VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 21:51

Renusatko a můžeš prosím dát nějaký jednoduchý příklad, co mají jiné rasy/národnosti jinak? Třeba rozbor krve bude mít jiné hodnoty? 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. prosince 2022 22:18

JankaM Trochu se vmisim, ale treba zide Askenazy maji velmi casta urcita autozomalne recesivni (jinak vzacna) onemocneni, nektere metabolicke vady. Obecne komunity, kde neni velka geneticka variabilita maji tato onemocneni casta. A velmi znama je treba chybeni enzymu alkoholdehydrogenazy u asiatu, proto jim skodi uz male mnozstvi mnohem vic nez nam. To ale neni choroba, jen ze ty rozdily jsou jak mezi pohlavimi, tak mezi rasami...Pak me napada jeste Leidenska mutace, kterou treba mam ja, ta se vyskytuje prakticky jen u bilych evropanu a to misty az treba 15-20%populace. 

Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 22:24

Jos děkuju 

Offline slniecko admin
19648 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 23:07
Reakce na barbucha:

​Já nerozporuju její pěvecký umění nebo hudební styl, někdo ji žere někdo ne... šlo mi o ty její outfity. Trvám na tom, že amíci (obecně, ne každej!) jsou v tomhle kapku zvláštní, stačí se podívat na Ivanu Trump, která na nás působila spíš cirkusově, ačkoliv se snažila vypadat jako z horních deseti (americkejch) tisíc, a tam ji brali, nebo ne? Aspoň jsem neviděla nikde jinde žádnou kritiku jejího stylu, v zahraničních drbnách... A když si vzpomenu, jak sami amíci prezentovali "horní vrstvy" v těch jejich seriálech (Dallas třeba!), tak my - Evropani - jsme se trochu smáli nicméně pochybuju, že průměrnej americkej divák to bral jako nějaký panoptikum, tomu to přišlo asi normální... jinak by toho nenatočili x řad

​Teraz budem "zjednodušovať" ja, ale....Dolly Parton, Dallas, to je Texas....tam by zapadla aj Ivana Trump (všimni si, že nie Ivanka!). Tých spoznáš zdiaľky....a sú na to hrdí!!!

Konfederačný juhovýchod je prudérny ako šľak, ani nie tak z náboženských dôvodov, ako skôr sami seba považujú za "kultúrnejších":

https://www.facebook.com/watch/?v=1782842708433009

(Teplo jak hovado a musela som sa tam pariť v ehm "kraťasoch" pod kolená...)

Potom máš také tie brutálne náboženské štáty, tam je to skôr "modest", moc sa neukazovať, ani veľa kože, ani veľa luxusu...no a pomedzi to "wild west", čiže farmári.

No a potom máš severovýchodné pobrežie, to je skoro európske, západné pobrežie, ktoré je zhruba to, čo si našinec predstavuje pod slovom "Amerika", na severe skôr teda civilnejšie, no a  Kalifornia od extrému do extrému.

No a New York je sám o sebe, tam je všetko. Od Manhattanu, kde máš väčšinou buď brutál formálnu módu, alebo totál avantgardu (viď Mary-Kay a Ashley), až po čokoľvek, čo si zmyslíš.

Rozmýšľam, či som na niečo nezabudla.

No ale jasná vec, všade nájdeš všetko, to len tak zhruba.

Jo a v princípe, snáď mimo toho Texasu, Kalifornie a New Yorku by sme tam tak v priemere my z Európy vyzerali príliš obtiahnuté a príliš namaľované.

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 23:46

slniecko Což jsi mi připomněla, tady ve škole je matka, taková "holčička" mi připadá, ale má čtyři děti, takový vzorný typ, moc se neznáme, ale často se potkáváme na akcích, vzala si na starost trift shop na vánočni akci, strašná práce...no a na té vánoční akci se pak trochu opila (především z východoevropského punče, ehm), vrhla se na mě, že se jako pořád potkáváme a co jsem zač...a že ona je z Nashvillu, strašná díra plná konzervativců, že si v Japonsku připadá jako v ráji a nikdy, nikdy už se nechce vrátit zpátky do Ameriky, že Američani si myslí, jak je US super, ale že vůbec, strašný to tam je, strašný!  No bylo to zajímavé, mám pocit, že se mi od té doby vyhýbá, přitom já si ji konečně oblíbila! 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 23:53

slniecko 

No určitě, Státy jsou velký a rozdíly mezi lidma taky. Ale když vidíš některý ty hrůzy, tak si asi neřekneš "no jo Texas", ale prostě "to je holt Amerika". Teda já jo... je to zevšeobecňování, jasně. Ale jistě i v Texasu se najde tetina oblíkaná po evropsku, a naopak i jinde potkáš zjevy, že by se za to Kočkova rodina nemusela stydět to jest tvrzení že v určitým státě takhle nikdo nikdy nevypadá, je trochu zevšeobecňování taky

Offline slniecko admin
19648 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 23:59

Garfie no, ak sa opila z východoeurópskeho punču, tak sa nediv !!!

Offline slniecko admin
19648 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 00:02

barbucha no jasné, veď píšem, že zovšeobecňujem...tak ale vezmi si, že je to skoro pol kontinentu. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 10:27

slniecko 

Já se nechci hádat neb jde o prd, jen bych k tomu všemu jen podotkla, že všechny tyhle divy zastydly někde v sedmdesátkách ačkoli se dožily 21. století, podle mě - nejen outfity, ale i účesy a makeupem. Jak Dolly, tak Ivana, pak mě napadá ještě Liz Taylor třeba... a nemůžu si vzpomenout na žádnou podobnou evropskou osobnost, herečku nebo zpěvačku, která by se tomu stylu blížila, ty jo? Proto mi to připadá tak typicky americký (bez ohledu na původ, anžto Ivana a Liz se sice narodily jinde, ale většinu života strávily v USA)

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 10:43

barbucha Zamrzly v časech své největší slávy, nic neobvyklého, řekla bych. Zakonzervovaly se.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 10:53
Reakce na JankaM:

Renusatko a můžeš prosím dát nějaký jednoduchý příklad, co mají jiné rasy/národnosti jinak? Třeba rozbor krve bude mít jiné hodnoty? 

​Já hodnoty krve vůbec netuším, ale třeba před translantací kostní dřeně musí sedět asi 10 hodnot v krvi, mimo skupinu. Největší problém měli cizinci, i několikátá generace, kteří tady žili. Byli už namíchaní s místní populací a pokud neseděl sourozenec, tak nebylo téměř možné najít dárce. 

Teď  zase u té osteoporozy jsou spíš jinde hranice. Co je pro bělocha v pořádku(hodnoty), tak pro hispánce nebo asijata může být moc nebo málo. To souvisí vyloženě se stavbou těla a kostrou. Tak s myslím, že stejně to může být i u těch krevních výsledků. Prostě ta toleranční mez je posunutá. 

Offline Tak Betty
6195 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 10:57

barbucha z českého rybníčku- Saskie Burešová  , Yvetta simonova. 

Online Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 11. prosince 2022 10:58

barbucha A znáte Dollywood?

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 11:36

Renusatko Etnikum a oblast puvodu ( ne stat, ale str. Evropa, Balkan apod.... ) jsme zaskrtavali i v Londyne, kdyz jsme se kvuli plaveckym kurzum museli stat cleny sportovniho centra.... Mne to tehdy prislo vlastne komicky.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 11:45

Sweet Potato u nás je jedna pani, cca 50-ročná,  stále sa češe aj líči ako v 80.rokoch.

Zhruba toto

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 12:31
Reakce na Sweet Potato:

barbucha Zamrzly v časech své největší slávy, nic neobvyklého, řekla bych. Zakonzervovaly se.

​Na tom něco bude... ale taková Liz byla největší hvězda (a největší krasavice) zkraje šedesátek

Tak Betty 

No ten českej rybníček a vůbec celej "Východ" bych vynechala, tam to bylo taky o určitým nedostatku (inspirace, materiálů a tak). O rusandách už ani nemluvě. Měla jsem na mysli skutečný světový hvězdy, spíš teda západní

Sedmá z devíti 

No proboha

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 12:31

JankaM z toho,co tu ještě nebylo: třeba srpkovitá anémie u africké populace, zejména z malarických oblasti.

Je to recesivní onemocnění a předpokládá se, že heterozygoti (lidi, kteří mají jeden gen nemocný a druhý zdravý) jsou pred malarii nějak lépe chráněni, proto se tam ta mutace tak rozšířila.

To je podobné jako s tím mlékem a laktázou. Teď se všude objevuje, že pit mleko v dospělosti není normální a přirozené. no jenže v Evropě, hlavně severní, bylo výhodné tu možnost mít, tak se nám ten kojenecký gen vždy nevypne. Takže úplně normální adaptace na přírodní podmínky. 

Výhoda nevypleho genu u laktázy je v tom, že nás to neohrožuje zdravotně na rozdíl od té malárie. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 14:20

Tahle historka o Dolly Parton je moje oblíbená 

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 14:53

Prý ozdoba večírku....:-) Ona má takový ten look "propařila jsem celou noc a pokračuju dál"

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 15:06

LadyMary Jo no, taky jsem si říkala, že v obličeji teď docela blbý!