Dadoo Aj takto sa k tomu da stavat.
VIP zjevy
geekygirl ok, pokud máš obavy a strach. Ale proč to musíš mermoci ventilovat někde, kde jsou všichni relativně v klidu? To by mě zajímalo. ![]()
Netřeba se plašit, ted jsem vyslechla ve zprávách, jak má Babiš situaci pod kontrolou ![]()
Ochrana - netrepem sa kam fakt nemusim ist, aby som sa nenakazil a potom to svojim rodinnym prislusnikom neodovzdal. Cim viac sa motam kade tade, hlavne s velkym mnozstvom ludi v blizkom kontakte, tak si zvysujem riziko.
A někdo tady tě do toho snad nutí, že jsi nás sem vlítla vychovávat?
Jinak ti závidím, že se nemusíš trepat mezi lidi. To my v Praze, pracující kolikrát v mnohatisícových podnicích, takový štěstí nemáme. Ani do obchodů nás nepouštějí po jednom.
barbucha Nie len mi prislo trapne, sa vysmievat ludom, ktori si zvazili riziko a rozhodli sa nejst na oslavu (teda nie do prace, kam vacsina ludi musi).
Edit: Ok, v pohode, uz som ticho a necham vas tu sa uistovat o tom, ze sa nic nedeje.
geekygirl Takže bohatá rodina si sama pro sebe nechá zavřít restauraci, kam ji přivezou taxíky, nebo osobní řidiči, půlka jich kvůli koronaviru zůstane doma a my jsme blbci, že se jim smějeme, zatímco oni jsou rozumní? Aha...
A jak souvisí (ne)účast na oslavě s ochranou nejslabších členů?
Asi se předpokládá, že všichni ze zmíněných VIP hostů bydlej s rodiči i s babičkou a dědečkem v jedný domácnosti, nejlépe tak v 1+1 ![]()
Netřeba se plašit, ted jsem vyslechla ve zprávách, jak má Babiš situaci pod kontrolou
No tak teď jsem se teprve vyděsila. :)
999 Zapomněla jsi dodat, že druhý den pojedou metrem do práce do nějakého open space, protože tam musí. ![]()
geekygirl Kdyby nepřišla moje kamarádka nebo příbuzná na moji soukromou rodinnou oslavu, protože se bojí koronaviru, tak si poklepu na čelo...to přece není koncert, kino, dokonce ani restaurace s cizími hosty.
Garfie Ale no tak. Vsak tu niekto teraz pisal, ze si ich celu rodinu pozvali na navstevu, kde sa len tak medzirecou dozvedeli, ze pan domaci sa vratil z postihnutej oblasti a ma nariadenu karantenu.
999 Bohati ludia sa nemozu nakazit? Nemoze to prenasat niekto z hosti? A nemusis byvat s babickou, aby si ju nakazil.
Ale to je jedno. Ja som chcela len povedat, ze zlahcovanie situacie az vysmech, je rovnako kontraproduktivne ako panika.
geekygirl ale dovtedy nebol hlaseny v CR ani jeden pripad, ake zlahcovanie?. Tiez by som si zatukala na celo keby mi niekto z rodiny nepride na sukromnu oslavu ale denne chodi trebars mhd do prace na nakupy a stretava stovky az tisice ludi, ktory ho mozu ovela lahsie nakazit.
geekygirl a ako nakazim tu babicku ked s nou nebyvam a rodinnych oslav a stretnuti sa kvôli obave z virusu neucastnim? ![]()
geekygirl Tak to si se svoji rodinou v příštích měsících jen volej...pro sichr.
viktorka_od splavu Studuj statisticko
https://echo24.cz/a/StiZf/na-koronavirus-nevymreme-biochemik-varuje-pred-pristi-chripkovou-epidemii
no přesně tímhle potvrzuješ co píšu, chytračko. koronavirus má daleko vyšší smrtnost a ta "maličká" úmrtnost je daná prozatím nízkým počtem nakažených. jelikož je ale dle všeho nakažlivější než chřipka, pokud se rozšíří víc než chřipka, bude i úmrtnost adekvátně vyšší. nezbývá než doufat že postupně zeslábne. jako já paniku nedělám, nějak to dopadne, trochu obavu mám akorát o rodiče jinak prostě osud, doma se schovávat nemíním. ale na tyhle pomýlený argumenty su fakt alergická a pamatuju si stejně dobře jako ty, jaká seš počtářka z případu s odpočtem ze (základu) daně![]()
Tak ještě to mohlo být i tak, že někdo z té rodiny se třeba vrátil z cest. Co my víme? Doma jsme zastánci toho, že nejhorší je smrt z leknutí, ale zas si nechci vyčítat, pokud by to ode mne chytla třeba babička.
Já nechala děti nakonec doma že skoly i když jim nic není, v práci mě taky nechteji.
Tím padem dost pravděpodobné nedorazim na středeční sraz. Přijde mi to nějak zbytečné.
Navíc si opravdu myslím, že toto si musí každý rozhodnout sám a výsměch ani na jednu stranu není na místě.
viktorka_od splavu Prosim? Jakej odpocet ceho?
Jinak trvam na tom, ze riziko umrti na chripku je vyssi nez na koronavirus, alergicko, jinak pocty mi vzdycky sly, az do statnic, tobe taky?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my