Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 20:09

viktorka_od splavu tak chleba se sádlem ani volský voko moc chudá večeře není..mluvím o době, kdy sme my dvě byly děti..prostě normal.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 20:11

Dadoo tak to fakt ne, to jsem nikdy ráda neměla, vybírala jsem jen ty žluté košťálky a pokud teda u babičky byl i rozškvařený špek, tak oopatrně vylovila pěkný list s více kouskama toho špeku:-) ale ta zálivka je brrrr, lihový ocet celkově nemůžu, smrdí mi to, štípe mě to, nepoživatelný.. jediný jídlo kde jsem zjistila že se nedá nahradit citronovou šťávou nebo balsamicem je tlačenka, ta fakt potřebuje ten ocet

49374 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 20:16

Ounz ale já si na to nestěžuju! vím že v jiných rodinách to bylo i jinak (šunka, uherák...občas jsem i ochutnala:-)) ale já s tím byla tehdy a jsem i dnes uplně v pohodě:-) a chleba ze sádlem mám fakt ráda. co jsem považovala opravdu za chudobu (nevím jestli finanční nebo spíš duševní, asi obojí) bylo kdysi u kamaráda kde mi nabídli ten chleba se sádlem kupovaným, tom na smažení z obchodu (my ho nekupovali ani na smažení, ale prostě jedlý to nebylo ani náhodou, jsem zírala jak puk)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 20:17

Dadoo Zemiaky s kefírom 

Online tarra
340 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 20:35

Tak zrovna ten listový salát s rozškvařenýcm špekem je další jídlo, které jsem vůbec nepochopila - nepamatuju ho teda vůbec z dětství, možná v tom je ten problém. Měl hoí rád minulý partner z domu. Vyráběla jsem, ale nejedla. Zelený salát+ztuhlá mastná oka mi nějak nešlo dohromady pozřít, přestože s obojím v jiných jídlech nemám problém.

49374 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 20:43

tarra tak italové mají saláty s kapkou balsamica a olivovým olejem, my zas plovoucí v octové vodě se špekem místní suroviny prostě:P

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 21:04

tarra tenhle "salat" matne pamatuju ja, to byl hnus, to jsem nesnasela... ale my jsme meli vyhodu, z tatinkovy strany rodina z balkanu a v dobe, kdy se tu jedly tyhle salaty, jsem si navykla na olivy velikosti svestky  a vubec ta kuchyne, sama zelenina na milion zpusobu, masa v jednoduche uprave... to bylo!

Online tarra
340 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 22:18

viktorka_od splavu Tak to se vysvětluje, miluju saláty s oliváčem a balsamikem, asi mám utajené italské předky:o). Ikdyž samozřejmě za mého dětství zádný oliváč ani balsamiko tady nebyl...ale zlatej ocet a voda před mastnýma okama na salátu!.o)

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 23:05

tarra Ježíš, salát se špekem, má dětská noční můra  Ty kousky špeku mi připomínaly slimáky. Zvracela jsem už při pohledu na nástěnku s jídelníčkem. 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 23:17

Pinot Noir Já tomu přišla na chutť taky až jako dospělá. Špek na drobné kostičky a ty vyškvařené dokřupava. Pak mi to chutná moc 

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 23:27

Deda mel nemocne srdce, vysoky tlak a cholesterol, taky cukrovku. Juno mel predepsane lekarem. A me hrozne chutnalo a chodila ho potaji vyjidat lzickou. Ja myslim, ze vubec nebylo levnejsi, protoze mi mama rikala, ze mu ho nemam uzirat, protoze je docela drahe.

Online Potrefenáhusa
38904 příspěvků moje polička 09. srpna 2018 00:52

O salátu se špekem slyším dneska poprvy  u nás se jedlo vsechno v octovy vode a hlavkovej salát s kysanou smetanou

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 09. srpna 2018 08:20

Potrefenáhusa a taky hlávkovej salát v zakysu nebo podmaslí  anebo okurkurkovej..saláty mojí babičky a moc dobrý, to i dělam dodnes..

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. srpna 2018 08:26

salat v octove vode znam,ale se spekem slysim poprve.No,nelituji...

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 09. srpna 2018 08:43

Znala jsem někoho, koho jako malé dítě naučili, že sekaná je “šunčička”, asi aby někde nevykládal, že doma věčně večeřej  sekanou. To prý bylo divení, když se setkal s opravdovou šunkou.

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 09. srpna 2018 08:47

A salát byl doma v citronové vodě! Bez špeku samozřejmě. Mňam. Vyžírala jsem “srdíčka”. Pak jsem u někoho viděla, ze ho jedí v mlíce! Samozřejmě kyselym, ale tenkrát to byl naprostej šok.

Offline Janulik03
20312 příspěvků moje polička 09. srpna 2018 09:18

Bože, prejdite prosím na iné témy. Začína mi byť zle a nemám ani žiadne priznanie okrem tohto 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 09. srpna 2018 09:20

Já se přiznávám, že jsem si minulý týden vzpomněla na Potrefenáhusa a její teorii spacákových vlasů (snad to byla ona) - tři dny na Slovensku a vlasy jak ze salónu. Jak jsem přijela zpátky do města, plihnou obden a je to hrůza.

Což je částečně do Stěžovacího vlákna: jaktože mají Slováci tolik nádhernejch hor?!

Online Potrefenáhusa
38904 příspěvků moje polička 09. srpna 2018 09:21

Aranel jo, spacákový vlasy! 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 09. srpna 2018 09:24

Aranel Potrefenáhusa Co jsou to spacákový vlasy? :-)