Mutziputzi bohužel nahrazovalo, samozřejmě asi ne všude. Její svědectví kvůli týhle diskuzi natáčet nebudu :D.
Přiznání
ice Já si taky myslím, že to normálně existovalo, třeba kolem toho rostlinnýho másla Juno se dá na internetech vyhrabat i podrobnější info kdo to vyráběl v jakým závodě a kdy, akorát o to asi holt nebyl zájem a až pak v devadesátkách přišel boom spolu s Ramou a najednou mazací margaríny chtěli všichni, páč bylo asi trendy to jíst nebo já nevim proč. Ale říct, že to před revolucí v ČR vůbec nebylo, no tak evidentně bylo. :)
viktorka_od splavu otázka je, zda jsi to vůbec v tom jídle poznala :D
ice není potřeba, stačí, když nebudeš tak kategoricky šířit bludy:-)
edit: ano, zde je možné se vsázet, margarín od másla poznám zcela spolehlivě v čemkoliv
ice tak kdyz to rika teta, tak to bude pravda!
Mutziputzi To se ovšem pleteš, tohle bylo v krámech naprosto běžně a kupovala jsem to a nejen já. A přidám ještě Lukanu, Visu, Sanu a kdybych netrpěla v mém věku už slušnou ztrátou paměti, tak bych přidala další. Máslo sice bylo z dnešního pohledu levné, jak píšeš relativně ( I. jak. 10,- / 250 g, II. krájená za 8,- /250g ), ale v poměru výdělek versus cena másla, to zase taková láce nebyla a všichni jsme šetřili, kde se dalo. Nastupovala jsem do zaměstnání v r. 1974 a nástupní plat jsem měla 920,- Kčs hrubého.
Poéma a o kolik byl margarin levnejsi?
Mutziputzi ale jdi ty drndo :D
ice uz mlcim, teta je kabrnak!
Poéma přese Sana, vlastní sestra másla! Nebo ne?:)

Poéma ztužené tuky v potravinách určitě měli, minimálně heru a asi tu visu si pamatuju, plus ivu, nic z toho se ale nepoužívalo, aspoň ne u nás, na mazání chleba nebo na omaštění jídla na talíři. bylo to určené k pečení nebo smažení. ale ty budeš ročník cca mojí maminky, tolik toho zas nepamatuju:-)
to máslo v taškách paní kuchařky jsem ale viděla na vlastní oči a fakt to nebyl žádnej stolní margarín, ono tím že konkrétní výrobek byl jeden, max. dva, žádný výběr, tak to člověk prostě hned poznal.. (pokud bych se tedy nemohla spolehnout na své chuťové buňky;-)
viktorka_od splavu teta rika, ze si videla blbe!
Jiná Realita ja tam kdysi taky byla kratce zaregistrovana,ale to bylo tak pred 9 lety. Mela jsem ten profil naformulovany tak nudne,ze se hlasili i docela normalni jedinci, nekteri i nadprumerni, do kina se s nekterymi jit i dalo. Je fakt, ze ve 24 je ten vyber sirsi.Ale nejak mi to nesedelo ani tehdy ,tak jsem se zas brzy odhlasila.
Dotycne vdecim za to, ze jsem tyto eskapady nemusela podnikat, nebot mi vnutila meho muze:) Sama je ted ale uplne zacyklena.Jenze toho pro ni nemuzu moc udelat.
Rostlinné máslo Juno, fotka údajně z r. 1974, 250 g za 7 Kčs. Už to musím přestat googlit, dostávám chuť na chlebíčky.

Poéma přese Sana, vlastní sestra másla! Nebo ne?:)
Tohle bylo moje první setkání s reklamou a dodneška si pamatuju ten zvláštní nepochopitelný pocit, že z vás někdo dělá blbce a nikomu to nevadí. Bylo mi asi deset.
Karoleena cili jako maslo...kauzu muzem uzavrit![]()
Já bych tvůj zážitek z dětství nijak nezpochybňovala, v jídelně mohly ty tlustice šidit a nahrazovat, domů si nosily pravý máslo. A byly chytrý dvakrát.

spotreba masla po letech, je dobre videt, kdy prisly margariny ve velkem
dynda určitě jo, ale já reagovala na první příspěvek ice, kde psala že se vsadí, že ve školních jídelnách nikdy pravé máslo nebylo. no, já bych se teda o reálie třeba ze 40-50 let s lidmi co je pamatují fakt nesázela...
viktorka_od splavu kdyz to rikala teta??
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí