VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline viktorka_od splavu
49189 příspěvků moje polička 01. března 2020 17:09

Mutziputzi ne, to nejsou. pokud teda promile a procenta ti nepřipadají "podobný"...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 01. března 2020 17:12
Offline ice
1933 příspěvků moje polička 01. března 2020 17:12

viktorka_od splavu a mluvíš o smrtnosti nebo úmrtnosti? ty promile se týkají smrtnosti ne úmrtnosti, ta je 2%. U chřipky. U COVID-19 je to opačně. 

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 01. března 2020 17:22

Mutziputzi A co tym clankom ako chces povedat? Ak sa koronavirus rozsiri na uroven klasickej chripky, pricom nemame vakcinu a asi aspon rok nebude, ocividne mu teplo nevadi, takze cirkulovat bude aj v lete, vies si spocitat kolko ludi umre pri 2-3% smrtnosti ?

20970 příspěvků moje polička 01. března 2020 17:23

geekygirl TovizeNeviem, ale nebudeme hned blbe michat absolutni a relativni ne?

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 01. března 2020 17:26

Mutziputzi Tak ale nebudeme ani blbo porovnavat s chripkou, vsakze. 

20970 příspěvků moje polička 01. března 2020 17:28

geekygirl Za tim si chytro stojim

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. března 2020 17:31

geekygirl Tak neni chripka jako chripka, kazdy subtyp muze mit jinou zavaznost (viz spanelska). Ale panika nepomuze, nebo se planujete zabarikadovat doma az do leta?

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 01. března 2020 17:40

Jos Zacalo sa to tu vysmievanim sa z ludi, ktori neprisli na oslavu. Tak neviem, ci chodenie na oslavu je prave nutnostou teraz. Ak nevieme zo svojej pohodlnosti, zvykov, sebeckosti trochu polavit ani teraz, ked sme na prahu globalnej pandemie, ani aby sme ochranili najzranitelnejsich clenov spolocnosti, tak neviem. Ta pandemia tu je, uz sa pravdepodobne neda zastavit, a mali by sme sa spravat tak, aby sme co najviac spomalili rychlost jej sirenia. 

20970 příspěvků moje polička 01. března 2020 17:52

geekygirl Takze prestavas jezdit mhd, chodit do prace, do kina a do hospody?

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 01. března 2020 17:59

Mutziputzi Tak praca je tak nejak nutna, ale ano, kino, krcmy a podobne si kludne odpustim. Vsak uvidite, ako sa bude situacia vyvijat. Ked sa to zacne rozsirovat ako v Taliansku, aj tak ziadne kina, krcmy a spol. otvorene nebudu.

20970 příspěvků moje polička 01. března 2020 18:04

geekygirl Aha, skakni si do Milana a uvidis

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 01. března 2020 18:05

geekygirl a ty jsi v It? Protoze tam asi mimo tech uzavrenych zon panuje klid, alespon podle toho co rikaji kamaradi. 

Offline kocoureksuggy
1377 příspěvků moje polička 01. března 2020 18:06

geekygirl 
Tak netřeba stahovat kalhoty, brod je ještě daleko. Panika opravdu ničemu nepomůže.

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 01. března 2020 18:16

Ako ja este stale dufam, ze vy vsetci mate pravdu a ja sa mylim. Ale uprimne, nevyzera to tak. Hlavne sa teda nebojim o seba, ale o starsich rodinnych prislusnikov.

To Taliansko je diskutabilne. Si zoberte ze je to 10dni? a uz maju 1200 nakazenych o kt. vedia. A bude ich ovela viac aj mimo uzavrete oblasti, kedze vela nakazenych pripadov z okolitych krajin bolo prave v Taliansku. A v tych oblastiach zacinaju mat problem s nemocnicami. 

Offline viktorka_od splavu
49189 příspěvků moje polička 01. března 2020 18:36

ice ano porovnávám smrtnost. 

Offline SunEclipse
3469 příspěvků moje polička 01. března 2020 18:56
Reakce na geekygirl:

Mutziputzi Tak praca je tak nejak nutna, ale ano, kino, krcmy a podobne si kludne odpustim. Vsak uvidite, ako sa bude situacia vyvijat. Ked sa to zacne rozsirovat ako v Taliansku, aj tak ziadne kina, krcmy a spol. otvorene nebudu.

geekygirl trochu se v tom ztrácím - takže do práce MHD pojedeš, ale účast na soukromé oslavě, kde pravděpodobně ty lidi znáš, ti přijde riziková? Ale připouštím,  pokud by přijeli z Číny, tak chápu.

A jak souvisí (ne)účast na oslavě s ochranou nejslabších členů?

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 01. března 2020 19:09

SunEclipse 

Nikto nepovedal, ze idem MHD. A urcite poznas vsetkych 40 ludi na navsteve? A kebyze ich aj vsetkych poznas, co to ma s ich zdravotnym stavom? A uz davno predsa nejde len o Cinu. V Taliansku maju najnovsie 1700 pripadov. A to ktovie ake maju testovacie kapacity. 3,6 Not great not terrible, eh? Kolko pripadov mali Cinania ked zacali uzatvarat tie milionove mesta? 

Ochrana - netrepem sa kam fakt nemusim ist, aby som sa nenakazil a potom to svojim rodinnym prislusnikom neodovzdal. Cim viac sa motam kade tade, hlavne s velkym mnozstvom ludi v blizkom kontakte, tak si zvysujem riziko.

Teraz uz pojde len o to tu pandemiu co najviac spomalit, aby sa co najviac rozdelila v case, aby uplne neskolaboval zdravotny system.  

Edit: ja neviem, co vas na tom tak udivuje. Odjakziva sa pocas chripkovej epidemie odporuca vyhybat sa priestorom, kde sa zdrzuje vela ludi. A toto je este ovela horsie. Proti chripke tych najohrozenejsich mozes zaockovat.

Offline Dadoo
11622 příspěvků moje polička 01. března 2020 19:10

geekygirl hlavně se z toho neposrat.