Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 18:35

přátelé, venku sice zase bylo 30, nicméně někdy mezi včerejškem a dneškem u nás začal podzim.

barva vzduchu je žlutá a přestože venku stále svítí, tak vzduch je ledový. a dnes ráno bylo první chledné ráno. jako ta vedra špatně nesu, ale bude se mi už brzo stejně stýskat 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 18:39

Jiná Realita ja z teba nemozem . Kde je ladovy vzduch? Mala som dojem, ze kusok od nas cez kopec, ale teda take pocasie nemame. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 18:42

Janulik03 V Tesku, sekce jogurty

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 18:43

Janulik03 u nás, byla jsem se opalovat na terase a nomrálně mě vzbudily závany ledového vzduchu  fakt studeného. jak tohle začne k večeru, je před podzimem.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 18:47
Reakce na Mutziputzi:

Janulik03 V Tesku, sekce jogurty

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 18:49

Jiná Realita Studené rána sú furt, ľadový vzduch no neviem, včera som o 8 ráno ležala na terase a bolo zamračené, bolo chladno ale ľadový vzduch? Ozaj? Iné slnko, opadané listy a iný vzduch to áno  

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 18:53

paktofonika včera právě ještě ne, včera večer byl ještě teplý. dneska bude už studený :/ nicméně, taky jsme kolik, asi 600 m.n.m., okolní kopce mají pod 700, tady už normálně bývají ledové večery a rána hned po sv. anně, takže mají zpoždění.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 18:57

Jiná Realita No ja som bola na severovýchode, celkom blízko tatier takže tam je tiež chladnejšie ako tam kde bývam ja. Ja myslím že do ľadového vzduchu to ma ďaleko. Za ľadový považujem taký keď je vonku - 15 :D. No prajem ti aby si si užila ešte pár teplých letných večerov. Ale nie veľmi teplých zase :) 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 19:01

paktofonika tak samozřejmě trochu přeháním, ale když je v pět venku 30, a v šest vás vzbudí závan, který má tak max. 20, příjemné to není. teplota rychle klesá, přestože pořád hodně svítí a je jasno.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 19:08
Reakce na Potrefenáhusa:

ale třeba jsem tuhle někomu říkala, že když jsem byla malá, tak se u nás uplně běžně jedla husí krev se šťouchanejma bramborama se zelím, a to se taky divil, že jako strašnej humus.

​tak moje matka pochází z moravský vesnice, celý detství sem tam jezdila za babi, mj i na zabijačku, krev a prdelačka tam patřily k největsím pochoutkám, taky sem to jedla (a o mozku tu radši pomlčim, nebo budu za divnou)

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 19:12

Zina no mlíkovou sem nikdy v životě nepotkala, ani nemám představu jak to chutná,vypadá..

jinak dotazy ohledně případných omezení bych kladla akorát když má dotyčnej přijít na jídlo (např teď máme čerstvě v rodině novomatku a ta nejí skoro nic)

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 19:21
Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 19:31

Mutziputzi 

Jiná Realita ja ti neviem, rano o pol siestej som sedela na terase a bolo akurat prijemne. Ale kazdy to vnimame inak, to ano. Som nemohla dospat, konecne do prace. Prvy den po dovolenke je super, vsetci sa este mame radi, terminy budu horiet az zajtra a od zakanika som dostala ako pozornost ladove vino. Inak vonku horuco ako posledne dva tyzdne. Listie nepada, ovocie este stale len dozrieva, skor pada suchom. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 19:45

no ja dnes prechazela po takovem dost neprijemnem betonovem placku k autu, salalo to skarede, ale neco proste najednou bylo jinak a vzduch byl pruzracnejsi... je to na spadnuti 

Online Kokoska
35025 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 20:08

Mně byla na dnešek v noci zima! Minulou noc jsem nesnesla ani postěradlo na přikrytí a dneska k ránu jsem si přes nohy musela hodit župan (deku mám momentálně úplně jinde jakožto nepotřebnou záležitost). Celkově bylo dneska chladněji, ale mám obavy, že zase přitopí.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 20:17
Reakce na Ounz:

Zina no mlíkovou sem nikdy v životě nepotkala, ani nemám představu jak to chutná,vypadá..

​O nic jsi nepřišla. Vypadá to jako mlíko, ve kterým plavou nudličky, a chutná to... divně. Nemám problém vypít sklenici samotnýho mlíka, ale mlíkovku fakt nemusim. Možná tim, že je to uvařený? Nevim...

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 20:18

Trumfuju! Spala jsem pod peřinou a ráno byla taková zima, že jsem si musela obléci dlouhé rukávy i nohávy a dokonce i ponožky! Doufám, že se to bude zítra ráno opakovat.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 20:19

Jiná Realita Já jsem se dneska ráno radovala, že je konečně chladnějc a nejsem upečená, ještě než dorazím do práce. Zima mi rozhodně nebyla, bylo to příjemný.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 20:22

To jsme to dopracovali.. dřív jsem v 28° umírala, dneska je 28° a já mám pocit, jak se příjemně ochladilo 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 06. srpna 2018 20:23

Stará Stanová Kůže Ty bydlíš taky v Praze ne? Spala jsem nepřikrytá a do práce jsem šla normálně v sukni s holýma nohama a nemrzla jsem. Nebo jak brzo ráno to bylo?