Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline notna
9357 příspěvků moje polička 04. dubna 2019 19:55

Já osobně znám jen jedno dítě,.které není očkováno. Jeho matka se tak.rozhodla poté, co starší sourozenec měl do 24 hod po očkování vždy febrilní krece s naslednym oživováním.

Moje dítě je očkované, ale.dle individuálního plánu. Ale vím, že máme osvíceného pediatra, což není běžné. Dost doktorů nutí do očkování bez přihlédnutí k stavu dítěte. A pak se podle mě stávají odpůrci očkování i rodiče, kteří by normálně očkovat nechali. Dost "legrační" byla třeba situace s očkováním TBC. Pneumologicka společnost vydala stanovisko, kde zdokumentovala, že negativní účinky převažují nad těmi pozitivními. Ale než to prošlo legislativní změnou, stále se očkoválo a někteří pediatři odmítali vzít do péče dítě, jehož rodiče toto očkování odmítli v porodnici. A tvrdili, že to očkování je prospěšné. To pak ta důvěra v lékaře a očkování rapidně klesá....

Offline notna
9357 příspěvků moje polička 04. dubna 2019 20:01

711990 rasaNori Hlavně těch pneumokoku jsou desítky a očkuje se, tuším, proti 6 nejčastějším? To fakt chce zvážit pro a proti dle individuálního dítěte. Kamarádky dcera byla očkovaná a stejně dostala ten jiný druh a mám poškozený sluch.

Offline 711990
18311 příspěvků moje polička 04. dubna 2019 20:22

rasaNori hele znova -korelace a kauzalita...navic me nenapada rozumny duvod, proc by ockovani proti pneunokoku melo zpusobovat zanety stredniho ucha. Vzdyt sama vis, jak funguje princip vakcinace a specificka imunita...vytvoreni protilatek proti konkretni chorobe z tebe neudela nachylnou k jiny...

ale hlavne- ja uz nechci o tomhle diskutovat a zabrusovat! Delejte si vsichni co chcete, dokud me to neohrozuje:) 

Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 04. dubna 2019 21:10

711990 

Tak to pozor - dokud to neohrožuje mě nebo moje vnoučata! 

Kdyby byli všichni haranti očkovaný, nemůže se stát, že třeba kvůli rýmě odložený očkování u jednoho z nich ho neohrozí, protože na něj na pískovišti/v mhd/u doktora neprskne nějakej potomek lesany - kterej zrovna prodělává nějakou pěknou chorobu ale s mírnejma příznakama a bez následků - a samozřejmě co čert nebude chtít: to moje neviňátko to chytí s celou parádou a ještě s dalšíma komplikacema. Pěkně děkuju.

Offline Tak Betty
6074 příspěvků moje polička 04. dubna 2019 22:46

711990 Souhlasím s tebou ve všech bodech.

Offline Magráta
8111 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 10:54
@711990 tak jsem se čtením příspěvků ve vlákně dozvěděla, že jsi těhotná ...nějak mi to uniklo :-)
Offline 711990
18311 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 11:00

Magráta no, zatim to tak vypada:D 

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 12:50

Ok, tento obrázok som sem už raz dávala, do retro fotiek. Je to fotka rodiny mojej mamy. Pochádza zo siedmich súrodencov. Na tejto fotke nie je najstaršia (už) a najmladšia (ešte).

Zo siedmich detí - najstaršia zomrela v detstve na kliešťovú encefalitídu - očkovateľné. Prostredná v detstve ohluchla (našťastie len na jedno ucho) na pneumokoka - očkovateľné. Najmladšia je celoživotne pripútaná na vozík, dnes už hýbe len prstami na rukách a krkom - rubeola v tehotenstve - očkovateľné.

3 deti zo 7.

Stredostavovská rodina s dobrými hygienickými pomermi a návykmi + s finančnou aj faktickou dostupnosťou lekára.

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 13:00

rasaNori 

ja ako dieťa som bola náchylná na tieto ušné problémy a to sa ešte pneumokok neočkoval. Oba bubienky prepichované niekoľkokrát, bolesti ako hovado. Čakáreň u ORL väčšinou plná detí s podobnými problémami. Dokonca mi ako dieťaťu niekde naši zohnali knižku, kde vystupovalo dievčatko, ktoré muselo nosiť šatku na hlave aby jej držala vata v uchu, lebo s tým mala furt problém.

