Sweet Potato Také přidávám pohled z druhé strany váhového spektra - před několika lety, když jsem opakovaně řešila záněty v krku a brala ATB, praktická lékařka mi sdělila, že to mám možná z toho, že se pořádně nenajím ....(tehdy na 176 cca něco málo pod šedesát, ale bez jakéhokoliv úsilí). Příjemné mi to nebylo a bohužel to potvrzuje to, že lékaři mají někdy tendence vynést dost povrchní soud. Bolí vás kolena - no aby ne, jen se na sebe podívejte, jakou máte nadváhu!
VIP zjevy
Že jo! Svatby ještě jakžtakž jdou, ale ty pohřby, hrůza děs! Čumilové jsou fuk, ale ty zvaný hosti, to je bída... přitom to neni na outfit tak náročná událost, prokristapána.
Nevím, kdo je pozvaný ani jak se zve, to jsem netušila, že se praktikuje, ale to je fuk ...čumily jsem myslela všechny kromě pozůstalých. Jako v dnešní době, kdy v černým chodí téměř všichni furt to nechápu dvojnásob
Jennyfor Strašný, strašný zážitek. Nevěřila bych, že je takový přístup vůbec možný
. Komu tím prospějí, že?
stes pozvaný je ten, který obdrží parte nebo pozvánku na kar![]()
Taky to nevhodné oblečení nechápu. Koupit něco příčetného je otázka pár stovek a chvil.
Hanka H ano, ale... artróze v kolenou nadváha opravdu neprospívá, tady to není jak zaobalit. Jsem poslední, kdo by se chtěl dopustit body/fat- shamingu, a myslím si, že obezita je nemoc, která si zaslouží vícedisciplinární řešení, ale spoustě lidem naprosto chybí náhled na vlastní situaci a taky si myslím, že jsem povinná je upozornit na rizika, která z ní pro ně vyplývají- minimálně v rámci mého oboru, nebo jim vysvětlit souvislost jejich obtíží s nadváhou i podváhou- což jsem taky mnohokrát řešila. Samozřejmě tak nečiním nějakým dehonestujícím způsobem.
marieu Souhlasím s tebou, že problémy s pohybovým ústrojím povětšinou souvisí s nadváhou. Ale jak mohly mé opakované záněty v krku a v dutinách souviset s nižší váhou? Moje BMI byla tehdy jen mírně pod dvacet, stravovala jsem se kvalitně. Od praktické lékařky bych tehdy spíš očekávala důkladné laboratorní vyšetření - toho se mi dostalo až po téměř roce, kdy tato stará dáma šla do penze a mě zdědila její kolegyně.
marieu akorát by bylo vhodné nejdřív zjistit že za tím problémem je právě artróza ne? mně teda obvodní o tloušťce nic nekázala ale moje bolesti samozřejmě od artrózy jen tak od stolu viděla. Na vyžádání mi ale dala nějaké další doporučení a ortoped zjistil že kupodivu žádnou artrozu nemám ale že mám problém s SI skloubením a rehabilitace bezvadně zabrala (podotýkám že cvičila jsem i předtím, jen špatně) Kdybych byla tlustší asi bych žádnou žádanku nevyškemrala a trpím doteď
Hanka H já ale ani neomlouvám tvou lékařku.. je to jako všude. Lepší, horší. Chápavější, neempatičtí...
a už vůbec bych nehodnotila tvé zdravotní problémy, anžto jsou mimo moji odhornost.
viktorka_od splavu Přesně přesně přesně..... jako pacient jsem bohužel mnohokrát musela až nedůstojně škemrat!
marieu Ano, setkala jsem se se skvělými lékaři, i s těmi ... no řekněme méně vstřícnými.
Jennyfor To jsou hrozny zazitky. Ale obavam se, ze kdyz je nekdo neempatickej nebo se proste chova hnusne, najde si cokoli. Pravidelne je na me hodne neprijemna sestra u pediatricky, s vahou jeji ani moji ani deti to nema nic spolecnyho, proste je to nevhodne se chovajici kr...a nelibim se ji. Doktorka je nastesti prijemna, proto tam chodim. Hlavne preju, at se tvuj problem posune nekam dal a tech hlupaku u toho potkas co nejmin.
No a tady to máme z druhé strany. Slízla to za štíhlost
. Si člověk nevybere.
Že se k tomu ještě vracím na té první fotce to opravdu nevypadá jako štíhlost. na těch oblečených vypadá pěkně
řekla bych minimálně pokud je to jen nepovedená fotka, že osoba se zdravým náhledem na vlastní tělo by takovou fotku nezveřejnila

viktorka_od splavu takhle jsem vypadala po rozvodu. 46 kilo. Žebra mi lezla z výstřihu, klíční kosti odstávaly, bylo to strašný a věděla jsem to. Tohle fakt není hezký, to za štíhlost nepovažuju.
viktorka_od splavu Mě osobně kosti nevadí/neruší (nejsou-li viditelné všude samozřejmě). A fakt při určité stavbě těla může být oblast hrudního koše (tedy žebra) viditelnější, byť člověk není vychrtlý.
Hanka H no úplně klidně můžeš říct, že jsou doktoři i mizerní, protože to je neoddiskutovatelný fakt. Já můžu jen doufat, že k nim nikdy nebudu patřit.
marieu Klidně řeknu, že těch výborných nebo aspoň dobrých je převážná většina. ![]()
Jennyfor Doktori klasika, ale ja jsem takhle jednou potkala profesorku ze stredni a pozdravim ji a tak jsme se chvilku bavily a ona se me samozrejme zeptala, ktera to jsem, ze si me nemuze vybavit. Tak jsem ji rekla prijmeni a ona vytrestila oci a rekla: "Coze? To nejste vy, XY byla takova rozkydla, tlusta a tak blbe cumela a vy jste docela pekna!"![]()
Já teď, kromě toho, že bych se měla pořádně najíst, poslouchám i to, že bych neměla tolik běhat ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články