VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 14. února 2022 12:22

V zásadě souhlasím s výše uvedeným -kvalufikace a tak, ale přiznám se, že mít někoho takového jako kolegu v práci tak by mi to nebylo úplně příjemné. Nemám nic proti LGBTatd komunitě, sebe prezentaci a přijetí a pod.  Ale tyhle "strašáci" mi prostě vadí. Vždyť já ani nevím zda ho oslovovat on, ona či ono

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 14. února 2022 12:24

rysamona je bezne, ze kdyz se ti clovek predstavi, zaroven ti sdeli svoje "pronouns", tj. zda si preje byt oslovovany he/him, they/them nebo she/her. Nemusis se vubec bat, ze bys nevedela. 

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 14. února 2022 12:27

711990 Ja se s tím ještě nikdy nesetkala. Holt bydlím v Prdelové Lhotě kde se zastavil čas.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 14. února 2022 12:30

rysamonapokud mas instagram, tam se casto pronouns pisou, do informaci o profilu, mozna sis toho vsimla, ze tam lidi maji treba she/her :) 

Online Tabea
7878 příspěvků moje polička 14. února 2022 12:31

rysamona dneska se ti ani nemusí osobně představit. Hodně lidí má ty zájmena v podpisu v e-mailu. Jako podporu LGBT.. komunity.  Jako small talk v nový práci se kolegům představíš a rovnou jim sdělíš svoje pronouns. 

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 14. února 2022 12:44

711990 Ja nemám instagramja jsem fakt sto let za opicema 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 14. února 2022 12:46

rysamona tak snad aspon ten email mas, no

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 14. února 2022 12:46

Tabea je mi úplně jasné jak bych dopadla já. Byla bych tak nervózní z nové situace že bych určitě použila jiný zájmeno než bych chtela

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 14. února 2022 12:48

Ale děkuji za objasnění situace. Já jsem fakt už těžce mimo.

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 14. února 2022 13:10

Mně se poradce líbí, neměla bych problém s ním pracovat. Na fotkách mu to slusi. Jeho nekvalifikanost je větší problém.

Online Tabea
7878 příspěvků moje polička 14. února 2022 13:12

rysamona já jsem celkem čerstvě poučená, tak machruju.
Kdyby na mě nekdo nový v práci při představení nastoupil s tím, že si navzájem sdělíme svoje pronouns, tak bych taky asi dost valila oči. Ale v němčině se to dá dobře obejít. "Hi, ich bin der/die Alex.", je úplně normální představení. 

Online Tabea
7878 příspěvků moje polička 14. února 2022 13:16

rysamona ha, teď jsem si vzpomnela, že jsem měla jednu známou, co se mi představila jako Di-ana (Diana)  a já slyšela di-Jana (die Jana). 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. února 2022 13:19

andulka01 

Já nevím, jestli se mi zobrazují všechny fotky, v telefonu mám mezi fotkami mezery řekla bych, že nevidím žádnou z práce, zato je jich hodně z akcí pro Trevor

Jinak mě taky zaráží spíš to vyjádření, o tom, čemu se věnuje pracovně přes den. A nelíbí se mi rtěnka + vousy. Ale brala bych jeho (jejich?) postavu.

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 14. února 2022 13:25

Tabea aspoň to pořád bylo stejné pohlaví 

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 14. února 2022 17:35

rysamona 

S oslovením by neměl být problém, neb tento tvor požaduje být oslovován "oni". V té souvislosti se mi jeví zajímavé, že sám o sobě mluví v první osobě jednotného čísla. Není nad to být názorově konzistentní 

dynda 

Rudá rtěnka a fousy je nechutná kombinace. Předpokládám, že se to podobně utvářeným osobám zdá lascivně přitažlivé

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 14. února 2022 18:03

barbucha To oslovení they a mluvení o sobě v 1.osobě není nic divného. Co je divného na používání "já"?

Já mám u něj problém jen s tím "ve dne lgbt, v noci jádro", pokud to skutečně řekl.

Offline Mha
příspěvků moje polička 14. února 2022 18:25

rysamona

Já taky nemám instagram, asi jsme dvě poslední z celé parfu, ale já stejně nevím, co bych tam dala.

Ta osoba mi nevadí, jestli tuhle prezentaci dělá kvůli té své podpůrné organizaci, pokud se ale takhle prezentuje z vlastního vkusu, ta rtěnka jim nesluší. 

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 14. února 2022 18:31

Sweet Potato 

Na používání "já" není divného nic. Ale pokud to "já" zároveň vyžaduje být oslovováno jako "oni", nějak mi to spolu neštymuje. Normální je oslovovat toho "já" buď ty, nebo vy... onikání se už poměrně delší dobu nepraktikuje, a v rovnostářský Americe snad ani nikdy nepraktikovalo. K tomu by už spíš patřilo užívat majestátní plurál, ne? To by byla teprve legrace

Zbytky jsou občas slyšet, co já vím, ve Švédsku, kde vrcholně uctivě lze oslovit krále, královnu a korunní princeznu onikáním, typicky "byl by král tak laskav a řekl nám..." ale fakt jen občas a jen nejvíc servilní osoby. Naopak se tam už dávno přešlo na tykání, všude. 

No, možná se tenhle "já" cítí jako král, co už my s tím.

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 14. února 2022 18:45

Sweet Potato já mám s tím trochu problém gramaticky, oslovení v třetí osobě množného čísla ( onikání) se alespoň ve slovenštině používalo jako výraz úcty. 

Navíc bychom se i teď měli správně o dotyčné osobě bavit v třetí osobě a to teprv nastane zmatek. 

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 14. února 2022 18:51

continuity To sice ano, ale to jejich they vzniklo z úplně jiných důvodů. Koneckonců, české oni mu ani není rovnocenné, protože vyjadřuje pořád mužský rod. 

Chápu myslím celkem dobře transexualitu, s nebinárními osobami si nejsem jistá, vše ostatní je asi mimo moje chápání. Ale they fakt vidím jako nejmenší problém.

Plus myslím, že v rozhovoru mu neřekneš "oni posaděj se". Ale normálně posaď se nebo posaďte se.