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 13:03

A ešte, ten rotavírus, tu niekto spomínal, že je X kmeňov. Nie je!!! Že aj iné vírusy spôsobujú hnačky nie je problém očkovania proti rotavíru a verte mi, že to sú teda INÉ hnačky!!!

https://www.zzz.sk/clanok/11730-rotavirus

Offline rasaNori
8820 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 14:26

slniecko jo mas pravdu, rotaviru je 14 serotypu, s tim ze ockovani by melo chranit proti vsem (ehm). Nicmene neskonci v nemocnici s gastroenteritidou zpusobenou rotaviri, ale adeno- nebo noroviry... To uz mas prast jako uhod

Offline Magráta
8111 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 15:14

711990 tak gratuluji 

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 17:23

rasaNori no, keď vidíš, ako z tvojho 11 kilového dieťaťa vystreľujú zvratky do dvoch metrov, tak by som to prašť ako uhoď asi nenazvala, ale...

...ako ja netvrdím, že každý musí byť očkovaný proti rotavírom, len toto je asi taký argument, akože nemá zmysel sa chrániť proti zápalu pľúc, lebo si môžeš zlomiť nohu.

Ako to, že očkovanie proti rotavírom chráni proti rotavírom a nie proti kadejakému inému hnusu, snáď nie je problém tej vakcíny ?

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 06. dubna 2019 18:04

999 Super, ja delam momentalne takovou skoro charitu jako zamestnani, desne me to bavi,ale bohuzel vzhledem k ohodnoceni to nemuzu delat vecne, tak sbiram silY na dalsi studium, cloveku se taaak nechce, budu si sem chodit pro podporu, tak at se dari.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 06. dubna 2019 21:35
Reakce na notna:

Dost "legrační" byla třeba situace s očkováním TBC. Pneumologicka společnost vydala stanovisko, kde zdokumentovala, že negativní účinky převažují nad těmi pozitivními. Ale než to prošlo legislativní změnou, stále se očkoválo a někteří pediatři odmítali vzít do péče dítě, jehož rodiče toto očkování odmítli v porodnici. A tvrdili, že to očkování je prospěšné. To pak ta důvěra v lékaře a očkování rapidně klesá....

​Tak tubera není snadno léčitelná a vyléčitelná ani dneska a neznamená to zobat penicilín. S antituberkulotikama máme poměrně čerstvou a nepěknou zkušenost v rodině a vybrat si, jestli oslepnout nebo umřít na tuberu je sakra blbá volba.

Offline continuity
42612 příspěvků moje polička 06. dubna 2019 21:39

moora jj, ja nemam naockovane mladsi dite a porad premyslim jak to udelat.   ona si totiz rype vsechny strupy, takze ten puchejr po ty vakcine, ktery se rypat nesmi... jinak uz by ji davno mela.

Offline notna
9357 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 03:56

moora continuity Tak TBC je bez debaty nemoc, které je dobré se preventivně vyhnout. Ovšem ta vakcína, kterou se tehdy očkoválo měla vysoké nežádoucí účinky. Já jsem toto očkování hodně konzultovala, když se mi mělo narodit dítě a ani pneumolog ani imunolog ho nedoporucili. 

Ovšempíšu o době před 10 lety, jaká je teď situace s vakcínou, nevím . Momentálně jsou pro moje dítě rizikovější jiné nemoci, na které ho hodlam nechat očkovat, takže aktuální informace o TBC nemám.

Já chtěla poukázat na absurditu tlačení do očkování díky neznalosti. 

Offline 999
19680 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 09:00

Luna Děkuju :-). A víš, že já bych i něco studovala?  Když tu po očku sleduju Mutziputzi , jak dává asi už třetí vejšku, tak to ve mně hlodá. Ale zase nemám malé děti, o to to máš ty těžší.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 10:52

999 Hele mně bylo doporučeno, že mam používat spíš klasický seznamky, že to stojí míň úsilí

Offline 999
19680 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 11:13

Mutziputzi Prokoukla jsi mě :-).