Nechci nikoho obhajovat, ani vkládat myšlenkyke Koruně nebo skutečným osobnostem, ale napadlo mě, že za tou rezervovaností královny můžou do značné míry třeba doba a její okolnosti. Je 26. ročník (moje babi byla 21.), vyrůstala a dospívala ještě v nesmírně konzervativní době a věřila bych, že byla cepovaná v dokonalém sebeovládání, zdrženlivosti a neprojevování emocí. Nicméně životem obsáhla a přesáhla 20. století, zažila obrovský vývoj- historicky, politicky, společensky, technologicky a přitom, období, kdy dospívala, formovala se osobnostně- s přihlédnutím ke konvencím, bylo prostě v 1. polovině století....Olivoi Colman mám ráda, takže mi nevadila a zajímalo by mě, jestli nezkoušeli casting s Helen Mirren pro pokračování...Margaret mi přijde, že žila život celebrity s obrovskými omezeními svobody, nedávno jsem četla o jejím denním programu nebo rituálech, což sedělo přesně k seriálové postavě a působí to fakt masakrálně. Diana- fanynky prominou- sice žila pod obrovským tlakem, ale už před seriálem mi vždycky přišla z pofstaty jako hysterka. Se omlouvám, ale nemůžu si pomoct... Z Charlese udělali v seriálu totálního kreténa, to mi bylo fakt líto. A souhlasím s barbucha , Churchill by obsazenej geniálně. Respektive-líbily se mi herecké výkony prakticky všech.
edit- zpět k tématu- větší tlak na pilu, než Lilibet Diana po všem, co Sussexovic předvádí, nejde.
VIP zjevy
marieu jen na okraj - moje babicka byla 1924 a muj tatinek jako jediny fyzicky kontakt s rodici znal vyprask. babicka kstaru o tom i sama mluvila, ze ji to mrzi ale ze to byla takova doba, kdepak deti chovat, nejak mazlit nebo libat, to vubec
na (pra)vnoucata byla ale zlata a az na drobne excesy nemela ani tendenci nejak radit. jeste ted mi tchyne nedavno rikala, ze je to divny kdyz se svagr mazli se syny, ze to neni spravne, tchan ze to nikdy nedelal..
Mne v Korune prislo strasny to dodrzovani tradic. Mlada kralovna si nemohla vybrat tajemnika podle sveho prani, protoze tak se to nedela a jeji volba mladsiho myslenkove pruznejsiho cloveka by jiste vedla ke katastrofe.
Myslite, ze Charles bude jednou kralem nebo ze to rovnou preda Williamovi?
711990 Já jsem na tvé straně, královna na mě v Koruně působí sympaticky a dost tam ten boj mezi řádky (povinnost vs. pocity) cítím. brrr a dokonce mě ani úplně neruší ten rozdíl mezi pocker face a Balmoralem, prostě jsou to prázdniny, přestává pracovat (což zahrnuje i výchovu šlechticů) a hurá...
Jinak jsem někde chytla nějaké rozhovory s tvůrci a Olivia Colman vyprávěla, jak se potkala na nějaké párty s Charlesem a on se s ní nadšeně dal do řeči, jako co točí a tak a ona se těšila, jak proberou Korunu, ale on ji odbyl, že ten seriál nesnáší...a někdo tam zase říkal, že se zná s některou z těch královniných vnuček a prý jak Philip, tak Charles (i William) Korunu nemusí, ale královnu prý baví, jen prý je podle ní (podle královny) proti skutečnosti značně zdramatizovaný...:-)
viktorka_od splavu u nás podobně, navíc v rodině z babiččiny strany víc než rázovitý osobnosti. Přesto jsme spolu měly vyjímečný vztah.
Kokoska to mě taky zaujalo, bylo to dost ilustrativně ztvárněno.
Garfie souhlasím, taky to na mě tak působilo- povinnosti a očekávání vs nějaký vnitřní prožitek, emoce...
marieu moje babicka je rocnik 24, z kralovsky rodiny neni, ale taky je absolventkou vychovy, ze se moc neukazujou emoce, rodice se poslouchaj n slovo, o nicem se moc nediskutuje. A taky ji prej maminka furt cepovala, at sedi s koleny u sebe. To byla alfa omega. Takze kralovne se nedaj nektery veci vycitat. Na serial nekoukam, ale nemyslim si, ze by kralovna byla neladkava.
Taky jsem tým královna.
Nechtěla bych tak žít. Sešněrovana pravidly a tradici. Emoce jsou nežádoucí, zásada je drzet emoce na uzdě. Strašně nesvobodny život.
Kolena hlavně nesmí být vidět! Moje babička nikdy nepřestala řešit, že mám moc krátkou sukni a moc hluboký výstřih (=všechno, co není v podstatě rolák). A nikdy na sebe nevzala vymoženosti jako kalhoty nebo bundu. Jedině šaty, sukně, kabáty.
Charles je skvělý, resp. se z něj stal skvělý čurák. Výtečně zahrané. Toho herce miluju.
dzizisketa jezis ale presne:D strasnej hajzl a ten herec je mi hrozne sympaticky nesympatickej:D
Korunu mam rada. Kralovska rodina je mi sympaticka i tam, je tam videt ten vnitrni boj mezi povinnosti a touhou zit po svem. Celkove mi to prijde jako hezky zpracovany serial, ale neberu ho jako dogma, co kralovska rodina jak dela. Tesim se na dalsi serii, videla jsem vsechny dily, krome toho s nestestim v Aberfanu. To jsem jako cerstva mama nedala a radeji preskocila.
dynda No viď,já jednou přišla k babičce v takových černých šatech s ruzovejma ruzema jak opravdovejma a ještě to mělo peplum.:-D. Ty jo, jestli je tady neměla svýho času i Kora ? No někdo je tu měl, možná to byl spíš nějakej starej nick z pekla nějaký Z..... A babička řekla svy kamosce, co tam byla na kafíčku ,,no podívej se na ni, na kurvu, jak je hubená,,:-D. A ta kámoška ji řekla ,,však nevíš Maru, jakejch doroste rozměrů, taky jsme byly hubený a jaký teď jsme,,. Joo ani nevím, co jsem tím chtěla říct, jen jsem si na to vzpomnela skrz to řešení odívání ze strany babiček
Já Korunu neznám a nikdy jsem to neviděla ani o tom neslyšela, já nechápu, kde na to berete čas, to snad ani nespite?:-D
Karja
Babicka je husta a Koruna skvělá, to sjedeš nonstop, až holky usnou, spánek je přežitek!
Garfie Tak ja čekám na to první K z Lunamixu. Já začnu tím koksem. Bylo by příjemné začít kolouškem, ale myslím, že ten koks by tak nějak i rodina pochopila.
Karja To je správné rozhodnutí, s kolouškem bys na Korunu už neměla čas vůbec!
dzizisketa 711990 Mi je ten herec taky sympatický, ale pořád mu v duchu říkám, ať už se kruci narovná, ať nepůsobí tak uťáple (hlavně v tom dílu, kdy se stal princem z Walesu jsem čekala, že "povyroste"). A Charlese je mi v zásadě líto, i když se k Dianě chová hnusně (ale já ji moc nemusím, přiznávám).
Karja No, ale do 3K můžeš Korunu šoupnout, třeba místo kabrioletu ![]()
brrr No to vůbec, Lunamix má již svou ochranou známku a musí to tak zvostat!
brrr no tak lito mi ho teda neni vubec!!!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my