baltik já si právě neumím představit tu proceduru broušení a samozřejmě jsem se u něj dostatečne nevyptala, protože jsme řešili ještě asi deset jiných zubních problémů a tohle se mi postupně rozleželo až teď. ale je to komunikativní mladý lékař, snad to probereme tam. už na první prohlídce mi všechno možné ukázal a vysvětlil (i fotky zubních kazů, o což jsem teda úplně nestála
). fuj, nikdy jsem to negooglila, ale je to pěkně hnusný ![]()
Přiznání
baltik ale ten zub není mrtvá hmota ze které se dá libovolně ukrajovat, ne? furt varování ať si neničíme zubní sklovinu (páč pod ní už je zub "živej") a pak to jen tak vodbrousit a nechat odkrytý? hmmmm ledaže vodbrousit a "zaplombovat" taky? no prostě aby mi cokoliv odkrajovali ze živýho a hlavně zdravýho by mi musel dotyčnej dobře zdůvodnit. neříkám že ne, ale že bych v tom nejdřív potřebovala mít jasno
Toto obrusovanie zubov kvoli zlemu skusu som uz zazila u viacerych znamych aj u seba. Mne bolo vysvetlene, ze si tym zavadzajucimkusom vrchneho zubu nicim ten druhy (spodny) a obrusuje ho. Priatel ma kvôli tomu, ze to roky neriesil, jeden dolny zub uplne prtavy, tak je zbruseny. Proste zuby, pohroma huby.
viktorka_od splavu hmm, nevim, snad to necim uzavre
Mrakoplas to chápu, ale co by mě zajímalo, je, jak se to zbroušené místo uzavře. plombou? to mi bude umrtvovat horní a dolní čelist? a bude muset odstranit stávající plombu? no že jsem se pořádně nezeptala.
Jiná Realita mne to neuzatvarali nijako. Ked sa cloveku odlomi kusok zuba tak sa to tiez nijako neuzatvara, ci? No same otazky, ziadne odpovede
Umrtvene som to uz mala lebo robili aj iny zakrok, tak to tiez neporadim.
zabrus ve sklovine se není nijak závažný zákrok. Sklovina je na hrbolcich nejtlustsi a pokud se odstraní pouze tenká vrstvička, tak to ničemu nevadí. Nebolí to a není nutné to umrtvovat. Spis bych se ho vyptavala na onu výplň, co praská, z jakého je materiálu, jestli by třeba jiný materiál nebyl pro danou výplň vhodnější.
Pilipala no vhodná nebyla, černé amalgámy. já jsem tomu předchozímu pořád říkala, že je divný, že bílé plomby (ne od něj) mi všechny drží, a černou mi už popáté převrtává...a že si bílou opravdu zaplatím. i umrtvení. a on říkal, že tomu nerozumím...trvanlivost amaglámu max. dva roky. trvanlivost bílé plomby skoro dvacet let...
edit: teď jdu na kompozit, tak uvidím. myslela jsem, že to bude určitě už na korunku, ale prý ještě ne.
Ja se priznam, ze jeho soukromy zivot me vubec nezajima, to je jeho vec a na kvalitu - NEkvalitu jeho psani (nebo kurzu) asi nema vliv. O cizi manzelstvi projevuju zajem jen v pripade, ze mi za to jako terapeutce nekdo zaplati
To je fakt, ze pise. Ja jsem vzdycky u jeho knizek i povidek premitala nakolik je to podle jeho zivota a nakolik fikce...
a pak se v tom vyznej...
to je asi nějaká vlastnost terapeutů, měnit názor dle reakce okolí
Dnes si dám místo oběda zmrzlinu!
Mutziputzi ja misto vecere. udelala jsem si vcera cokoladovou![]()
viktorka_od splavu ja sla vcera do prace ve sportovnich kratakach a az tam jsem si vsimla, ze mam flek na zadku. U nas v praci to ted vypada jak na koupalisti :)
viktorka_od splavu Já už to plánuju od pondělí, ale vždycky jsem chuť na sladký vyřešila Colou Zero...dneska to prolomim!![]()
Lilly_Ku ja se vcera poradne lekla kolegy z IT, ktery mel imho pyzamo -platene trenky a bavlnene triko xxl
(nasi ajtaci jsou jinak docela pricetni:-)
Mutziputzi aha, tak ja chut na sladky neresim, ale na tu zmrzlinu, pac nemuzu koupenou a kdyz nemam zasobu vlastni v mrazaku tak trpim:-) vcera jsem koupila aspon meloun(nez se mi to namrazi) a byl pekne hnusnej, nezralej a gumovej
minuly tyden jsem prezila na cola zero s ledem a limetkou a kdyz dosla cola vzpomnela jsem si na zbytek Pimms a dozahla to jako osuleny koktejly (3/4 sklinky ledu, mata, limeta) doporucuju:-))
Lilly_Ku u nas ted revolucne zmenili dresscode...chlapi smej prijit do prace v kratasech! Ale jen patky...
a musej to bejt chino kratasy bez vzoru, v bezovy nebo tmavy barve. Tak asi tak....zatimco damska cast chodi jak na plaz.
Mutziputzi Prosim tě, nedělej to! Pak nám tu budeš vypisovat, jak byla hnusná a jak nechápeš, že to žereme.
Zachutnala mi klasická sibirka. Od pondělí denně dvě. Už mám jednu v sobě. Počítám, že do konce týdne se jí přežeru a bude klid.
Sweet Potato Ale prosim tě, já jsem nikdy o vašem žrádle ani nepípla ![]()
stes co je sibirka?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí