Tulipe no jo no
Přiznání
Potrefenáhusa tak já třeba nejedu úplně minimalistický styl, ale narvané skříně, poklice apod. taky rozhodně nemám, ani tuny kosmetiky nebo nepřeberně párů bot... o všem co mám, mám ale přehled a nosím to / používám to... brala jsem to tak, že prostě rozhodně nemám 400 věcí, které by byly nepotřebné a nepoužívala jsem je a tedy by mi následně nechyběly... ono teda asi ani 100 takových bych nedala...
nolita já se snažim o to samý a třeba ač bych neřekla, že mám nějakou narvanou skříň, teď při třídění mi to vyšlo na dva pytle, takový onošený věci, co mi loni přišly ještě dobrý, ale letos už jsem si je ani nevzala na sebe. Třeba bot bych řekla, že mám docela hodně, ale nosim (skoro) všechny. Neumim si představit, jak tady někdo psal, že má třeba jen tři páry, to fakt nedokážu.
Potrefenáhusa Mně přijde, že mám dost věcí, ale když čtu ty seznamy v nákupním vlákně, nebo hlášky o tom, že "kabelku, boty, šaty jsem někam založila", tak je mi jasný, že tak zlý to se mnou není - o každém kusu oblečení i doplňků mám přehled.
Potrefenáhusa A kam ty pytle nenošenejch věcí dáš?
Moje elitářská matka nedávno nadávala, že jak teď každej dává obnošené šatstvo na charitu, několikrát se jí stalo, že si v tramvaji sedla vedle zřejmě bezdomovce, kteréhož páč byl slušně oblečen identifikovala až podle zápachu, který ale ovšem musela dál snášet, protože u nás se dědí spojení elitářství, altruismu a empatie, takže ho nechtěla urazit a trpěla a byla nasraná, chudák![]()
Potrefenáhusa k te koupelne - videt toho mame malo, presne 4 lahve (zato litrovky;). Jedno je neco jemneho detskeho, co pouzivame misto mydla vsichni, a zbytek je moje vlasova kosmetika - muz neresi, ze pouziva muj sampon.
No ale pak mame kazdy pod svym umyvadlem zasuvku a tam se toho samozrejme najde vic, uz jen treba tech ruznych zubnich párátek...Ale je fakt, ze na pletovou kosmetiku moc nejsem. Mam jeden krem a jeden odlicovac a furt si rikam, ze uz bych mela trochu pritlacit![]()
Potrefenáhusa tak u toho vyřazování je to i tom, zda to člověk dělá průběžně, po sezoně, jednou za dva roky... podle toho se odvíjí počet pytlů, to já taky samozřejmě čas od času vyřazuju věci, že už je nebudu nosit, ale tak to považuju za takové normální vyřazování :-) třeba jako vyhodit obal od vypotřebované rtěnky, to by se do 400 nemohlo počítat... vyhodit zaschlý sto let starý lak na nehty už jo :-)
Mutziputzi já nemám pytle nenošenejch věcí, to fakt nedělám, zas musim říct, že až na úplný výjimky ty věci nosim
dneska jsem to hodila do kontejneru na textil
nolita já právě moc vyhazovat neumim, mě to dost fyzicky bolí a většinou k tomu potřebuju nějakou tu sezonní akci. Průběžně jsem schopná vyhazovat jen ty uplně už nepoužitelný věci.
Gatita týhle kosmetiky taky moc nemám, tam bych řekla, že jsem vybavená fakt minimalisticky a kupuju až když to starý vyhazuju, krém, řasenka, makeup, všechno po jednom, ale jen těch sprcháčů a šamponů je potřeba docela dost, když máme každej svý...
Jo, dneska bezdomovce na první pohled nepoznáš... kolikrát jsou oblečený líp než pracující spolucestující ![]()
Taky mám občas špatný svědomí, když od takovýho vystřelím na druhej konec tramvaje. No ale žaludek mam jen jeden.
