continuity Jak se někde píše “vyklopení jde samo”, bystřím a prchám.
Ono se to někdy liší nejen várka od várky, ale i formička od formičky.
continuity Jak se někde píše “vyklopení jde samo”, bystřím a prchám.
Ono se to někdy liší nejen várka od várky, ale i formička od formičky.
whiskas Hele, linecké je nejlepší (a nejjednodušší) v poměru 1-2-3, 1 díl cukru, 2 díly másla, 3 díly mouky, 1 vejce (pokud bys pekla z kila mouky, o čemž pochybuju, tak dvě) nebo jeden-dva žloutky (má pak hezčí barvu). Pak přidám vanilku, pomerančovou nebo citronovou kůru a je to. A nechat odležet nejlíp přes noc.
Jinak pečení mě nebaví a hlavně mi to strašně nejde!! Ale asi by mi to na Vánoce chybělo, pekla jsem i v Japonsku a že to teda byla výzva! Musím k tomu ale mít Elvise White Christmas a víno, jinak nefunguju :-)
Potrefenáhusa hele, tiež som si uložila tieto recepty a kedže som tlapky nerobila ani nepamätám, tak tento týžden skusim. Teda ak nájdem formičky. Beda, ak to nepojde von. Skončila som s nimi dávno , ked som posledné vyrypovala z formičky vidličkou a rovno do smetí.
priznavam,ze doma nemam ani jednu formicku....![]()
nemate nekdo fotku ty mouchy?
Janulik03 Pár už letělo i s formičkami![]()
Skončila som s nimi dávno , ked som posledné vyrypovala z formičky vidličkou a rovno do smetí.
![]()
Sweet Potato to som ani nechcela priznať. ![]()
Ale ked som piekla minimuffiny a dala som ich do plastových košíčkov, tak ani sme si nevšmli, že niektoré zmizli. Až neskor sme po dvore nachádzali tie farebné košíčky. No . ehm elzička kradla. a tak máme už len ppolovicu tých košíčkov. Aj ked zať so smiechom navrhoval umyť ![]()
Potrefenáhusa dik!:-) je mi trochu povedoma,mozna ji mela babi...
Sweet Potato tak jasne,ze vcela,ale moucha zni tak vanocne...![]()
Zarinya Vánoční moucha![]()
Sweet Potato ja mam asi desetero typu formicek nastradanych za mnoho let. kolikrat koupim jenom 5ks jen tak pro radost a jde mi to se vsema. fakt pomuze ten vysledek prudce schladit - mozna by stacil i balkon, ale to jsem nezkousela. protoze ten kovovy obal se scvrkne rychleji nez testo a oddeli se tak testo od formicky. jako ano obcas se neco zlomi, nebo si jeden dva kousky nedaji rict a musim s nima klepnou durazneji, ale celkem s tim nemam problem.
mozna by to slo i v tech silikonovych, ale ja mam tema mekkyma vecma do trouby nejaky psychicky blok.
continuity já mám silikonovou bábovku a jako vyndat to jde dobře, ale nějak mám pocit, že to není ono, takový jak trochu jakokdyby vařený mi to přijde
ale peču v tom, protože vyndavat bábovku ze starý smaltovaný formy bylo taky labůžo
continuity Hele u nás se vždycky schlazovaly bábovky a spol, z tradice to dělám taky, otázka víry, že. Ale pochybnost vrtá, scvrknutá forma ten obsah přece naopak víc stiskne?
Sweet Potato pro by jej stiskala. ony jsou smerem ven vic otevrene, takze ho naopak malinko vytlaci. a uz to staci, aby se to odlepilo.
babovku chladim jenom pokud to delem sama. kdyz tam mam ty otroki, s malyma teplyma rucickama, co si bahnej v matlani v masle, tak je to vzdy vymazano dukladne, ze po chvilce ji otocim a proste pockam, nez sama vypadne. pravda poslednich par let pecu uz jenom cuketovou s kakaem a ta vic drzi pohromade, takze se mi netrha.
mam taky tu smaltovanou s modrym vnejskem
darek od tchyne kdovi po ktere prababicce. co mi trochu zlobilo pri vyndavani byla velikonocni hlinena, ale tak tu jsem se neodvazila chladit ani kdyz to vypadalo, ze to budeme vyskrabovat lzici.
jinak mozna budu za vychloubani po zasluze potrestana. jak letos experimentuji s moukama, dala jsem to tech prvni psenicnou krupuci a nedrzi to pohromade uz za syrova
puvodne jsem chtela pockat na deti, ale stejne by se mi to vsechno neveslo do formicek (rovnou jsem zadelala i to posledni), tak alespon vyzkousim jak se to bude chovat.
Sweet Potato Vánoční moucha, to bude něco, čím se živí vánoční pásovec ![]()
Garfie Na Vánočního pásovce jsem si taky hned vzpomněla ![]()
Jo jo, formičky musí být "zajeté", pak je to fakt jednoduché. Moje máma skvěle vaří i peče, ale že taky nějak začínala, mi došlo, když jsme šly za barák na houby a máma říká: "Tak tady někde jsou zakopané moje první formičky na cukroví. I s mýma prvníma prackama." :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.