Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 04. srpna 2018 23:18

999 No... tak zrovna tenhle konkrétní článek mi přijde spíš jako taková ta klasika ve stylu "když je to éčko, musí to být nějaký chemický svinstvo", zmiňovaný guma guar a xantanová guma budiž důkazem, jakkoli jinak přirozeně bezlepkovou stravu oproti té náhražkové taky jednoznačně preferuju. :) 

MP Marge Ono se to ze začátku zdá dramatický, ale je to ve výsledku někdy i úplně banální, přítelovi třeba vůbec napřed nešlo na rozum s čím jako bude jíst sýry a šunky když ne na chlebu, prostě ho vůbec nenapadlo, že se dají jíst i bez, ostatně já si taky pamatuju, že mě rodiče i prarodiče jako děcko kárali, že to nebo ono jím bez chleba, jak kdybych snad po samotné šunce měla okamžitě onemocnět a jedině pečivo tomu mohlo zabránit, to se člověku prostě zafixuje a chvilu trvá to setřepat... 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 00:01
Reakce na MP Marge:

slniecko Jinak ja jsem usoudila, ze ac uz se studie prokaze byt validni nebo ne, trocha omega-3 navic nemuze uskodit, tak jsem zakoupila lahev rybiho tuku a uzivame s pritelem! Pritel je paranoidni schizofrenik, tak pokud dojde k nejakemu dramatickemu zlepseni, tak dam vedet 

​No, staršej sme dávali rybí tuk dosť dlho v márnej nádeji, že to pohne s jej úbohou imunitou, ale na ihrisku sa pobila skoro zakaždým, ale možno by to inak bolo ešte horšie .

Online MP Marge
6883 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 00:55

slniecko Tak ted jste me rozsekala 

Online MP Marge
6883 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 01:01
Reakce na Karoleena:

999 No... tak zrovna tenhle konkrétní článek mi přijde spíš jako taková ta klasika ve stylu "když je to éčko, musí to být nějaký chemický svinstvo", zmiňovaný guma guar a xantanová guma budiž důkazem, jakkoli jinak přirozeně bezlepkovou stravu oproti té náhražkové taky jednoznačně preferuju. :) 

MP Marge Ono se to ze začátku zdá dramatický, ale je to ve výsledku někdy i úplně banální, přítelovi třeba vůbec napřed nešlo na rozum s čím jako bude jíst sýry a šunky když ne na chlebu, prostě ho vůbec nenapadlo, že se dají jíst i bez, ostatně já si taky pamatuju, že mě rodiče i prarodiče jako děcko kárali, že to nebo ono jím bez chleba, jak kdybych snad po samotné šunce měla okamžitě onemocnět a jedině pečivo tomu mohlo zabránit, to se člověku prostě zafixuje a chvilu trvá to setřepat... 

​Ano, u nas to bylo taky tak a trvalo mi dlouho se toho zbavit. Dnes uz snim chladnokrevne syr nebo sunku treba s olivami a nakrajenym rajcetem, ale fakt to trvalo leta si na to zvyknout a nemit z toho divny pocit. To same s masem se zeleninou bez jakekoliv dalsi prilohy. Pro me je to uz dneska normalni, ale maminka nade mnou v Cechach vzdycky krouti hlavou, ze to prece "neni zadny jidlo takhle"  

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 05:18

MP Marge dlouhodobe bych Paleo nechtela drzet. Navic jsem alergicka na avokada, takze mi vypadava dost dulezita surovina vsech tech jidel;) ale bylo to prave zajimavy v tom, ze clovek zmeni pohled na jidlo. Najednou uz to neni chleba s necim, ale dokazu snist samotny vajicka. Nepredstavuju si obed jako prilohu a maso, ale umim to i jinak. Pro tohle mi to prijde fajn. Od ty doby uz jim mnohem min peciva a dokazala bych asi nejist i zadny. Co by mi chybelo, jsou testoviny. Ty mam rada.

edit: ted koukam, ze uz to tu probehlo;) 

Online MP Marge
6883 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 06:19

711990 Alergicka na avokada!!! 

To je mi lito. Avokada miluju 

Naopak testoviny vubec ne, takze to by pro me zadna obet nebyla. Mne by nejvic chybela ryze, tu mam moc rada. No, radsi s tim nebudu blbnout, prilohy uz jsem stejne vyrazne omezila. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 07:22

MP Marge no a nejhorsi je, ze je to ziskana alergie, nemam ji odjakziva, takze mi avokada moc chybi;( 

jinak myslim, ze kdyz se "nove" muzou pri paleu i brambory, tak trocha ryze neuskodi;) jen to nesmi byt na ukor zbytku jidla -jakoze sama ryze a nic k tomu;)

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 09:26

711990 tak to je přesně můj problém. ja jsem prilohovy typ. Mně přílohy vyloženě chybí. Než si dat párek bez chleba, radši si dám chleba bez parku.

Když jsem na keto tak to zvladam,ale necítím se komfortne.

Největší problém mi dělají snídaně.  Jak snidat bez chleba?! 

Proto mi pak z keto vyhovují kokteily ,protože se od jídla úplně odstrihnu a přílohy vůbec nepotřebují.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 09:40

Dadoo jako priznavam, ze pri Whole30 jsrm myslela jen na krupavy bagety zadny sladkosti. Ale parek si dam mnohem radsi bez chleba, vareny brambory jako prilohu taky moc nemusim a ke knedlikum se v prirozenym prostredi prakticky nedostanu, takze je to jednodussi.

Ale obdivuju te, ze zvladas koktejly. Ja si obcas ke snidani davam Manu a chybi mi kousani. I kdyz vypiju v kaloriich slusnou porci, tak bez kousani to pro me nebylo jidlo;)

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 09:45

711990 Při paleu se můžou brambory? Jak to zdůbodnili?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 10:03

Sweet Potato pridali to k Whole30 s tim, ze se nemaj pouzivat jako priloha, ale stejne opatrne ako treba bataty. Ale nevim, nejak jsem si to nezjistovala dal a ani nevim, jak moc je Whole30 stejny s paleem...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 11:02

Karoleena Já jsem kvůli chronickým potížím, se kterýma si západní medicína nevěděla rady, skoro rok držela poměrně přísnou makrobioticku "dietu" (bez lepku, mléka, vajec, cukru /ale třeba i sirupů/, masa (z toho MB dovoluje jen občas rybu, ale já jsem vegetarián, takže ani ryba nebyla). A taky to hodně pomohlo, zbavial sjem se problémů, které jsme měla dvacet let a byly údajně neléčitelné, celkově jsem se tělesně cítila o dost líp a spoustu energie na zvládnutí poměrně těžké situce, respektive situací,  v rodině. Důvod, proč jsem pak od některých těch omezení upustila, nebyl až tak ten, že bych to už nevydržela, já mám docela pevnou vůli, když už se pro něco rozhodnu, ale že společensky to byla trochu  sebevražda. 
V domácím prostředá to bylo docela v pohodě, ale jakmile jsme někam vyrazili, nebo jsme šli s kolegama na oběd, tak jsem si většinou neměla co dát; když jem jeli někam na návštěvu a někdo mě chtěl něčím pohostit, tak to byl taky docela problém, a dovolenou člověk taky většinou nechce trávit vařením pohankové kaše, byť doma mu to nevadí.

Pravda je, že mi to vneslo do života dost pozitivního a prospěšnýho, například jsem se díky tomu zbavila závislosti na pečivu a "objevili" jsme sushi, ale to, že se z pozvání na oběd stal pomalu neřešitelnej problém, mě od opakování odrazuje, byť teda poslední dobou pociťuju, že by mi to poměrně dost prospělo.

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 11:17

Dadoo na nizkosacharidovce je blby, ze clovek musi porad varit, ten “chleba s necim” je hlavne hrozne jednoduchy. nahradit jde leda furt tim varenim... hlavne tepelne upravenou zeleninou. na materske to casove slo, ale pak jsem zjistila ze to je neudrzitelny financne.

btw aby toho nebylo malo, tak v tydnu prisel muz s tim, ze bude drzet nizkosacharidovou dietu. ale ze mu nemusim varit nic extra, proste jen nebude jist prilohy. no dnes uz spolu skoro mluvime. achjo.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 11:21

viktorka_od splavu Taky nejim přílohy, proč to vadí?

49375 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 11:36

Mutziputzi protoze vetsina jidel, ktera varim (mj proto ze jeho dite je ji) jsou zalozeny na ryzi ci testovinach. nevim uplne co bys jedla prijit k nam na veceri kdyz je rizoto, bolonske spagety nebo lasagne:-)

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 11:55

viktorka_od splavu To je to dítě, co ses snažila řešit jeho nadváhu?

49375 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 11:58
Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 12:03

viktorka_od splavu já vždycky hodila na pánev maso a zeleninu. Tak ať si to vaří sám. Přece nebude s vařit nadvakrát 

Obědy a večeře jsou v pohodě zvladnutelne. Ale ty snídaně 

Jako  JÁ budu držet dieatu a ty se o to starej,neberu. Starej se sám,ja ti pomuzu,podporim , ale hlavně je to tvoje starost.

49375 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 12:09

Dadoo tak snídaně jsou mi ukradený a obědy v týdnu taky, akorát je dost otrava už jen že v půl šesté začne obšlapovat kolem sporáku co bude k večeři, protože po tom salátu co si dal k obědu má samozřejmě hlad jak vlk. mě sere to, že jídlo a vše okolo něj mám prostě po dohodě na starosti já, a on si smyslí aniž by bral na mě jakýkoliv ohledy (ano s nákupem či vařením mi bez problému pomůže nebo některé jídlo uvaří, v tom není žádný problém). asi už zapomněl na ostudu co byla před časem kvůli tomu, že jsem povinná vařit jen co chutná mladýmu.

jinak snídaně vejce, sýry, dobré uzeniny plus tepelně upravená zelenina. prostě na vidličku. mně by to nevadilo kdybych na to měla čas, a to ty asi máš

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 12:24

viktorka_od splavu jakou ostudu to me zajima..

ja jsem si dnes delala low carb testoviny. Fakt mi to chutnalo