Solathis Jo o těch outdoorových vím. Ale Jiná Realita mi připomněla můj další problém s chytrými mobily - ťukání zpráv. Je jasné, že to je o cviku, ale co jsem byla kdy nucena napsat na dotykáči, tak to byl děsný porod.
VIP zjevy
brrr já mám dotykáč už strašně dlouho a nedávno mě naše uklízečka (cizinka) v práci prosila, abych jí napsala SMS na tlačítkovém telefonu. Strašné to bylo.
Psala jsem to snad 15 minut.
Jiná Realita Já mám na mobilu nastavenou klávesnici jak na počítači, tak to se píše rychle. Když jsem sama, tak zprávy do SMS, skypu nebo messengeru diktuju. Celkem už dnes ten přepis je přesný. Max doplním tečky, čárky, občas velké písmeno.
brrr Já bych si asi nic takovýho nekupovala, odolný to sice asi je, ale většina tady těch telefonu je dost uzivatelsky nepříjemná, jsou to takový okrajový modely, fakt podle mě nejlepší je pořídit něco co nejvíc mainstreamovyho, s podporou, vývojem, příslušenstvím a tak
ja už taky ntb skoro nezapinam, i mejly píšu z telefonu. Přijde mi to snad i rychlejší než navtlacitkovym, je to proste strašně o zvyku - i když úplně nej bylo psaní na samsungu tahem, to bylo megarychly!
a já už bych tlacitkovej nechtěla ani za nic, ale pro mě je teda na telefonu zcela prioritní foťák
Renusatko mně ne, já mám asi nějak velké prsty nebo nevím, ale ať dělám, co dělám, stále překlepy, protože mačkám dvě písmena naráz nebo vedlejší písmeno. ta plocha na psaní je moc malá a jak tlačítko nevystupuje, pro mě blbá. a vracet se, abych něco opravila, to je právě ten diskomfort (navíc trefit se kurzorem tam, kam potřebuji, je v mém případě nemožné a děsná ztráta času) - u tlačítek jsem napsala zprávu i potmě a bez chyb a chvilku. když jsem byla nucená psát na tabletu, skoro jsem brečela, to se fakt nedalo.
pro mě jsou beztlačítkové telefony ve všech ohledech horší. především mi totiž nejde přijímat hovory, ať šudlám, jak šudlám. nějaké zabezpečení telefonu malováním po klávesnici vůbec nepřipadá v úvahu. nikdy bych ho neodemkla.
Jiná Realita tak snad ty tlačítkové budou dělat pořád
Ja teda na telefonu travim spoustu casu, ale kdyz mam psat dlouhou zpravu nebo e-mail, mam radeji notebook nebo ipad, pisu vsema deseti, lip se mi pise diakrtitika i opravuji chyby, celkove je to pro me takove prehlednejsi. Ale tlacitkovej teda ani za nic!! ![]()
Jiná Realita zabezpečení malováním po klávesnici je stejně k prdu. ![]()
Solathis Jo o těch outdoorových vím. Ale Jiná Realita mi připomněla můj další problém s chytrými mobily - ťukání zpráv. Je jasné, že to je o cviku, ale co jsem byla kdy nucena napsat na dotykáči, tak to byl děsný porod.
No tak Blackberry má klávesnicu ale je dosť drahý a nie je to úplne najlepší smartphone. Samsung mal na S8 obal, ktorý mal i klávesnicu, ktorá sa nasadila na displej v prípade potreby, či to majú i u novším modelov neviem. Prípadne sa dá dokúpiť bluetooth klávesnica, ale to už je menej praktické.
![]()
Jiná Realita pro tebe by bylo idealni to diktovani a vubec ovladani hlasem, Siri![]()
a já už bych tlacitkovej nechtěla ani za nic, ale pro mě je teda na telefonu zcela prioritní foťák
No, to mi teď volal geodet, že potřebuje ještě něco dofotit a ptal se mě, jestli fotím jen mobilem, nebo mám ještě foťák.![]()
Jiná Realita s tým ťukaním správ etc....to mám úplne rovnako. Ako mám "chytrý" mobil, je to praktické, keď som mimo domu, nehovoriac o tom, že bez GPS som zúfalec (a s GPS len o trochu menší
) ale čokoľvek čo nemusím riešiť okamžite, si proste počká na počítač.
viktorka_od splavu Siri majú muž a dcéra a se.ie ma ešte viac ![]()
MP Marge vieš čo, s tým zdravotným poistením. U nás je povinné a teda dosť vysoké a aj keď nadávam ako kôň, že ako to celé (ne)funguje, a ako správny (kedysi dosť vyhranený - dnes už výrazne menej) pravičiar som nadávala, že to v ľuďoch nebuduje pocit zodpovednosti samých za seba, tak ako som jeden čas pracovala ako HR s povedzme menej vzdelanými ľuďmi, tak som rada, že je povinné...
slniecko Co je na Siri špatného?
Na co vlastne to siri je? Ja ho v zivote nepouzila, jen jsem ho dvakrat omylem zapnula![]()
whiskas vôbec nič. Len mi ide na nervy
.
slniecko O.k. ![]()
Na co vlastne to siri je? Ja ho v zivote nepouzila, jen jsem ho dvakrat omylem zapnula
Ja si doma zo Siri robím srandu a ona to nechápe, ale ja som k jablku nastavená negatívne takže tak :D
paktofonika no počkej, ale to nemůžeš
Podle korporátních školení se harrasment týká i e-asistentek. ![]()
SunEclipse No pekne! Ešteže nemám Alexu! I keď na ňu by som zlá určite nebola ![]()
MP Marge vieš čo, s tým zdravotným poistením. U nás je povinné a teda dosť vysoké a aj keď nadávam ako kôň, že ako to celé (ne)funguje, a ako správny (kedysi dosť vyhranený - dnes už výrazne menej) pravičiar som nadávala, že to v ľuďoch nebuduje pocit zodpovednosti samých za seba, tak ako som jeden čas pracovala ako HR s povedzme menej vzdelanými ľuďmi, tak som rada, že je povinné...
Ja se priznam, ze jsem dospela do stadia, kdy verim, ze by povinne byt melo. Tady ani (v pomeru k platu) nijak zvlast vysoke neni, a stejne si lidi vyberou radsi ten Netflix ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje