Jiná Realita no jo, přece: aká matka, taká Katka!
Přiznání
SunEclipse hodně štěstí do nové životní etapy, ať zůstane všechno špatné za tebou
ale na slovensku se podle mě obecně docela říká kateřinám katka, nebo je to jen oblastní? mám tam příbuznou a té říkají katka asi snad všichni a nikdo jinak.
No to je vlastne pravda. Skomoleniny ako Káča a pod nemáme.
Jiná Realita K malokteremu jménu mam nejakou osklivou asociaci, ale zrovna Sebik mi pripomina slovo sebum, coz mi prijde docela nechutny, tak bych asi neřekla ani cizimu diteti. Jednu dobu tohle jmeno strasne letelo, ted tem detem bude tak kolem 5 let? Vzdycky, kdyz jsem v tehdejsi praci zapisovala miminko Sebastian, rikala jsem si, jestli mu budou rikat Sebik.
Jinak ja mam docela bezne jmeno, ktere ma jednu ustalenou zdrobnelinu, kterou se rika snad nam vsem nositelkam, a mne se nastesti libi :-) Ale pobavilo me, jak mi kazdy kluk, se kterym jsem kdy chodila, nebo mi chtel lichotit, rikal tou samou formou jmena, a kazdy si myslel, jak je strasne oroginalni :-) je to normalni slovo, vyslovuje se to normalne, akorat aby se to pripodobnilo tomu jmenu, pise se to s gramatickou chybou.
Myrtila teď budu hodinu dumat jak se jmenuješ![]()
viktorka_od splavu Kdyz kvuli tomu nebudes moct usnout, napis SZ a ja ti to prozradim ![]()
Myrtila
dík!
V češtině (rozuměj pražštine) má s kachnou neco spolecnyho leda Kačenka a to mi zas přijde takový milý domácí osloveni pro malou holcicku
to spis ta Káča mi někdy přišla jako káča pitomá (káčou mě teda titulovali i doma, když se něco vymklo)
a znám jednu katku, který se říká skadlive Kaťuša
Myrtila Znám několik Sebíků a tvrdím, že to není jméno, ale diagnóza.
viktorka_od splavu Nebudeš sama, kdo neusne![]()
Sweet Potato viktorka_od splavu To jsem netusila, ze vam zajistim tak krasnou noc ;-) Ja asi taky moc spat nebudu, protoze me prepadla rymicka, tak vam muzu odepisovat na stridacku na vase tipy, jestli prihoriva ![]()
Potrefenáhusa znám pár kateřin, kterým se přímo Kachna říká ![]()
Napřed jsem si chtěla stěžovat, že zatímco babičce vždycky vyšly sněhové pusinky jedna jako druhá, krásné, já upekla...no, větší či menší bílé flusance
a protože jsou tak ošklivý, musím přiznat, ze jsem jich snědla už nejmíň půl plechu ![]()
Mohučanka flusance![]()
brrr Adela se jmenuje dcera, to jmeno jsme ji davali i s tim, ze v dospelosti zni dospele :) Adel ji rikam hodne ja, ale pouzivam i jine laskyplne tvary, ktere by tu asi byly zatraceny
.
Můžu se taky zapojit?
Lamicka No a ke všemu jejího přítele nazýváme interně Pan Adél ![]()
Myrtila Znám několik Sebíků a tvrdím, že to není jméno, ale diagnóza.
S týmto suhlasim.
Myrtila Taky neusnu!! Napadla mě Bětka, ale tam není gramatická chyba...
Já znám jednu Kateřinu, a tý se říká Kareha. Mám matný dojem, že jako "Kačena" v azbuce...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí