Pradeda mi rikal Cecilko, ne ze by byl tak kreativni, ale Lucinka za jeho mladi nefrcela, nahodou supr jmeno![]()
Přiznání
Mutziputzi zahrneš Cilku do seznamu ?
Jinak k tématu, netěším se na Vánoce, prostě je nemám v oblibě.
zlatahouba Ja mam vymysleny pouze jmeno pro kluka, doufam ze z toho nebudu cca za pul hodiny vyvedena![]()
Snad nikoho neurazim ale mne tie ceske komoleniny mien vzdy prisli hrozne. Take pekne mena ale hovori sa im uplne inak.
Mí dva bratranci na Slovensku byli odjakživa Mišo a Maťo... to v kalendáři nenajdeš (a přišlo mi vždycky zvláštní, že všechny domácký podoby křestních jmen končívaj na "o" - to v Čechách máme teda větší fantazii!
)
Sweet Potato ale sak hej, kludne napíšte, ze sa vam zdaju slovenske hrozne, sak kazdy vnimame inak, vyvracat to nikomu nebudem :) Dodo je veru medzi nimi ale u nas sa nepouziva. A k tejto teme ma napada, ze sa mi vzdy pacilo meno Alexander ale Saša proste nie
(dodavam, ze aj na Slovensku sa im tak hovori aby si to nikto nevztiahol na seba)
barbucha no to sa neda popriet!![]()
Mrakoplas V naší slovenské rodině se říká dokonce Saško. ![]()
Hrozné se mi to nezná, jak jsem vůči těm domácím variantám tolerantní. I když ty koncovky na "o" mi přijdou zvláštní do teď, nejlepší je, když tam tchýně zahrne naši českou část, kde na to už vůbec nejsem zvyklá...a některá jména jsem do teď nerozklíčovala a je mi hloupé se ptát...Noro je třeba Norbert?
Nebo Maťko, Ďurko...taky si nejsem jistá. A Maroš pro Mariana, to je taky perla ![]()
Myrtila Nejsi taky Michaela?
Protoze ja mam jednu zkomoleninu, ktera zni jako normalni slovo a kterou me oslovovali chlapi, co se mo chteli vlichotit (a taky Slovenky mimochodem, ale u nich to bylo takovy prirozenejsi
)
Mrakoplas Já ti to rozhodně psát nebudu, mně se ta pestrost líbí. A že se ta či ona varianta nebo vůbec jméno nelíbí mně osobně, je můj boj.![]()
zlatahouba Ja mam vymysleny pouze jmeno pro kluka, doufam ze z toho nebudu cca za pul hodiny vyvedena
Ty rodis uz za pul hodiny? ![]()
![]()
Garfie vidis Ďura som zabudla! Je to Juraj. Noro je veru Norbert. Mame toho tiez dosť.
Přiznávám, že jsem čím dál zvědavější, co z Mutziputzi nakonec vypadne (za jméno, samozřejmě!) ![]()
Mrakoplas mně se Káča vyloženě líbí, asi díky Hrátkám s čertem - jako malá jsem tu pohádku strašně neměla ráda, vadila mi ta stylizace, ale teď ji fakt miluju a vždycky se u toho směju nahlas.
A Káča je prostě ![]()

Mne v nemecku dost vadi jak se tu nedaji zdrobnelit jmena.Lidi, ktery mam rada,rada oslovuji mekkceji.....tolik k tematu.![]()
Přiznávám, že jsem čím dál zvědavější, co z Mutziputzi nakonec vypadne (za jméno, samozřejmě!)
Zatim Eliáš...ja s tim tajnoste nedelam. Nikomu se to ovsem nelibi.
Mutziputzi doufam,ze nam to povis.![]()
tipuju kluka![]()
Zarinya Mutziputzi Taky sázím na kluka!
Mutziputzi mně jo, já znám jednoho, co se mu říká Elí a druhýho, co je Elda ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí