VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:21

Tato debata ma takmer primela k fotke v plavkach

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:24
Reakce na 711990:

notna jasny, ma to dopad, jen je blby ze vseho vinit nadvahu a nezjistovat nic dal. Ale jak sem psala, netyka se to jen nadvahy, ale casto obecne zen. Treba tady.

​To je ale podle mě o individuálním pochybení lékaře. Píšu, nesvadet všechny zdravotní problémy na váhu. Ale zase je blbost, aby třeba ortoped nemohl morbidně obeznomu říct, že jeho potíže kloubů souvisí s váhou, je blbost. Ona i ta dušnost s tím souviset může.

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:25

notna no vsak jo ja souhlasim, jen jsem k tematu chtela dodat, ze pokud se proti tomu od lekare nekdo ohrazuje, tak to muze byt dano nedostatkem informaci.

zas kdyz lekar svede na obezitu priznaky jinych chorob tak je to ovsem smutny, byt nepochybuju ze se to deje-ono je to totiz spis tak, ze lekar kdyz nevi, "shodi vinu" za problem na pacienta. s tim jsem se opakovane taky setkala.

Offline Ounz
20512 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:26

continuity mluvim o obezite. "zdrava" vaha je individualni, mirna nadvaha muze byt fajn a mne se treba i vic libi (ciz samozrejme neni argument, ale fakt ten postovany "andilek" od whiskas se mi nelibi), obezita je skutecne nezdrava a v cim mladsim veku zacne tim hur. ja to mam doma, takze o tom neco vim.

​no, ale já to třeba vim, že to není zdravý a přesto sem obezní, panč to z různejch důvodů nejde jinak. A opravdu to nepotřebuju furt poslouchat, jak to je hnusný/nezdravý/blablabla.. to se prostě někde řeklo a každej má teď pocit, že to může omílat furt dokola a já mám u toho klopit zrak a tiše přikyvovat. Že ale existuje milion dalších nezdravejch věcí, který lidi dělaj, ale nejsou na první pohled hned vidět a tedy se nedaj tak dobře vytknout, to už nikoho nezajímá. To fakt není adorace, jen by bylo moc fajn, kdyby svět nechal tlustoprdy aspoň trochu vydechnout. 
Zdravá osvěta je jidtě důležitá, ale to je něco jinýho.

Offline mirajo
2638 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:32

MP Meri Tohle mi probehlo hlavou a proto jsem odkaz na tu produktovku z Lindexu davala. Jestli ja mam nekde hranici, kdo ma predvadet pradlo, jestli ji maji i ostatni? 

JosTaky potkavam lidi, ktere neobejmu, a urazi se, kdyz jim reknu, ze do nich ultrazvuk proste nevidi, ze opichnout pater je obtiznejsi atd. A taky nemluvim o nekom, kdo ma par kilo navic, ale moc. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. června 2021 13:35

711990 To uplne souhlasim, rozhodne nic nebagatelizovat. Chyba je na strane tech lekaru. Nerada bych ale se dostala do faze, kdy nebudu smet pacienta upozornit na rizika plynouci z jeho obezity (abych nahodou neurazila). Vis oni se tlusti mimojine hur intubuji, ventiluji, polohuji, hoji, hur se jim zavadeji vstupy, nevejdou se do magneticke rezonance, na UZ nic nepoznas, rehabilitace je nekdy skoro nemozna a dalsi a dalsi veci.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:38

Ounz nahmatas si obratel? Ja to ted zkousela a zatim dobry

Offline dzizisketa
8933 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:39

Ounz

Já si často představuju bijce za zdraví tlustých, jak taky lidem odtrhují od úst a típají cigarety, vyrážejí z rukou kelímky s pivem, kornouty zmrzliny a langoše, nebo na pláži všechny mazou opalovákem s faktorem 50.

49224 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:41

Ounz to me fakt mrzi, jestli se k tobe takhle hnusne lidi chovaji, ja to nechapu. me by to fakt v zivote nenapadlo (teda rict to nahlas, priznam bez muceni, ze u jedne morbidne obezni zname obcas premyslim, jake to asi musi byt tezke a proc s tim neco neudela- nerekla bych ji to ale ani zanic!)

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:41

razorblade No, a teď si půlka Parfumanie, šmátrá rukou po zádech (včetně mě) 

Offline Ounz
20512 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:44

razorblade jojo nahmatam a i se mi mezi ně několikrát trefili..to je hlavně o šikovnosti

49224 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:45

mirajo tyo za me ale predvadet pradlo muzou/mely/i by, u znacek ktery to v te velikosti prodavaji. i kdyz k tomu klidne muzu rict, ze je pani obezni, tak je fajn, ze vi kde si muze nakoupit (v tomhle pripade gatky teda ne:-)

Offline Ounz
20512 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:46

dzizisketa haha, přesný. 

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:47

MP Meri Mýlíš se :-D.

Já na veřejnosti lidi moc nehodnotím a většinou je navíc vídám oblečené a to vše vypadá zase poněkud jinak. Stačí dobře oblečená souměrná postava a jen si pomyslím např., že to dotyčné prostě sluší. Každý je jiný a stačí mít dobrý poměr prsa, pas, boky, o.k. nohy a byť dotyčná nebude jako laň, tak to bude vypadat skvěle. 

Ale plavky, prádlo, crop top odhalí i to, čeho by si člověk normálně nevšiml. Toť vše. A jelikož modely u VS jsou spíše odhalené, tak je vše samozřejmě patrnější. A jak jsem psala, je fajn, že se nabízí rozmanitost, ale na původní modelky se dívám s radostí. Jsem malá a taky uvítám "nestandardní" modelky, blogerky, které ukazují, jak hadry vypadají na někom, kdo nemá 170 a více cm. Takže nic neodsuzuju. Jen se mi modelky VS líbí a napsala jsem, že by byla škoda, kdyby zmizely. A pak jsem se dočetla, že je nikdo nevytřídil, jen VS doznala, že nejen taková těla je záhodno ukazovat. 

Offline Marbuša
1419 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:48

Jen jsem mrkla na posledních pár stránek. Taky mám zkušenost: Byla jsem se synem na Bulovce na ortopedii s úrazem a pan doktor začal rozebírat, jak je hubený, že by ho mohli vzít jako kompars kdyby se točilo něco z koncentráku (syn měl od narození zdravotní problém, který jsem doktorovi nehodlala vysvětlovat, jedl dost). A přitom mi vejral na prsa. Ten doktor teda. To mu nezapomenu, byť si jeho jméno nepamatuju.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:48

Josdo rezonance uz se vejdu jen tak takmusela sem si ted posledne lezet na rukach

49224 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:49

dzizisketa a ja si zas predstavuju protestni pochod ligy za dokonale opaleni sponzorovany majiteli solarii demonstrujici proti kampani za ochranu pred rakovinou kuze jako diskriminacni vuci pravu krasne se spalit nekolikrat do roka a fasnout fesacky melanom nejpozdej v padesati

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. června 2021 13:52

dzizisketa Nevim, jestli to bylo i na me. Ale koureni a alkohol komentuju profesne pokazde, tam zabrany nemam vubec. Koneckoncu ty alkoholiky a jine lecime i za penize ostatnich danovych poplatniku. A spousta se prizna k uplne silenemu mnozstvi obojiho. K tomu popperacni delirium z chlastu je taky skvele, zvlast pro osetrujici sestricky. v bezne reci jsem nikdy nikomu o vaze nic nerekla, to mi neprislusi. Ale myslet si snad muzu co chci. Ja mam ted nadvahu a treba zada a kolena me boli, coz driv nebylo a muzu si za to sama. 

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:54

No a tady to máme z druhé strany. Slízla to za štíhlost . Si člověk nevybere.

Offline continuity
42821 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:56

Jos upozornit jistě můžeš, jen si je potřeba být vědom toho, že jedna věta nebo i jednorázový proslov nevyresi vůbec nic a nedělat to s tímto cílem. Morbidně obézní člověk má zcela jistě jeste jiný problém, je to nemoc jako každá jiná a vyžaduje léčbu a péči. Takže ho můžeš zkusit odeslat odborníkovi, úplně stejně já bys odeslala já nevím astmatika.Jinak to vede k domněnce, že každý může být štíhlý, jenom kdyby trochu chtěl.  ( Ja teda neznasim u lékařů i to, když na pohotovosti vyjmenujou deset vyšetření, co by se mělo udělat, ale do zprávy to už nenapíšou).