Leny to je fakt nechutný...
kráva prostě... jsme to řikaly, no...
VIP zjevy
RoSa přesně. Myslím si to o ní od samého začátku.
Kokoska zrovna tak se mohl někdo během těhotenství Meghan nahlas zamyslet, zda dítě bude mít rezavé vlasy nebo černé. Urazilo by to Harryho spíš než Meghan? A je to naprosto totéž. Koho nenapadne, jestli očekávané dítě bude po tátovi vysoké, nebo po babičce modrooké...
fakt se hledá důvod, proč být uražen a nepochopen. A přesně, jak tu někdo psal, zajímala by se Meghan o Harryho, kdyby byl vychován v běžné rodině, třebaže se tam rádi objímají?
Ale to se zeptala Camila ne? Jestli bude mít to mimi M&H rezavý afro, z toho bylo to první mrzení. Hele oni někteří jedinci jsou na otázky děsně háklivý, tady se taky bere jako strašná újma zeptat se na pohlaví, když má dítě modrej kočár a v ruce auto. No a novináři udělaj z komára velblouda, no.
Karja neohrabane to bylo, taky te lady bylo pres 80 a jak vime, takove babky se dokazou ptat dost vlezle. Ale nejjednodussi zpusob, jak tomu zabranit, je podle me strucne a pravdive odpovedet a jit se bavit s nekym jinym. Kdybych byla nekde v cizine a nekdo se me zeptal, z ktere casti Ruska pochazim, tak mu vysvetlim, ze je mimo a nebudu hledat noviny, do kterych bych tu urazku vnutila.
Kokoska ono to vypadalo, ze ani odpoved "jsem z táborska" pani neuspokojila a vyptavala se dal, odkud je a odkud jsou rodice a tak. a na odpověd, že rodiče v padesátých (nebo tak nejak) letech prišli do VB, tak pry bylo "no vidite, ze jste z ...". A nekomu, kdo je narozen v Británii to může být vážně nepříjemné, že ho neberou jako Brita.
Kokoska a priznám se, ze pokud ma takovou ulohu, tak ma být paní, ač 80 letá, nabrífovaná, že se má ptát na charitu, byla to akce pro představitele charit, a o osobních věcech jen pokud host zacne sám.
MaeGandal presne jak rikas, tohleto "vyptavani" je velky faux pas. v cechach se to moc neresi, myslim proto, ze je to porad vyjimecne homogenni zeme. ale v zahranici jo, ptaj se takhle akorat vysloveni burani nebo lidi co poslednich dvacet let prozili pod kamenem :)
Lilly_Ku Tak princ Philip byl svejma hláškama proslulý, Lorda Taylora, který je tmavší pleti, se zeptal, z jaké exotické šásti světa přijel. Nebo jak řekl anglickým studentům, kteří jeli do Číny, aby se tam nezdrželi moc dlouho a neměli šikmé oči. :D
Lilly_Ku No a Lilly tebe se nikdo nezeptá v Berlíně třeba odkud pocházíš nebo že asi nejsi Němka nebo tak? Ptám se čiste ze zajímavosti,mně to přijde konverzačně celkem košer, pokud se na to zepta nekdo normálně zeptá se třeba na nějaké zajímavosti z Čech, nebo co je typické a tak...
Karja já jsem si vzpomněla na jeden hodně příjemný oběd, kde jsme seděli s Řekyní a moc hezky jsme si o Řecku nakonec povípovidali.
Když se mě někdo zepta odkud jsem, spíš mě to potesi, že si všimnul, že nejsem odsud.
Měla jsem teda jednoho kolegu (nevím teď jaké je přípustné slovo pro evropana s africkými kořeny), toho jsem se neptala, ale proto, že jsem ho mela dost na háku, navíc byl rasizmus/ nerasizmus, dost neschopný. Jinak bych se o jeho zemi původu celkem ráda něco dozvěděla.
Je to nevhodné, tak se ptát nebudu, budiz. ale spíš mi přijde, že to bariéry mezi lidma prohlubuje, než aby je zmenšovalo.
continuity prohlubuje. Ja mam dost zahranicnich kolegu. A rada se jich ptam. Rovnou reknu, ze to bude asi drze a vtirave a nevhodne ale ze by me zajimalo to a to ale ze nemusi odpovidat. Rovnou se i omluvim za nejake nepresnosti vznikle nedostatecnou anglictinou. Vzdycky zatim radi odpovedeli a sami to brali jako otevreni cesty, aby se i oni zeptali, co je zajima o nas.
Candance poslední dobou se mi zdá, že se i v běžné komunikaci pořád hledá špatný úmysl, rypani a pod.
Přitom k tomu přece řeč vynalezena vůbec nebyla. Téměř každý den se tady dozvím, co někdo považuje za nevhodné či nepřípustné k dialogu a to myslím nejsem ve společenských vztazích nějaký extra slon v porcelánu.
Poslední trapnou situaci jsem zažila dnes k večeru, kdy mi volal starý známý a chtěl něco řešit, tajemný byl jak hrad v karpatech a čekal, že se dovtípim sama. No akorát nevěděl, že nevím, že je v nové práci. Myslím, že trochu víc informací v mezilidské komunikaci a méně smalltalkovani by nám všem dost prospělo.
continuity tak tak.
Já zírám, že Dolly Parton tady má takovejch fanoušků! Mně se zdála vždycky jako strašnej zjev (mimo to mám country zakázaný od lékaře
).
Ale je fakt jak píše Sweet Potato , amíci jsou v tomhle prostě zvláštní, co se vkusu týče, a Dolly je v tom úplně typická...
Hele, musim s eji zastat, ona si jede to svy a je v tom dobra, taky neplati, ze Amici jsou v tomto zvlastni, spousta jich ji nemusi a naopak hodne lidi odjinud ji muze, kamoska z Anglie ji miluje a to jinak zere hlavne punk. Vim, ze jsi to asi nemyslal uplne 100% kategoricky, ale ty generalizace me drasaj.
Lilly_Ku presne tak
Karja ja ti prispeju, me se ptaji obcas (spise mene casto, nemam teda prizvuk skoro zadnej, malokdo to slysi a mysli si, ze jsem vyrostla ve Fr casti Kanady). Na co se te nezepta nikdo nikdy je napriklad Mas deti? Jsi vdana? Kolik ti je? (A jako to ze nemas deti? a chces? A pritele mas? a podobny pripitomely reci)
Nemyslim ted treba na vecirku privede nekdo kamose novyho a mezi reci se zeptas kolik mu je, kdyz je to relevantni, to je neco jinyho, samozrejme, ale i tak to neni moc bezny, musi byt videt, ze se to k necemu vztahuje. Proste chces takovyto informace dobrovolne sdelit, tak cajk, nechces tak se te nikdo nepta.
0zero7 ja v nekterych situacich nevidim nic zvlastniho na otazce, jestli mam deti a dokonce ani v dobe, kdy jsem je mit nemohla. Nekdy to muze znacit zajem o osobu, ne?
Ja mam tatu cizince, podle myho prijmeni je jasny, ze asi uplne ciste ceskej puvod nemam a zjistila jsem, ze dost lidem je blby se zeptat, i kdyz je to treba zajima. Coz nechapu, nijak se tim netajim, mezi blizsimi lidmi klidne prohodim i vtipnou historku o seznameni rodicu, kdy neovladali zadnej spolecnej jazyk a na rande pak chodili se slovnikem :-D.
Karja prispejem aj ja. Mňa sa zväčša ľudia pýtajú odkiaľ som. Holt mám prízvuk v angličtine a myslím, že aj výzorom je poznať, že nie som Britka. Beriem to ako súčasť konverzácie.
Či som vydatá alebo či mám/chcem deti sa nikto nepýta, až keď spomeniem muža, vedia sa opýtať, či je tiež Slovák. Celkovo myslím, že tu sa spýtajú na niečo zo súkromia až keď ty niečo zo súkromia spomenieš.
0zero7 Myslím, že na to se tady asi taky nikdo neptá a když tak je to pár buranskejch lidí, který to dobře vědí, co jak máš či nemáš a spíš kolikrát ti chtějí tou otázkou ublížit než že by chtěli ukojit svou zvědavost. Jinak mi přijde, že na tyhlety "zvědavostní" otázky se už i tady ptají lidi vkusně. Já třeba nejsem vdaná a nikdo se mě na to nikdy nezeptal, asi po roce se mě zeptala nová kamarádka co mě moc nezná proč. Jinak to všude říkají uplně v pohodě, segra prej nějaký narážky pořád slýchá, ale možná je to tím, že je starší.
Ale minulej tejden jsem byla cvičit, a to mě rozsekalo. Setkala jsem se před vchodem s jednou spolucvičíčí, tak max o 10 let starší, šla přede mnou, a někdo ji upomínal at zavře dveře a ona "no ještě jde za mnou ta holčička,, smích. "no tak mě připadá jak holčička, nevím jak se jmenuje". To mi došly slova, neřekla jsem ani fň...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY