VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Pinot Noir
29671 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 14:41

nerolix vidím to taky tak.

Aby mě to neurazilo, stačí mi, když je člověk čistý, nesmrdí a jeho oblečení není určeno na konkrétní činnost. Divný by mi tudíž na pohřbu přišel cvičební úbor, plážové oblečení nebo zástěra, ale čisté civilní oblečení, které je vhodné na běžný den (tím vypadávají i kozy-ven-šaty a holá-p**el-šaty), mi připadá v pořádku. Možná je to pro mnohé úpadek, ale ať.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 14:51

Pinot Noir hihihi, plážové oblečení. To mi připomnělo, jak za studií v Řecku jedna holka popletla "Boulé" (parlament) a "Boula" (předměstí Athén s pláží) a v den společné návštěvy parlamentu, kam bylo vyžadováno opravdu slušné oblečení, přišla do školy omotaná pareem, což bylo dost nevhodné i na tu školu, ale dalo se to kousnout. Do parlamentu jí ovšem nepustili.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 14:52

notna Tak já myslím, že hrocení jsou plavky a latex na pohřbu. O tom tady řeč přece opravdu nebyla. A pro mě není hranice. Každej by měl vědět, co si na sebe chce oblíknout a proč a pokud on se necítí blbě, tak moje starost to opravdu není. Je mi příjemnější, když tam přijdou synovi nebo bráchovi kamarádi v riflích a tričkách, protože měli mého taťku rádi. Než příbuzní v černém, kteří ho roky neviděli a nazajímal je. 

Offline Černá kočka
1747 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 15:22

Ani na moravskem venkove nechodi vsichni vyhradne v cernem a muzi v oblecich s cernou kravatou, spousta lidi jde treba rovnou z prace. Pravda je, ze temer nikdy tu nejsou k videni ostre kriklave barvy nebo cyklodresy, co jsem videla na dvou pohrbech v Brne. Nehodnotim to, kdo vi co zatim bylo, ale clovek si takovych extremu vsimne.

Vratim se k oblekani celebrit na pohrbech kdyz jsme ve VIP. Kdyz to tady obcas vidim tak me zajima co je k tomu vede, jestli je to fakt pod jejich rozlisovaci schopnosti anebo jestli je v tom ego, kdy si reknou, ze na ne je nejaky byd v dnesni dobe ne prilis prisny dress kod kratky? V teto souvislosti se mi vybavili hlavne Dykovy na pohrbu Medy Mladkove.

Offline Černá kočka
1747 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 15:39

Sweet Potato I kdyz se snazim prizpusobit obleceni situaci, tak to oblekani v presne dane barve na svatbu se mi hrozne prici a myslela jsem, ze uz je to pase, ale neni. Mame jit ted na jednu takovou posh svatbu, ani ty lidi poradne neznam, jdu tam jako doprovod a mame dorazit v svetle zelene, horsi barva uz fakt nebyla. Investovat se mi do niceho takoveho nechce a kupovat si  nejaky levny polyesterovy hadrik ala saty na lesni vilu taky nechci. Fakt nevim.

Offline Pinot Noir
29671 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 15:49

Černá kočka eh, to ti nezávidím. Světle zelená, vždyť to bude vypadat jak v nemocnici. A už vidím, jak se to odráží lidem v obličejích... No, epidemie salmonelózy jak vyšitá!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 07. srpna 2023 17:56

Vidím to jako Pinot Noir a Renusatko 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 07. srpna 2023 17:59

Černá kočka ano, u těch VIP se hůř předpokládá, že nemají na černé šaty, nebo nemají informace jak se obléct.

Světle zelenou teda nezávidím a chápu nechuť utrácet za jednorázový oděv. Ale zase by mě zajímalo, co budou mít všichni na sobě.

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 18:19

Černá kočka vím, že to asi nebude řešení tvého případu, ale mně se teď několikrát stalo, že jsem dostala pozvání na večírek s 'dresscode' na nějaké téma, s tím, že účast je tím oděvem podmíněná, no nešla jsem, moje volba prostě..trochu mě to irituje a asi bych váhala i ohledně tý svatby

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. srpna 2023 18:44

Černá kočka světle zelená, to je teda hodně blbá barva. Já na ničem takovém na své svatbě netrvala, ale je pravda, že lidi v džínách mně úplně nepotěšili. Přecejen o svatbě obvykle hosté vědí o dost déle než o pohřbu. Moje hranice je asi, že je vidět nějaká snaha. Že někdo třeba nemá oblek, ale vezme si aspoň nějakou košili,...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 18:46

Černá kočka Svatba laděná do barvy je peklo. Stejně tak Vánoce.

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 19:35

Černá kočka tohle ladění do barvy mi přijde hrozně maloměšťácké a divím se, že se to ještě objevuje. Světle zelenou bych teda ignorovala, to nemůže nikomu slušet. Maximálně tak náramek

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 07. srpna 2023 20:02

Černá kočka nojo, třeba by stačil pléd/šál v dané barvě. Jak mají přísný požadavek?

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 07. srpna 2023 20:58
Reakce na Estara:

​Nevím, jak ostatní volnomyšlenkářky, ale já jsem p*čoviny tohoto typu na vlastní svatbě neřešila. Čili za mě cajk

Offline Černá kočka
1747 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 21:44

Pinot Noir

Tys to trefila, nevesta je sestricka, urcite je zvykla na blede lidi . ale na pozvance bylo, ze to ma byt splynuti s prirodou (budeme splyvat v golfovem arealu teda).

Ounz

Mam k tem ruznym akcim podobny vztah, tady me asi uplne nevykazou kdyz nedodrzim dress kod, aspon si to myslim, ale komfortni situace to neni ani omylem.

bublifuk 

Nejaky satek je dobry napad, nebude to tak zoufale jak svetle zelene saty. Nedavno si tu jedny takove koupila @continuity, ze si z nich udela sukni,  tak jsem je taky zkousela a saty to jsou moc hezke, ale v tmave modre barve, v te zelenkave to hodi takovou mrtvolnou barvu, ze primer "po tydnu vytazena z rybnika" neni vubec nadsazka.

Offline Garfie
28292 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 07:02

Černá kočka Ten golfový areál mě rozesmál!  Ale třeba to nakonec bude fajn, zelená, nezelená. Já mám stejně zkušenost, že matky svatby a vůbec všechny tyhle starší dámy z rodiny to ignorují....

Jinak na moje svatbu dorazil (téměř dospělý) synovec v ostře červených kraťasech, to mě taky zarazilo. Ne teda ty kraťasy samy o sobě, ale ta barva, byla taková hodně signální. :-) Nakonec se mi to líbilo, ale to první překvapení přiznávám. Přitom jsem nečekala nic formálního, bylo to dost na poslední chvíli, v parném létě....Teď jsme měli v rodině jednu svatbu a normálně ji mám zapsanou asi jako "nejlépe oblečenou svatbu", co jsem zažila. Dresscode nebyl (rsp. padla prosba o světlejší barvy, ale nikdo se toho nedržel), ale velká část žen měla dlouhé šaty, bylo to moc hezké. 

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 07:23

Černá kočka tak i svetle zelenych je spousta odstinu, nejen ta z operacniho salu, tady random vyber z about you (pardon za velikost, prisaham, ze jsem to zmensovala)

Offline Karja
44291 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 07:44

baltik Já mám světle zelenou moc ráda, ale pravda je taková, že ta věc v jiné barvě snad ve všech případech vypadá líp a sluší víc. Takže pak když si má člověk koupit za dvojku šaty a  ví, že v tý druhý barvě je to mnohem hezčí...tak se mu moc nechce. Ale světle zelené byly takové ty kolektivní dlouhé šaty z COSU z loňska, jak měly ten výstřih na zádech, to byla slušivá věc!Černá kočka 

Offline Pinot Noir
29671 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 08:12

baltik právě proto, že těch odstínů má každá barva tolik, byly fotky z těchto svateb v konkrétní barvě, které jsem viděla, ve výsledku vždycky podivně nesourodé. Náhodná barevná směs nesladěné svatby je mi na pohled příjemnější.

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 08:28

Pinot Noir jo? ja jsem to nezazila a fotky (mimo tech, kde viditelne druzickam podle americkeho vzoru nechali usit saty ze stejne latky) jsem nasla jen toto a prestoze je kazda ruzova jina, nijak mi to nevadi