Karja No a ten kamo ti odpovi, ze je z Vinohrad a mas to! :-D
No právě:-D. Takhle si myslím, že je buranske se ptát a že to je to nogo o kterém psala Lilly_Ku. Jen na základě vzhledu a ne dalších jiných aspektů se ptát.
Karja No a ten kamo ti odpovi, ze je z Vinohrad a mas to! :-D
No právě:-D. Takhle si myslím, že je buranske se ptát a že to je to nogo o kterém psala Lilly_Ku. Jen na základě vzhledu a ne dalších jiných aspektů se ptát.
Jos No vidis, zrovna to pisu! Na Kanadu at se me klido ptaj, ale spoluzacky (nektery) ze stredni jsem zazila a jejich reci na tema ty jo, ty nemas deti jo? A jak to? A nebudes je jeste mit? To uz jsi stara ne? (LOL) To samo reci o chlapech, mas nemas, manzel, nebylas nikdy vdana?
Nepta se na to samozrejme kazdej, jen spis, jak bych to.... jedinci urciti. Ja je uzemnim okamzite bez problemu, ani mi to nijaknevadi, spis je pro me markantni ten rozdil ze tady to proste absolutne nehrozi, pokud o tom nezacnes sama.
Akorat to ti lidi maj vetsinou blby, protoze jsem extrovert a vyrecnim se co podnikam a tak o zivote obecne a ono je tomoc neuspokoji, protoze nefnukam, ze nemam ty deti no... ![]()
0zero7 Já bych se tě taky ptala dost:-D. A já když se v něčem zacyklím tak se ptám pěkně blbě:-D. Ale jako děti a partner mě teda většinou nezajímají, pokud třeba jich nemáš deset:-D, to uznávám, to bych i nad tématem snídaně se dokázala zacyklit na hodinu:-D
Karja To je presne ono, ja prizvuk nemam (ani ten ostravskej :-D), vypadam jako typickej Slovan a me se nikdo nezepta, i kdyz z lidi pak vypadne, ze je to zajimalo. Taty se lidi klidne zeptaj hned, protoze ten ma i po skoro ctyriceti letech v CR tak brutalni prizvuk, ze po prvni vete poznas, ze se tu rozhodne nenarodil.
Evaeva Na nasem tridnim srazu jsme hned na zacatku vsichni sedeli u jednoho stolu, kazdej postupne rekl, co vystudoval, co dela, jestli se ozenil/vdal a jestli ma deti. Muselo to vypadat vtipne, ale aspon clovek dostal zakladni informace hned na uvod. :-) byt v dobe socsiti to o sobe stejne vetsinou vime.
Lilly_Ku No a Lilly tebe se nikdo nezeptá v Berlíně třeba odkud pocházíš nebo že asi nejsi Němka nebo tak? Ptám se čiste ze zajímavosti,mně to přijde konverzačně celkem košer, pokud se na to zepta nekdo normálně zeptá se třeba na nějaké zajímavosti z Čech, nebo co je typické a tak...
u me zalezi hodne na kontextu, treba v praci mam vetsinu kolegu cizince co neumi nemecky, ti spis rozlisujou na "lidi z evropy" a jiny lidi, to je ale od tematu.
kamaradi vi odkud jsem no a s neznamyma lidma se moc nestykam :)) kdyz jo, tak to spis sama v rozhovoru zminim, protoze jinak lidi vetsinou hadaji vsechno mozne, casto svycarsko nebo holandsko, a za tech patnact let me to uz omrzelo :))
proc se nehodi se ptat "odkud si", protoze je tu hodne pristehovalcu druhe a treti generace, lidi, co se tu narodili, vyrostli tu a jejich domovem je nemecko. a uplne neni fajn se jich ptat stylem "kde je teda tvoje doma", protoze oni si vetsinou mysli, ze jejich "doma" je tady. samozrejme ze to neni vylozene tabu tema, ale lidi se spis ptaji stylem "kde jsou tve koreny" :)
jak rikam, v cechach je zatim jina situace.
Vari :-D:-D:-D No to je ale drsný! Co když je někdo looser to strašne vynikne!
Odkud jsem se lidi v Praze ptají i mě.
jj, ale ten kontext je tady fakt hodne specificky, takze se to vubec neda srovnavat.
Karja no ale to je uplne jina situace, zacyklit se atd, to se bavis se mnou pak v jinym kontextu uplne a taky asi nekde sedime (treba na srazu parf lol) kde je to v pohode. Evaeva no to nebylo na srazu, ale na ulizi pred cizima lidma (na obou stranach), proste nevhodny a uplne bez kontextu. Me to zasadne nevadi nijak a odpovim, akorat mi to prijde neomaleny a buransky no. Na srazu se o tom samo mluvilo uplne v pohode, byla jsem na nejakym myslim v 2018.
Karja tobe reknu uplne vsechno, baby!
Lilly_Ku Díky, takhle nějak jsem to myslela, že to je.
0zero7 no jasně, ty okolnosti jsou důležitý.
Muj bracha naopak jeden cas nas puvod docela zminoval, rodice se mu s vyberem jmena docela pomstili, kombinace krestniho jmena a prijmeni v lidech evokuje romskej puvod. Uz ho to preslo, ale jeden cas si zjistoval, jaky jsou podminky pro zmenu jmena.
barbucha Financni gramotnost na nule u Vemolu.
Černá kočka rekla bych, ze Dubaj jim stylem dost odpovida. Takovy hogofogo, koukejte, na co my mame! A vsechno je to na pisku, kolem poust.
Kokoska Ano, to je presny primer.
MaeGandal Lilly_Ku No nevím, mámini kolegové (zaměstnanci královny Alžběty na Windsoru), se teda s gustem vyptávali odkud ti ostatní jsou. V našem případě včetně povzdechnutí "Oh, Czech, that horrible war" a následného údivu, že víme co je myčka na nádobí. Tyjo, asi jsme se měly urazit a volat do Sunu ![]()
andulka01 ale tady paní nebyla kolegyně, to je/může být úplně jiný vztah. Tady se bavíme o královské recepci, kde paní zastupovala krále. Ten se těžko během jednoho večera bude bavit se všemi hosty, tak tam má tyhle " dvorní dámy". A pokud se zeptá hosta, za koho je pozvany. Host řekne, že za charitu ABC, tak by dle mého bylo fajn a profesionální, se bavit o té charitě. A pokud se chci bavit o osobních věcech hosta a ten mi řekne, že je z Ostravy, tak ho nebudu přece přesvědčovat, že to není pravda a odkud jeho rodina doopravdy pochází . A že paní narozena ve VB je opravdu Britka a asi je nevhodné ji přesvědčovat o opaku...
MaeGandalreaguji spis na názor, že (např. ve VB) se takové otázky považují za buranské.
A souhlasím, že na té recepci to byl přešlap, ale i ta dotčená tomu šla dost naproti.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.