VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 30. června 2021 22:32

Karja 

No prasák je to

Offline Sweet Potato
40202 příspěvků moje polička 30. června 2021 22:35
Reakce na whiskas:

mirajo Jasně, každý extrém je asi špatně. Když o tom tak přemýšlím, rozhodně jsem v dětství neměla žádný ortodoxně zdravý jídelníček. Ale knedlíky nebyly časté, žádné sušenky, bonbóny volně k dispozici (ne, že nikdy, ale nebyly na denním pořádku). Ano, k večeři býval i párek, rychlovka z polotovarů, ale nemyslím si, že to byla taková tragédie. Svoji roli má zřejmě i to, že dříve děti měly více pohybu? 

povzdech, že ji bolí záda, tak jsem se snažila poradit. Protáhnout se, projít se, pořádně dýchat, dělat pravidelně pár vybraných, nenáročných cviků, správně sedět ... A co myslíš? No nic. Takže marný a ty následné hádky za to fakt nestojí.

​Pohybu víc bylo. A těch nezdravých věcí bylo dostupných rozhodně mnohem míň.

K té druhé části - záda na druhou stranu bolej i tebe, cvičící. Nebo bolela (plotýnka?), doufám, ze už nebolej.

Offline Karja
44543 příspěvků moje polička 30. června 2021 22:35

barbucha No mate vzhledem! Já ho měla za takového strejdu se kterým šla Kostková najistotu vstric klidnemu rodinnemu životu a vono je to takhle!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 30. června 2021 22:39

continuity tak já taky, tehdy po rozvodu, který mi doslova ze dne na den otočil život o 180°, tak jsem nemohla jíst, jen jsem pořád chodila, třeba z práce na Letný pěšky až k nám na jih, jen nezůstat stát. Taky jsem byla 164/46, chodící kostra. Ale věděla jsem, že to za nějakou dobu poleví, že si člověk zvykne, změní plány do budoucna, najde nový cíl, jen to vydržet, čas to spraví.

Ale ten permanentní dlouhodobý stres, roky a roky, kdy nevíš, kdy to skončí, jak dlouho to bude trvat, víš, že se to všechno může ještě po**at mnohem víc, není světlo na konci tunelu, ten se nakonec může překlopit do toho vyhoření, rezignace, únavy, ztráty motivace a snahy jen přežít.

Offline barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 30. června 2021 22:40

Karja 

Jo, vzhledem

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 30. června 2021 22:41

Sweet Potato Děkuji , nerada bych to zakřikla. Ale je to mnohem lepší. Když jsem pomocí RHB vychytala ty správné cviky a pilně je cvičila (a stále cvičím), je to nebe a dudy. Jen to nepřechválit a neusnout na vavřínech. To je myslím časté - bolest ustoupí a člověk nebyde dojmu, že je vše vyřešeno. Nesmím to podcenit. Ani necvičím šílenosti jako mrtvý tah a podobně, protože bych se nerada vrátila do bodu, kdy jsem nemohla ani sedět. 

Co se týče maminky, tam jsou bolesti způsobeny nikoli námahou, ale zcela ochablým kosterním svalstvem :-/. Štve mě to, protože vím, že by se jí ulevilo, ale nuti jí nemůžu. 

Offline mirajo
2638 příspěvků moje polička 30. června 2021 22:55
Reakce na ionicera:

Bylo to třeba i u Abraháma na pohřbu. Přišlo mi hodně nefér ho fotit a dávat to do bulváru. ionicera 

Taky mi to prislo strasny a evidentne o to nestal on ani nikdo z jeho okoli, naopak ho chranili destnikama a stejne mu nedali pokoj

Offline slniecko admin
19529 příspěvků moje polička 30. června 2021 22:59
Reakce na Jos:

slniecko Hele ja pausalne neodsuzuju nikoho. Ale snazim se lidem vysvetlit, ze neco nemusi jit uplne snadno. Treba ze je musime zaintubovat pri vedomi, aby se neudusili pri klasickem intravenoznim uvodu (kdyz nam to nepujde). To je standardni postup u lidi s predpokladanym obtiznym zajistenim dychacich cest.U vetsiny lidi ta nadvaha nijak vyraznou roli nehraje, ale obcas je proste morbidni. To uz jsou hrozne anatomicke pomery, ty lidi se vleze dusi svou vlastni vahou kdyz si lehnou do horizontaly. Ja necekam, ze ten clovek zazrakem zhubne, to vubec.

Jo a mam tchana co ma aspon 140kg na 170cm a muze si za to jen on sam. Proste se vyzral.  Ji hrozne, zeleninu nechce, uz ani do te hospody nedojde pesky a tchyne ho vozi. Taky nenadelam nic, ale hrozny to je. 

Pokud ma nekdo skokovy narust, je potreba patrat po skryte pricine. Ale spousta lidi ma stabilni pomaly narust v kombinaci s klesajici vykonnosti. A casem se nabaluji dalsi a dalsi problemy. Treba u tech 200kg ani nejsou postele, musi byt specialni a ta skoro neprojede futry. Porad opakuju, ze nadvaha treba 20kilo jeste nic neni a ze v beznem zivote nikdy nikoho nekomentuju. 

​Ja to chápem, ale práve kvôli tomu skokovému nárastu som mala možnosť pozorovať to neuveriteľne rozdielne správanie sa lekárov pri tej nadváhe/bez nej a to som pritom priamo išla za tými doktormi riešiť tú skokovú nadváhu!!! Keby som mala daný problém ja neviem, od puberty, tak by som si asi naozaj myslela, že je to moja chyba, riešila diétu za diétou a domrvila si zdravie ešte viac. Pretože na to, aby niekto bol ochotný aspoň skúsiť prísť na môj skutočný problém som sa musela prebiť toľkými ponižujúcimi komentármi, že byť v citlivejšom veku (alebo citlivejšia povaha), tak to nedám. A to už fakt nekomentujem endokrinológa, ktorý na mňa kukol a povedal "no to môže byť iba jedno, to by som mať nechcel, fakt chcete zisťovať, či je to ono?" )? Keď si predstavíš, že jeden z dôvodov môže byť nádorové ochorenie (ja ho našťastie nemám, ale zas tým pádom je komplikované nejaké iné riešenie, keďže nie je čo vyrezať)...

Edit: ako čítam ďalej "nemôžem slušnepovedať"....jasné, že môžete povedať, tobôž slušne, a ak sa dá tak aj rovno poradiť ako, prípadne kde to riešiť...problém je to "neslušne", alebo neriešiť iné problémy pod rúškom "čo by chcela, keď má nadváhu"....

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 30. června 2021 23:25

slniecko  Jo, je to šok, já roky žila v iluzi, že se ke všem přistupuje u doktora stejně. Pak začala první vlna - To je věkem, s tím se musíte smířit - a teď tedy je všechno obezitou. A obezita se vyléčí, když si dám místo šesti knedlíků dva

Offline slniecko admin
19529 příspěvků moje polička 30. června 2021 23:50

Jennyfor

"to je vekom" som prestala brať do úvahy, keď som to počula povedať lekárku na endokrinológii mladej mamičke, mojím odhadom niečo cez 20, ktorá do tej ambulancie ešte tlačila aj kočík...

Offline Kokoska
34772 příspěvků moje polička 01. července 2021 00:19

barbucha to muzes taky napsat, ze nema cenu se poustet do operaci pacienta s blbou prognozou, protoze to zpravidla prezije jeden z peti a stoji to prachy. Ty jsi nekdy takova prisna!

A ta Veronika mi zas nejak extra hrozna teda neprijde, tak holt ztloustla, no. Nevystrkuje kejty z rozparku k pasu, neukazuje nikde nic zarizlyho, jestli pod satama na raminka ma ci nema podprsenku me z toho obrazku nenapadlo zkoumat. 

Offline barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 01. července 2021 09:48

Kokoska 

Ale prosimtě. Přece nemůžeš srovnávat život zachraňující operaci, kolikrát jedinou šanci na přežití... s kosmetickým zákrokem, kterej lze nahradit i jinak (jak jsem už řekla, před tím bypassem nebo bandáží měly nařízenou dietu a zhubly všechny viditelně). Ale znova opakuju, že mi jde o ty jinak zdravý... 

Offline Kokoska
34772 příspěvků moje polička 01. července 2021 09:53

barbucha ale jo, ja te chapu. Jen mi prislo drsny rict, ze to nema cenu a skoda penez, protoze to stejne prezraly. Howgh.

Offline Karja
44543 příspěvků moje polička 01. července 2021 12:42

whiskas Ty jo,dneska jsem si na tebe vzpomněla, úplně modelová situace. Šly jsme s holkama krmit kachny, našla jsem v autě starý rýžové krupk, do kterých se nakonec pustily samy, no, takže taky žádná extra strava:-D. Ale vedle zastavila paní plus 20kg, holčička 5leta, plus kilo taky a s sebou ty mastný hobzovy brambůrky. Tak něco na tom bude no. Takže teď na tebe budu myslet i u těchto příležitosti, jakoby nestačila ještě ta pozůstalost z MP, když dojidam po dětech lipanka a taky si vzpomenu na tebe, nevím zda neopravnene, ale vzpomenu:-D

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 01. července 2021 12:53

Karja hm, teď jsem u tebe asi ztratila poslední mikroprocento případné oblíbenosti, že? Ale na Lipánka si fakt nevzpomínám ... 

Offline Karja
44543 příspěvků moje polička 01. července 2021 13:00

whiskas Ne:-D Tak jako pohladilo mi to ego viď:-D. Ajk to dobře vedu;-)

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 01. července 2021 13:09

Karja Tak to jo .

Offline Kokoska
34772 příspěvků moje polička 01. července 2021 13:29

Karja to je taky zajimavej jev - dite, ktery odmita chleba, ho do sebe laduje, jen aby mu to nesezraly kachny. Jestli bysme s nim nemeli jezdit obedvat k rybniku? Jako ze papej, nebo ti to sezerou kacenky! Ale on je mazanej, nejpozdejc za dva dny by rekl Tak jo a sam by jim to nahazel

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 01. července 2021 13:30

Karja Simte, ja detem kupuju pribinacka jen proto, ze chutna mne!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 01. července 2021 14:00

slniecko jezisi, s tým endokrinologom si mi pripomenula ako sa mi raz zväčšila uzlina na krku na 3 cm. Prvé vyšetrenie, na ktoré ma poslal obvodak, bolo na ORL, a tam doktor, hneď ako som vošla, mavol nado mnou rukou a suverénne vyhlasil: To bude Hodgkinova choroba!

Inak držím ti moc palce, nech sa dáš dokopy, aj všetkým chorým