Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 14:11

Dadoo Já tedy nevím, jak dlouho manžel vydrží na vzduchu, ale v případě výpadku kyslíku s nejistou dobou nápravy, bych se nezdráhala volat 155.

A nějakou záložní tlakovou lahev s kyslíkem mít nemůžete? I když nevím, zda je to možné kvůli nejakým nařízením stran bezpečnosti.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 15:33

Fiction už jsem jednou volala. Okamžitě by pro něj přijeli a odvezli ho do nemocnice. Jenže on radši chcipne doma, ve své posteli, než někam odvézt - jeho slova. Rak radši ležel přes 6 hodin bez hnutí, nejedl, nepil, aby nezvýší spotřebu a jen si párkrát "cucnul" že záložní bomby. A já celou dobu s hrůzou poslouchala, jestli ještě dýchá. 

Teď mu za to i MUDr vyndala a přísahala mu, že příště musí, kvůli srdci, že si ho tam nenechají, že ho po obnovení proudu zase vrátí. 

Kdyby nebyl tak umanuty, nebyl by v tomhle stavu a stihl by i tu transplantaci. Teď už je pozdě. Je to marný prostě. 

Bomba není standardní výbavou ani v jeho stavu. Jedině volat záchranku a do nemocnice.

Jednu doma ale máme, pokoutne sehnanou přes zname a on si ji šetří. Snad asi jedině kdyby modrál by si ji vzal. Potřebuje ji mít na dosah, potřebuje to vědomí. Kdyby ji spotřebovat, byla by prázdná a než ji zet nechá doplnit, nebyla by. A to by psychicky nedal. 

Offline stes
9315 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 16:07

Dadoo ja nevim, co k tomu napsat, uz tu vsechna slova podpory padla, tak se k nim pripojuju

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 16:41

Dadoo a on si je toho vedom? jak se s tim vyrovnava? myslim s tim, ze to propasnul svym pricinenim...(vubec to neznamena ze by to muselo klapnout, ale prece jen..) jinak to ze nechce do nemocnice uplne chapu. akorat pro tebe to musi byt strasny

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 17:50

viktorka_od splavu jasně že to ví. Slyšel to od doktorů asi tisíckrát, že měl přijít dřív, že je pozdě. Ví, že to nejde léčit, jen tišit a ulehcovat. Ví, že se to nedá ani zastavit. Tak už o tom nemluvíme, netřeba mu to dal připomínat.

Teď po rtg mu ale MUDr řekla, ze postup není výrazný. Snažila se ho povzbudit, aby trochu bojoval a nevzdává to ještě. 

To mne řekla všechno na rovinu, prognózu, čas, průběh i postup. On by to neunesl.

Ja se vám jinak všem omlouvám, plevelim tu už strašně dlouho tímhle neveselým tematem. Klidně mě už pošlete do háje. Zároveň vám ale všem hrozně moc dekuju za podporu, znamená to pro mě moc.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 18:09

Dadoo moc ti držím palce, můj táta byl to samý. K doktorovi se dostal, až když bylo tak pozdě, že mu ani neřekli, že měl přijít dřív

Do nemocnice se dostal tak, že upadl na náledí a zlomil si ruku, protože měl vlivem nemoci zřídlé kosti, jak se brzy zjistilo. Kolemjdoucí mu zavolali sanitku a i jemu bylo jasný, že zlomeninu nevypotí

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 18:34

Mohučanka podobne se prislo na nemoc moji babicky, ktera zemrela jeste nez jsem se narodila. Upadla, zlomila si nohu a zjistilo se, ze ma metastazy i v kostech. Mela nador prsu a pozdeji se ukazalo, ze si svoji dceri tehdy postezovala, ze se ji deformuje prso, ta ji na to rekla, ze je to normalni a ze nikam chodit nemusi

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 20:14

Dadoo a on si je toho vedom? jak se s tim vyrovnava? myslim s tim, ze to propasnul svym pricinenim...(vubec to neznamena ze by to muselo klapnout, ale prece jen..) 

​tohle je strašně těžký... svým přičiněním... spousta lidí nemá o týhle šílený nemoci ponětí... zadýchávám se, no tak není mi už dvacet... pak možná tuším, že je nějaký problém... pak jsem si skoro jistý... a pak je pozdě.

A ano, nemuselo by to klapnout, transplantace plice je opravdu krajní řešení a bohužel spousta lidí, kterým by pomohla, ji stejně nemohou podstoupit. Je to extrémně náročný zákrok, předpoklady pro něj nejsou samozřejmé, pět let po transplantaci přežije cca 54% pacientů...

Dadoo 

Přeju ti hodně síly, myslím na tebe...

49378 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 20:26

domenica no mne to nemusis vysvetlovat, me jen zajimalo jak o tom smysli muz Dadoo.. kdyz uz pred tou diagnozou zminovala deprese apod. jestli ma treba/akceptuje i peci v tomhle smeru

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 20:30

viktorka_od splavu 

To svým přičiněním mě přimnělo reagovat (ale asi to nebyl dobrý nápad). Tahle nemoc není prdel ani když jdeš k doktorům včas, bohužel.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 20:52

viktorka_od splavu ano, ale ty deprese pramenily z toho, že mu nebylo dobře. Bylo mu čím dál hůř a k doktorovi se bál. Za posledních 40 let byl u doktora dvakrát, vždy v souvislosti s úrazem. Z donucení. Zlomenou klíční kost hodlal třeba rozchodit

Takže k doktoru nepůjde, protože by mu něco našli.

On věděl, že je mu čím dál hůř, ale odmítal. Pak už mu bylo tak hrozně, že konečně souhlasil. Pozdě. 

Ted péči akceptuje a stejně před kontrolou smlouvá, že už to nemá cenu, dvě noci strachem nespí, nemůže jíst. Regulérní stres. A ATD naprosto odmítá. Tedy, kvůli spaní zkusil Trittico, ale nedělalo mu to vůbec dobře, vedlejší účinky, takže něco jiného už nikdy, protože to už zkusil a je to svinstvo. 

domenica ano, přesně takhle to postupovalo. Popsalas to přesně. On byl vždycky strašně hubený, ale fyzicky velice zdatný. takže myslel, že holt stárne, pak se začal bát a popírat to sám před sebou.

49378 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 21:14

Dadoo achjo. nj, zrovna takovyho mam doma:-/ cim to sakra je?

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 21:23

viktorka_od splavu Já myslím, ze to má společný většina chlapů, voni navrch po těch doktorech včetně prevence narozdíl od nás nejsou moc zvykli chodit 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 21:26

Potrefenáhusa 

Jak kterej. A jak která... po těch prevencích choděj.

49378 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 21:27

domenica tak. moje extchyne treba nebyla od porodu. a stalo ji to zivot taky:-/

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 22:11

Ale ja docela chapu lidi, co ty doktory odkladaji. Pro nekoho je to nezodpovednost, ale pro nekoho rozhodnuti, treba uz tusi, ze je zle, a radeji voli tu kratsi variantu doma nez delsi po nemocnicich...

Offline Tak Betty
6158 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 22:49

Dadoo achjo. nj, zrovna takovyho mam doma:-/ cim to sakra je?

​taky mám takoveho doma. Pak měl cukrovkovy koma, odvezli ho do nemocnice,dali do kupy, naučili pichat injekce. A jak ted posloucha. Tedy skoro. Na to, co může/nemůže jist ma vlastni teorii.

A byla jsem přesvědčena, že generace dnešních ctyricatniku je jina.

49378 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 23:00

Gatita tak treba hospitalizace se bojim taky a uplne to chapu. ale nebrat leky ktere ulevi, ze to je "jed" to proste nepobiram..

Tak Betty kdepak, neni. snad ti mladsi..

jinak, mne treba zemrel pradeda na tuberu v dobe, kdy uz byly k dispozici prvni antibiotika. protoze tubera je prece odjakziva nevylecitelna.. tak ty prasky zahodil a "radeji" umrel.. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. prosince 2019 07:53

Jak Banksyho miluju...ale jsem liberal no

Offline Magráta
8135 příspěvků moje polička 23. prosince 2019 08:06

Dadoo přeji Tobě a Tvému manželovi pokud možno klidné vánoce