Potrefenáhusa tak jsem to upekla a stopla jsem cas. ty prvni 10 minut v horkovzdusne na 175C v mensich formickach. jeste to tam doplnim.
Přiznání
Jo jo, formičky musí být "zajeté", pak je to fakt jednoduché. Moje máma skvěle vaří i peče, ale že taky nějak začínala, mi došlo, když jsme šly za barák na houby a máma říká: "Tak tady někde jsou zakopané moje první formičky na cukroví. I s mýma prvníma prackama." :D
Tak dufam ze jej “pracky” dorastli. ![]()
Janulik03 U nás jsou to medvědí pracky, no. Pracny jsem dlouho považovala za překlep/přeřek. Pracky jsou z mého pohledu logičtější ;)
Pinot Noir ahaaaa, u nas medvedie tlapky. ![]()
Janulik03 U nás jsou to medvědí pracky, no. Pracny jsem dlouho považovala za překlep/přeřek. Pracky jsou z mého pohledu logičtější ;)
dyt je to to samy, ne, pracna jako pracka
Jo jo, formičky musí být "zajeté", pak je to fakt jednoduché. Moje máma skvěle vaří i peče, ale že taky nějak začínala, mi došlo, když jsme šly za barák na houby a máma říká: "Tak tady někde jsou zakopané moje první formičky na cukroví. I s mýma prvníma prackama." :D
![]()
U nás se při pečení pracen z kuchyně vždy ozývaly kletby a dehonestace tohoto cukroví.
Sweet Potato jasne! tohle vypada jako trochu vetsi guerlainovska vcelka...
taky ji mam doma jako relikvii po babicce.
Potrefenáhusa Jo? Pro mě jsou pracky hanlivě ruce, ale pracny ... nic. To slovo znám jen jako název cukroví, ve smyslu rukou nebo tlapek jsem ho nikdy neslyšela. Nerozporuji, že to někdo tak říká, ale mně to zní zkrátka jako chyba a v životě bych to z huby nevypustila.
Pinot Noir já jsem si jako dítě ten název vysvětlovala tím, že jsou nejspíš hodně pracný... pracný pracny
Pinot Noir U nás taky pracny, případně pracinky. Pracky si mazej umejt!![]()
Pinot Noir no pracny taky jen u cukroví, ale medvědí.myslim to bude starej, případně krajovej výraz pro pracky
Já myslela, že pracky sou ty pracky a pracny zbytek. Dyť to má různý tvary než jen pracky..

jak ted vyrabim ty pracny z dvou test, tak jsme si vzpomela, proc jsem to tak rada pekla. je to oproti mnohemu jinemu cukrovi strasne jednoduchy, vypadaji jedna jak druha a neni k tomu potreba zadnou velkou peci. zvladnou to deti a za chvilku jim to opravim - na rozdil treba od lineckeho, ktere bud zustane sisate anebo se to musi cele predelat a stejne to uz neni ono. navic dalsi patlani s tim lepenim a zdobenim. pracny obalim/posypu cukrem a nazdar.
jinak u nas labky.
proboha ja snad kvuli vam budu pect medvedi tlapky
viktorka_od splavu no,mam to jak Gatita .Testo udelat se mi zda nejjednodusi.:-)Nebavi me tvorit ty tvary.Neco plnenyho s kremem,no to vubec.....
tak jasny ze by se mi vic hodilo udelat jen testo a at si to vypiplaji jini:-) ale to v obchode nekoupim. me ale nebavi ani to testo, jsem netrpeliva a slompa-jak se to musi pevlive merit a vazit otravuje me to. varim vcelku ochotne takove ty rychle veci z hlavy, typu hod tam kus masa nejaky cibule zasypej bramborama a nechej v troube pres noc:-)) btw musim podekovat osobe co tu psala o “peceni” vyvaru v troube, uz jsem tak delala asi ctyri nebo pet jidel, je to super.
Garfie Děkuji, to zní docela jednoduše.
A ten cukr je předpokládám moučka, nebo i část vanilkového? Ingredience jsem dnes nakoupila, včetně vína pro "kuchařku"
.
Já už mám 50 let napsané ve své "kuchařce" medvědí pracky, všechny ostatní názvy neberu, novodobé nebo místní kravinky...![]()
continuity Ty recepty vypadají dobře, že bych se hecla? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“