Ale hadry dávám ke kontejnerům na zídku furt - jako co s tím? Úplně vyhodit je to škoda (pokud s tím nehejbou moli) a když se to nehodí někomu blízkýmu, tak to poslouží jinejm... a zjevně jo, do pěti minut to bejvá pryč.
Ja moc nenakupuju a vyradit 400 veci tak mi nezbyde nic. Holej byt proste. Kosmetiku taky moc nejedu. Nedavno jsme poridili velkou komodu. Je tam asi od cervna a je furt prazdna. Sem tam se do ni uklidi neco z povrchu jako klice. Jinak funguje jen pro paradu. Lednice taky zeje prazdnotou..nemam spajz ani potravinovou skrin a v lince mam sul, cukr, pohankovou mouku a cocku...chybi mi dodelat satna a predsin, ale ja vlastne nebudu mit do tech novych uloznych prostor co dat. Jen ve sklepe je teda trochu bordel, tam je sportovni vybaveni, ale to taky proberu ![]()
Jo a treba v praci, kdyby me vyhodili na hodinu tak pujdu jak jsem prisla. Zadny svy pribory, hrnky, diare a vystaveny lapace prachunic takovyho nevedu. Vsechno erarni pekne.
Hm, se skoro stydim to přiznat, ale já nemám žádnej, mám dvě (asi) ty toaletní vody, nebo jak se to? A i těma se zapomínám stříkat, já to prostě neumím do tý odchodový rutiny zařadit.
Do 35 let jsem doma neměla ani jeden parfém a ani tu toaletní vodu. Měla jsem pocit, že mi fakt nic nevoní
. A dnes....
Zase mám v koupelně jeden šampon a jeden sprcháč. Tím končí moje osobní kosmetika. I kluci tam toho mají víc, když vemu jejich gely na vlasy a krémy na akne.
ice já mám i ty koníčky takový objemný
Renusatko jsem na tom donedavna byla podobne.. jak s parfemy, tak kosmetikou. pouzivala jsem sampon a mydlo. nebo nic. ted mam asi 5 kondicioneru na vane a nejmene dalsich 5 bezoplachovych
pac vlasy prestaly byt bezudrzbovy a bud hledam co na ne bude fungovat, nebo, kdyz uz to najdu tak po spotrebovani prvniho baleni a koupi dalsiho - fungovat prestane![]()
dekorativka - dtto. jako to stari je fakt nahovno, kdyz si musim kazdy den vymalovat oblicej na xicht, abych mohla mezi lidi
ice hmm, tak lednicka je u nas taky dost prehledna.
Tuhle u nas byl muj otec a pohled do lednice ho uplne vydesil, ze je to pry skoro na socialku![]()
Gatita já tu narvanou lednici nesnášim, nemám přehled a hlavně na to pak nemám chuť, když je tam toho hodně
akorát aktuální místo bydliště znamená, že prázdná lednice = neni večeře (ani snídaně)
Potrefenáhusa Já to naopak mám ráda, když je naplněná vším možným. Ale vůbec to neumím zorganizovat. Buď máme tři másla a žádný pečivo nebo spoustu sýrů a šunky a dítě chce snídat jogurt, kterej pochopitelně nikdo nekoupil a tak. Já jsem v tom zásobování vůbec celá nějaká marná.
žluťásek To já taky, stále oscilujeme mezi moc a nic.
Gatita zase abych se tu nekasala, hromadu ovoce mame mimo lednici v mise, jsem to nejak zapomnela zahrnout do jidla ![]()
Potrefenáhusa Vytriediť 2 pytle tak to mam prázdnu skriňu. :)
Minimalista úplne nie som, v kuchyni by sme mohli mať menej riadov(to kvôli umývačke ale nejde) a menej tenisiek by som mohla mať.
nevim, takový ty pytle do odpadkovýho koše, cca igelitka. Zrovna u tebe mám dojem, že nakupuješ docela dost, tak asi hned vyhazuješ?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí