Tak ale to je ten Gutfreund na tom trochu líp, to bylo aspoň víceméně takový originální...
VIP zjevy
barbucha Ale zase si aspoň pod tím něco představíš.... Na rozdíl od tohoto uměleckého díla 
pomník generála Pattona v Plzni
barbucha Ta socha Diany je strašná, ale já teda ani toho Gutreunda nechápu. Vůbec to sousoší nemám ráda.
Já to taky nemusim, ale zas když si vemu že je to sto let starý... a určitě poplatný i tomu, že do toho kecalo x lidí (ctěný autor asi nejmíň) to jest muselo se to líbit všem... no na zahradu bych si to asi nedala, to zas ne.
barbucha V mém žebříčku neoblíbenosti skoro stejné, jako Mácha na Petříně. Tomu se Myslbek taky pomstil...:-).
Diana mi pripomina tu nepovedenou sochu Spinarky![]()
Hanka H kde to prosím je?
999 No, Mácha
Ale asi přesně splnil zadání a tehdejší představy o něm.
Ostatně, nejnepodobnější si je Hus.
barbucha V mém žebříčku neoblíbenosti skoro stejné, jako Mácha na Petříně. Tomu se Myslbek taky pomstil...:-).
Mně by v zásadě nevadil, až na tu kovadlinu co mu šoupnul za záda. Proboha proč?! Moh tam v tom koutě klidně jen tak stát...
Ježiš no jo. Ta je vypečená hodně ![]()
Mně se Hus (ten pomník) líbí moc. Oni ho odjakživa všichni prezentovali jak vychrtlýho asketu, chudáka.
barbucha Prosím tě, rozervanec Mácha, kterej "pical" Lori když si vzpomněl a ona většinou ani nechtěla, tam stojí vykroucenej a čichá k šeříku...:-). Kovadlinu tam musí mít, smolí na ní Máj a to dokresluje představu Čechů, že Máj je báseň o lásce.
999 ja jsem se Maj nikdy neprinutila precist, mam se stydet?
barbucha Což o to, mně se taky líbí. Ale realita byla úplně jiná. Jenže to je vlastně úplnějedno, jak vypadal.
Kokoska Nikdy není pozdě :-). Myslím, že v české literatuře 19. století je to naprosto ojedinělé, co hodně vyčnívá.
barbucha Prosím tě, rozervanec Mácha, kterej "pical" Lori když si vzpomněl a ona většinou ani nechtěla, tam stojí vykroucenej a čichá k šeříku...:-). Kovadlinu tam musí mít, smolí na ní Máj a to dokresluje představu Čechů, že Máj je báseň o lásce.
Muhehe.
Ale tak je to prostě národní romantyk, že jo. Těžko by se vysvětlovala socha, ztvárňující ho jakej doopravdy byl ![]()
(mě teda hlavně bralo jakej to byl vůbec prezent, copak vo to že se sápal na Lori kdy si vzpomněl, ale jak se k ní vůbec choval. ty příkazy a zákazy věčný tvl! jak k psovi!)
MaeGandal Dole je to zatemněné, a ve skutečnosti toto místo vypadá ještě hůř - materiál je jakýsi zkorodovaný, v blízkosti se nachází několik hospod s předzahrádkami a jejich návštěvníci (muži) využívají "pomník" jako místo, kde si ve večerních hodinách ulevují
.
999 ne ze bych to vubec neznala, urcite pasaze jsme se snad i ucili ve skole zpameti, ale uplne cely, slovo od slova, jsem to nedala nikdy.
heh, já si donedávna myslela, že máj je báseň o lásce. Že studenti tančí po Petříně, drží se za ruce a volají na sebe Hynku! Jarmilo! :) Pak mi v tom jasno udělalo jedno video na YouTube.
Kokoska rozhlasová inscenace se starým Hrušínským je úchvatná
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články