, že to jíme, že ty od 13 let nikdy.
Jiná Realita tak predpokladam ze ji jedi pac jim to chutna.. (zrovna magnum je strasne hnusny ale ve svem okoli mam ten nazor jedina, vsem to desne jede - akorat jsem diteti ukazala v kalorickych tabulkach, ze pokud ho sni je to opravdu namisto obeda (a vecere a pristi snidane)
viktorka_od splavu no mně by taky chutnala, třeba před pár lety jsem ochutnala zmrzlinu pegs a zdála se mi docela dobrá. a pak jsem si přečetla složení a už bych si to nekoupila. rekonstituované mléko, wth?
Jiná Realita lidi to nectou
zrovan nedavno jsme melai takovou debatu v praci, kdzy jsem udelala domaci zmrzlinu a kolegyne si stezovala, ze je moc tuha (nez trochu povoli), ze to ty z obchodu nejsou, tak ji rikam, ze je to kvuli tomu, ze jsou z rostlinneho tuku, ne ze smetany a ona ze to neni mozne, ze tam prece pisou nahore na obale "se smetanou", no tak mozna tam potom kapicku smetany kapnou, ale zaklad je mliko a rostlinny tuk
kopiruju treba slozeni Carte dOr, ciste vanilkove, ktera se tvari, ze jako ta lepsi zmrzlina
Obnovené odtučněné mléko, Glukózo-fruktózový sirup, Cukr, Voda, Kokosový olej, Sušená syrovátka, Dextróza, Emulgátor (mono- a diglyceridy mastných kyselin), Stabilizátory (karubin, guma guar, karagenan), Aromata, Kousky vanilkových lusků, Barviva (annatto, kurkumin)
a tady treba manhattan "smetanovy"
Odtučněné mléko, Voda, Cukr, Glukózový sirup, Kokosový tuk, Sušená syrovátka, Sušená smetana (0,3%), Emulgátor (E471), Stabilizátory (E412, E410, E407a), Přírodní vanilkové aroma, Aromata (obsahují mléko), Barvivo: E160a)
Proc by mel clovek neco takoveho jist?
Jiná Realita to nikdo necte (a pulka lidi to ani neprecte, ja uz teda taky ne:-( a pokud ano tak k cemu by jim to bylo cist? stejne nechapou co se tam pise..
baltik zase jsem si vzpomněla na kolegyni, která byla ochotna se do krve hádat, že když je na něčem napsáno vanilkové, je v tom vanilka, ta pravá vanilka. říkám "tady stojí vanilin" a ona "no vždyť, vidíš, vanilka".
baltik protože mu to chutná? Já si myslím, že takovéhle otrocké sledování vede akorát k tomu, že si ve finále nikdy nic venku nedám a budu jíst jen to, co vytvořím doma. Což je v běžném životě neproveditelné.
A ještě technická...kdo to přečte, ta písmenka? ![]()
Já sice složení nečtu, ale je mi jasné, že smetany tam je minimální detekovatelné množství, ale stejně si to koupím, když na to mám chuť. Svět se nedělí na ty, co jsou znalí a nekupujou a ty omezené, co to kupujou, je tady ještě třetí skupina nás, co kombinuje vlastnosti obou výše psaných.
Jiná Realita no tak vidis...
jinak predpokladam ze teda nekupujes tak 80% sortimentu v potravinach:-)
myslela jsem to tak, ze zmrzlina je odmena, sladkost, ne zakladni potravina, kde se treba muzeme bavit o tom, ze nekdo nema na to nakupovat vse v te nejvyssi kvalite, a kdyz existujovou varianty, kde je slozeni v poradku (a neznamena to cist obal pred kazdym nakupem, staci si vybrat osvedcene znacky), tak pryc bych si mela dopravat mlsani v podradne kvalite?
edit: v zadnem pripade to nemel byt utok na ty, kterym je to jedno, spis snaha o osvetu
baltik prave proto ze to je zbytna vec, ti kteri setri si koupi tu nejlevnejsi, aby si ji mohli doprat dostatek.. uvazujes uplne obracene.
stes mně třeba připadá hloupé jíst navoněný odpad a ještě za něj platit. což je řekla bych většina nanuků na trhu.
a zrovna u nich se dá vždycky najít i neodpadová alternativa. vlastně u skoro všeho je dnes v obchodě lepší varianta. paštika bez éček, brambůrky se slunečnicovým, ne palmovým olejem, čokoláda bez palmového tuku...
nic otrockého na tom nevidím, přijde mi, že to dělají právě inteligentní lidé.
taky nejím všechno bez éček, eko a bio, ale aspoň vím, co jím, a jím dobrovolně něco, o čem vím, co v tom je. a třeba ty brambůrky si teda aspoň koupím na slunečnicovém tuku, proč když se trávím, tak u toho ještě odpovídat za malinký kousek devastovaného pralesa. a čokoládu si taky koupím radši s kakaovým máslem, než palmovým olejem. ale to zjistím jen přečtením etikety. jinak ne. dneska ani vysoká cena není zárukou dobrého složení. viz to magnum.
myslím, že kdyby si lidi začali víc číst etikety, hodně by se vylepšilo i celkové zdraví obyvatel. já na sobě pozoruju, že jím jinak, od té doby, co se aspoň občas podívám, co kupuju. hlady neumírám, venku normálně jím. kupuju si svačiny i sladkosti. jen jiné, než dřív.
Tak si to rozdělíme ... Jiná Realita bude zmrzlinu číst a my ostatní jíst ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí