VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Jos
příspěvků moje polička 29. června 2021 12:45

continuity Ale tohle je dvousecne. Ja se kolikrat musim kousat do jazyka, abych taky nerekla zhubnete. Proste tech lidi k totalce kycle s BMI 40 a vic a samozrejme jinych dg.je strasne moc. Samozrejme vysetrit, ale kdo uz jiny nez treba praktik ma pacientovi mluvit do duse. Ale mluvim tu o obezite, to splnuje jen ta slecna na produktovce Lindexu. Ty z VS jsou uplne normalni a je spravne, ze se takove postavy konecne objevuji i na produktovkach. 

Offline continuity
42821 příspěvků moje polička 29. června 2021 12:48

viktorka_od splavu tak informace, že i ženě s nadváhou to může slušet není přece adorace obezity. 

Navíc já bych se tou zdravotní škodlivosti nadvahy až tak neohanela, protože je to cele o dost složitější. Kromě váhy má vynamny vliv kondice daného dědince a i jeho věk. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. června 2021 12:53

Ta slečna z Lindexu je pro mě osobně už taky za hranou. Myslím, ze je je evidentní, ze to už není úplně "zdravá postava". Když se nad tím zamyslim z opačného spektra, tak by se mi asi nelíbilo, kdyby se některé modely prezentovaly na 30 kilovych anorektickach, přestože i ty mají samozřejmě právo se hezky obléknout  Nevím, já jsem jednoznačně pro rozmanitost, však jsem se tu ohradila jako první, ale tohle už mi přijde jako moje osobní hranice. Ale samotný se mi moc nelíbí, co píšu, se nad tím budu muset ještě zamyslet, jestli bych neměla ještě trochu posunout hranice

Offline continuity
42821 příspěvků moje polička 29. června 2021 12:57

Jos no ségra to vykládala neuroložka. Praktik a obezitolog jsou asi jediní, kdo do toho mají co mluvit. Možná ještě diabetolog.

Navíc se ukazuje, že u těch s obezitou mají vliv všelijaké další faktory a věta: zhubněte! věci nijak nepomůže, akorat si odborný lékař řekl svoje, tak se mu možná uleví. 

Navíc mám třeba známou s tezkou obezitou a počínající cukrovkou, kterou drží na uzdě dietou. Ani diabetologicce se to už nezdá, že za rok hlídání stravy zhubla asi 5kg, když má uz mesice cukor v norme. Poslala ji po nejakych vysetrenich, tak uvidíme. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. června 2021 12:57

whiskas Mě by zajímalo, proč ta přísná měřítka aplikujes jen sama na sebe a na ostatní ne (jak píšeš)? 
Pokud by si potkala holku se stejnou postavou a kily, jako mas ty, řekla bys ji, ze je oplacana? Myslela by sis to? 

Na mě to teda děla trochu dojem, že ta měřítka aplikujes na všechny, ale "abys neurazila", neříkám to nahlas, ale ve skutečnosti si to myslíš. Ale muzu se samozřejmě mýlit.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:01

Kokoska ja vim, ze nevybouchne. Ale stejne mi prijde vtipny, jak tady na tohle tema jiste uzivatelce vzdycky skocime a diskutujeme na dvaceti stranach jen proto, ze potrebovala pochvalit, jak je hezky stihla

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:04
Reakce na continuity:

Tak já si.myslim, této celé začlo tím, že nekdo nazval boubelkami ženy se zcela normální postavou. To je neuvěřitelné toxické a občas se v diskusích dají najít příspěvky chlapů, který zenu s BMI nad 18 považuji za tlustou. Což je teda naprosto šílené.

Zrovna jsem četla nějaké vyjádření Cajthamlove, že kolikrát je ta šikana i od lékařů, protože lékař jakékoliv odbornosti se cítí povolán dat řadu: nejdřív zhubněte. Bych tomu nevěřila, kdyby se to nestalo segre - rok po porodu, pročež skončila s vyhrezlou plotýnkou. To už nejde o nějaké vnímání čehokoliv, ale fakt o zdraví. 

​ja bych nekdy chtela videt, co ti diskuteri maj doma.

Online Potrefenáhusa
38732 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:06

Kokoska ja vim, ze nevybouchne. Ale stejne mi prijde vtipny, jak tady na tohle tema jiste uzivatelce vzdycky skocime a diskutujeme na dvaceti stranach jen proto, ze potrebovala pochvalit, jak je hezky stihla

razorblade

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2021 13:06

razorblade podle mě dost často nic (nikoho)

Offline Garfie
28484 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:08

viktorka_od splavu Já mysím, že říct, někomu, že je tlustý se považuje za neomalené, protože to právě často vnímáme jako něco špatného a lidi mají za to, že nikdo být tlustný nechce, že to prostě není volba. Zatímco vytknout někomu hubenost (ten tvůj případ) je takové víc v normě, protože to vypadá, jakože hubená být chceš. Nevím teda, jestli jsem tu svoji hlubokou myšlenku napsala dostatečně srozumitelně.

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:09

continuity mluvim o obezite. "zdrava" vaha je individualni, mirna nadvaha muze byt fajn a mne se treba i vic libi (ciz samozrejme neni argument, ale fakt ten postovany "andilek" od whiskas se mi nelibi), obezita je skutecne nezdrava a v cim mladsim veku zacne tim hur. ja to mam doma, takze o tom neco vim.

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:10
Reakce na Ounz:

viktorka_od splavu jinak si myslim, že tohle navážení se z obou stran je způsobený výchovou, člověk vidí jak se neustále někdo někomu posmívá a přijde mu to v cajku. Ale to se dá změnit  

​Souhlasím s tou výchovou. Bohužel ale je to začarovaný kruh. I tady člověk občas hledí, co komu ukapne. A to je tady dost přívětivé prostředí. A nemám na mysli jen vzhled. Co se tady občas rozpoutá kvůli třeba neobvyklému jménu...

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. června 2021 13:10

continuity Chapu te. Ale nekdy je to pro me tezky. Kdyz mel nekdo 140kg a divil se, ze se nemuzu trefit mezi obratle treba . Rentgenovy zrak nemam. Nebo jsme meli 195kg tehotnou v ordinaci, tak te jsem rovnou rekla, ze nevim jestli vydrzi zidle. A ta obezita se opravdu poji se spoustou dalsich zdravotnich komplikaci. Ale porad mluvim o lidech, kteri maji sakra kil navic. 

49224 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:10

Garfie ja ti rozumim ale omluva pro neomalenost to neni

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:15

711990 Souhlasím, že svádět vše na obezitu je blbost. Ale že má dopad na zdravotní stav je fakt a kdo jiný, než doktor by to měl řešit? To mi přijde teda zase extrém na druhou stranu.

Offline Garfie
28484 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:16

viktorka_od splavu To je jasný. 

notna  Mě třeba často překvapí, co komu vyletí, někdy bych to fakt vůbec nečekala, i od lidí, do kterých bych to nikdy neřekla. Nejen soudy na vzhled, ale i na jiné věci. Taky občas někoho s radostí zdrbnu, asi jako každý, ale snažím se nebýt zlá. 

Jinak zrovna nedávno jsem si vyslechla od kamarádky poznámku o tom, jak jsem v poslední době hrozně zestárla, tak jsem taky na téma vhodnosti přecitlivělá.  

49224 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:18

notna mi prijde ze taky mj vetsina lidi vlastne o tech rizicich ve skutecnosti skoro nic nevi. uz jen ty vyse zminovane potize s vysetritelnosti, rizika pri operacich atp, ja vim taky jen par veci a byla jsem treba dost prekvapena. jasne, tlak, cukrovka.. pod tim si 90% populace predstavi ze to ma skoro kazdy a neni to bolestive, tak co

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:19

notna jasny, ma to dopad, jen je blby ze vseho vinit nadvahu a nezjistovat nic dal. Ale jak sem psala, netyka se to jen nadvahy, ale casto obecne zen. Treba tady.

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:21

viktorka_od splavu Ale já nepíšu o normálních lidech. Píšu, že podle mě do toho lékař má co mluvit. 

49224 příspěvků moje polička 29. června 2021 13:21

Garfie jezis na tohle tema bych pripomnela nesmrtelne pravidlo: kdyz nemuzes pochvalit, tak mlc

(ja teda nechvalim ani zhubnuti vyjma lidi u kterych vim, ze zhubnout chteli, pac to muze byt dost trapas..)