VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 17:58
Reakce na Pinot Noir:

MP Marge Obludné je správné slovo, díky Jiná Realita (to společenské nastavení teda, ne Ashley ;)

​Ja to tak pochopila

Mne se nahodou ta Ashley fotka i docela libi. Jako aspon je Ashley flexibilni, coz se momentalne treba o me bohuzel rict neda

A nevim, jestli ta fotka ma mit nejaky umelecky zamer, ale rozhodne je na ni hezci pohled nez treba na tu ceskou umelkyni, co se taky vsude vyvaluje (a foti) naha, aby upozornila na to, ze tela jsou ruzna (jmeno jsem milosrdne zapomnela). 

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 18:01
Reakce na razorblade:

MP Marge Neni to dano trochu i tamnim zdravotnickym systemem, kde si veskerou zdravotni peci platis ze svyho, takze spolecnost na tebe nic neplati at si huntujes zdravi jak chces?

​To asi ne - spolecnost plati pomerne dost za obcany, kteri maji Medicaid nebo Medicare (tj. zdravotni peci jim kompletne hradi stat). 

A zdravotni pojistovny se porad snazi sve pojistence motivovat, aby zhubli a cvicili! Jsou to taky sexisticka prasata

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 18:03
Reakce na Jiná Realita:

MP Marge já mám tak nějak dojem, že usa se celé štěpí na část pošahaných úplně od reality odtržených liberálů a na druhou stranu naprosto až nezdravě zarytých tradicionalistů. 

​Taky mi to tak nekdy pripada. Proste zadna stredni cesta - vsechno se zene do extremu; z rohu do rohu. 

Offline Černá kočka
1734 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 18:28

MP Marge Já jsem ji neznala, tak mě docela překvapil její věk.

Nadváha nebyla to první čeho jsem si na fotce všimla, první mě udeřila do očí ta její póza a úplně mě zabolelo jak má tu bederní páteř v té póze skoro přelomenou.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 18:34

MP Marge Ahaaaa, ja myslela, ze v usa na zdravotni pojisteni dosahne jen clovek v urcite prijmove kategorii - cim vic beres, tim lepsi pojisteni. A ostatni se muzou jit klouzat (viz ty reportaze z tech dnu, kdy doktori osetruji zadarmo ty, kteri na pojisteni nemaji). Jinak az mi teda doktor priste zas rekne, ze bych mela dat 30 kg dolu, reknu mu, ze je sexisticke prase. Bude rad

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 18:47

razorblade MP Marge ale to budou případy nějakých třeba veteránů nebo příslušníků obranných a pořákových složek a podobných významných nebo chráněných skupin, ne? ne lidí, kteří si prostě jen neplatí pojištění.

Offline viktorka_od splavu
48985 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 18:49

MP Marge koukam ze bys tu o zivote v usa mohla delat uzitecnou osvetu:-)

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 18:58

razorblade Je to trochu slozitejsi s tim pojistenim (navic muzou byt i rozdily mezi jednotlivymi staty). 

Pokud doktori osetruji ty, kteri na pojisteni nemaji, tak se pravdepodobne jedna o "pracujici chude", tj. obcany, kteri maji jakys takys prijem, cimz ztratili narok na Medicaid, ale protoze vydelavaji malo, tak si mesicni poplatek za pojisteni nemohou/nechteji dovolit. Pokud je nekdo opravdu na dne, tedy at uz z jakehokoliv duvodu nezamestnany, mel by mit statni pojisteni, tedy Medicaid (lide s postizenim a duchodci maji Medicare). To je federalni program, takze by mel fungovat ve vsech statech. Je ale pravda, ze za urcitych okolnosti lze narok na Medicaid ztratit (danovym podvodem, napriklad).

Nejvetsi potrebu lekarskeho osetreni bez pojisteni ale maji nelegalni i legalni emigranti, protoze ti logicky na zadne benefity nemaji narok. 

Jinak treba ja na zdejsi pomery rozhodne nevydelavam nijak zvlast dobre, ale protoze mam stedreho zamestnavatele, ktery mizerny plat vyvazuje nejruznejsimi benefity, tak pojisteni mam skvele a financni spoluucast naprosto minimalni. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 19:07

MP Marge Diky za informace. Ja jsem v USA nikdy nebyla, tak mam jen takovy kusy informace (a zkresleny, koukam). Vuci tem nizkoprijmovym skupinam je ale tamni system dost desivej, kdyz si predstavim, ze se vetsinou asi jedna o lidi pracujici fyzicky, tudiz nachylnejsi k nejruznejsim nemocem/zranenim.

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 19:09

Ono i s tim "nemuzu si dovolit pojisteni" je to takove osemetne. Mam spoustu klientu, kteri tvrdi, ze pojisteni nemaji, i kdyz ho jejich zamestnavatel nabizi, protoze si proste nemuzou dovolit nechat si strhnout mesicne rekneme $60 z platu. No dobre. Kdyz se nekdo pohybuje tesne nad hranici zivotniho minima, tak $60 muze byt hodne penez, o tom zadna. Ale pripada mi zajimave, ze stejni klienti bez problemu plati za drahy telefonni plan, televizi v kazde mistnosti, kabelovku... Nekdy je to fakt o prioritach.

Sambo, ktery je momentalne veden jako "nezamestnany" a "zadatel o invalidni duchod", ma Medicaid kartu, takze ma veskerou lekarskou peci, vcetne psychiatricke, 100%. 

Ja bych rekla, ze co se tyka lekarske pece, tak nejlepe jsou na tom oba extremy: Bohati, kteri si muzou zaplatit, co libo; a chudi, kteri to maji "na pokladnu". Nejhur jsou na tom emigranti a ti, kteri pracuji za minimalni mzdu. Ale treba zase pro ne tady mame "free clinics", kde osetri kazdeho bud zdarma, anebo za minimalni poplatek. (Nevim ale, jak jsou na tom ohledne techto klinik jine staty.)

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 19:10

MP Marge koukam ze bys tu o zivote v usa mohla delat uzitecnou osvetu:-)

​To ja rada

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 19:11
Reakce na razorblade:

MP Marge Diky za informace. Ja jsem v USA nikdy nebyla, tak mam jen takovy kusy informace (a zkresleny, koukam). Vuci tem nizkoprijmovym skupinam je ale tamni system dost desivej

​To je. USA neni moc pratelska zeme pro chudeho cloveka (a to si jeste do rovnice dosad rasismus)

Offline RoSa
10005 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 19:25

MP Marge tak ono je to asi dost o svéprávnosti resp. nesvéprávnosti lidí... nedělám si iluze, že kdyby tady u nás zaměstnavatel nestrhával z platu na soc. a zdrav. pojištění a nechalo se to na lidech, že by si to všichni do puntíku zaplatili sami...

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 19:29

RoSa no jasne ze nezaplatili....muj znamy dokonce tvrdi, ze si nic platit nemusi a to co "musi", plati az vzdycky v exekuci po x letech

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 19:31

RoSa 

Přesně.

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 19:31

711990 No ale to mu strašně naroste, ne, ty pojišťovny nejsou při tom vymáhání úplně lidumilný 

Offline stes
8919 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 19:55

MP Marge ale to je tady taky.. Ty tv, internet, mobily... Nebudeme si tu namlouvat, ze dojiči státu si z davek zaplati zubare apod. Ovsem mobily do kazde rodiny. 

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 19:56

Potrefenáhusa no jasne, On je naprostej kreten ale a neda si rict....

Offline Isca
4881 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 20:11

stes Myslíš ten ironickej povzdech "mobily do každé rodiny" vážně? 

Offline stes
8919 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 20:17

Isca myslim... Predstav si rodinu, ani jeden uz leta nepracuje, 4 deti, socialni bydleni, ziji ze vsech dostupnych davek... A vsichni vcetne deti vlastni mobil. Na co? Pracovni pohovory nula, deti na cestách, krouzcich, brigadach nula. Takze ano, myslim to vážně. A jsme zas u te prehnane korektnosti.