VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline brrr
12311 příspěvků moje polička 07. června 2021 12:28

MP Meri Dokoukala jsem Korunu minulý týden a taky nad tím dumám. V seriálu mi Alžběta přišla totálně necitelná s jen minimálními záblesky lidskosti. Stejně tak i Phillip, u něj jsem mimochodem čekala trochu víc vtipu. To jako fakt? Žila jsem v představě, že ten seriál královna sleduje (nevím proč) a že to má královské posvěcení.

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:04
Reakce na mirajo:

barbucha Mě by zajímalo, jestli Lilibet je něco jako v češtině Eliška nebo zdrobnělina typu Betynka apod. To si pak vzpoměnu na ty 60-letý, co maj v občance Maruška, Ivanka, Světluška...

​Já mám pocit, že je to čistě osobní přezdívka královny, myslím že si to vymyslela sama jako dítě když ještě neuměla pořádně mluvit nebo tak něco... Elizabeth má jinak mraky variant takovejch obvyklejších, od Betty až po Liz...

Tak ani proto moc nechápu, že si umanuli ausgerechnet na vysoce soukromej nick. Ale proč mě to překvapuje u lidí, který synka pojmenujou Archie jako zkratku bych to chápala, ale dát to do křestního listu? Jako by tady někdo pojmenoval dítko rovnou Pepik... a jo, bude Archie i v těch šedesáti, jak ty Marušky a Petrušky...

Candance 

Protože dosavadní nositelka neni dostatečně nóbl?

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:10

brrr 

Myslím že naopak řekla, že se na to dívat nebude

Ale taky se mi zdá, jak tam vyměnili to obsazení, že se změnil i tón scénáře - v těch prvních sériích byla Alžběta ještě celkem normální lidská bytost... ale v těch dalších je už skoro jak studená zrůda A Philip, chudák, je už za totálního kašpara.

Kapku tomu asi přidaly i obě herečky, zřejmě měly každá trochu jinej přístup, ale stejně - jak to napsal P. Morgan, tak to musej interpretovat...

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:13

brrr MP Meri to je zvlastni, mne naopak prijde postava kralovny hrozne fajn a sympaticka, prave ze vubec ne necitelna a studena. Serial miluju a tesim se na dalsi serie!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:14

brrr Já jsem někde ve druhé sérii. Alžběta mi přijde od začátku nesnesitelná, Phillip vysloveně na presdržku. Vlastně nevím, jestli je mi tam nějaká postava sympatická. Margaret (sestru) asi nejde nepolitovat, ale jinak se chová jako rozmazlený spratek a ten zbytek ... nejčastěji si u toho říkám - "tvl proč??" Nemít to historické pozadí, asi bych na to ani nekoukala. Takhle to beru jako sebevzdělávací okénko

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:15

711990 

I v podání Olivie Colman? 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:16

barbucha jj dokonce mozna jeste i vic nez predtim. Nevim cin to je, ale mam z toho jejiho provedeni takovej milej dojem, ze se fakt snazi vybalancovat ty povinnosti a zaroven zustat lidska...

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:18

711990 

Holt každej koukáme jinejma očima Mně je strašně protivná a celou dobu jsem se divila tý změně (Claire Foy mi byla sympatická). Jsem zvědavá jaká bude ta Imelda Staunton... trochu se teda už předem bojim!

Offline brrr
12311 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:22

barbucha 711990 Colman je možná Alžbětě podobnější, ale moc mi tam nesedí. Jinak je to takové na houpačce, v jednu chvíli musí před královnou dělat pukrle i vlastní dcera, Charlese šíleně stírá a za chvíli hrajou na Balmoralu všichni infantilní hru, kdy si dávají razítka na obličej

Vlastně jediní sympatičtí mi tam přišli M. Goode jako Anthony a Ch. Dance jako Mountbatten.

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:25

MP Meri 

A vůbec ten seriál se mi zdá značně kritickej k celý tý "Firmě". Banda prázdnejch sobeckejch budižkničemů... povyšujících se bezdůvodně nad všechny ostatní (ty kecy vždycky, než přijímaj hosty! ). Peter Morgan asi královskou rodinu zrovna nemiluje, a takovýho Charlese obzvlášť, ten tam dostal strašlivě na frak... Margaret naprosto nesnesitelná...

Offline Fiction
1640 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:27
Reakce na barbucha:

711990 

I v podání Olivie Colman? 

​Mně nazírání na Olivii Colman jako královnu velice ruší, že už jsem ji jako (jinou) královnu viděla ve filmu Favoritka (dostala za to Oscara).

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:30

brrr 

Goode je fajn

Infantilní hry, tomu bych naprosto věřila... Jo ale co se mi líbilo hodně moc, byla nejen její babička (Queen Mary), ale Johna Lithgowa pokládám za jednoho z nejlepších Churchillů, co jsem kdy viděla, ne-li vůbec nejlepšího. A Clementine taky super

Online SunEclipse
3474 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:33

v Koruně mi přišla velmi nesympaticky prezentovaná Margaret Thatcher, u královny mi přijde, že tu nesympatii hodně podněcují svěšené koutky rtů herečky.

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:50

Taky jsem korunu dokoukala minulý týden. Bylo to zajímavé. Většina postav mi byla někdy sympatická míň, někdy víc, ale kdo mě tam vyloženě vytáčel byla Diana ...naopak pro Charlese jsem měla celkem pochopení. A hodně mě překvapilo, že Helena Bonham Carter je IMHO fakt hezká ženská. 

Offline brrr
12311 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:54

barbucha Právě, že tu hru bych jim věřila, ale vůbec mi to nesedí k tomu obvyklému poker face, co má královna v seriálu, i když se jedná o její vlastní rodinu a je v soukromí.

U seriálového Charlese mi vadí, jak chodí divně shrbený, hlavu vtlačenou mezi ramena. A moc nedávám Cammilu, připadá mi jako pravý opak skutečné - prsatá, lehce při těle.

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 07. června 2021 13:57

MP Meri Mněe se Koruna líbila hlavně kvůli těm historickým faktům. Sledovaly jsme to i dcerou, což byl super formát hlavně pro ni. Soukromé scény jsem brala jako čistou fabulaci.

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 07. června 2021 15:15
Reakce na SunEclipse:

v Koruně mi přišla velmi nesympaticky prezentovaná Margaret Thatcher, u královny mi přijde, že tu nesympatii hodně podněcují svěšené koutky rtů herečky.

​Souhlasím s obojím Thatcherka tam vyzněla jako protivná slepice... i když ta Gillian byla výborná.

Naopak moc krásně vylíčil Philipovu matku, to byl dojemnej díl

Online Sweet Potato
40198 příspěvků moje polička 07. června 2021 15:19

Liší se seriál hodně od knihy?

Offline brrr
12311 příspěvků moje polička 07. června 2021 15:27

barbucha Jo, díl s matkou byl super. A fascinuje mě, jak ty staré dámy (babička Alžběty a matka Phillipa) pálí jedno cigáro za druhým. Ostatně král Jiří taky.

Online SunEclipse
3474 příspěvků moje polička 07. června 2021 16:55

brrr tak tehdy se škodlivost kouření moc neřešila