Lucie Zedníčková
jako mně prisla nehezká vzdycky,ale tady je to teda fakt strašný
Lucie Zedníčková
jako mně prisla nehezká vzdycky,ale tady je to teda fakt strašný
Ty svatby...resp.terminy, roky planovani...to neni uplne v poradku, těm holkam, protoze tohle je ve vetsi časti z jejich hlav, musi hrabat. Podle mě jim jde hlavne o oslněni kamaradek a lajky na IG. Protože proc se jinak stresovat rok a dyl dopředu, pridelavat si starosti atd.
Allysa já se chtěla vdávat v létě, takže teoreticky jsme měli na plánování víc jak půl roku. Termín jsme zarezervovali brzy, ale jinak toho plánování tolik nebylo ![]()
Allysa stes Já si myslím, že to třeba některé neplánují rok jakoby furt. Ale prostě rok zamluví místo a nějaké ty spolehlivé lidi (kapelu, květinářku, třeba to co mají obhlídnuté od kamarádů), pak to vyšumí a pak zase třeba až za půl roku něco udělají. Osobně by mi bylo asi trapný už poslat pozvánku, možná bych to řekla tak nějak méně oficiálně, ale poslat rok dopředu pozvánku i s drescodem, no to ne.
Já se do svatbu nehrnu, ale věřim, že kdybych měla životně nějaký jakože prázdnější období (tj. bydlení hotový, bezdětná), tak si umim představit, že bych tomu taky nějaké větší časové období dokázala věnovat.
stes Material vypada jak na noční košili z Rodinky. Nevylučuju, že to v reálu muže vypadat lip, ale na takový materiál to chce pevnou postavu aspoň.
rozarka Já myslím, že je pod tím pevnější podšívka, ale foták to vytáhl.
Allysa Tak já měla rok dopředu zamluvený penzion i s ubytováním, protože nás bylo hodně, taky kostel a kapelu. Jinak všechno jsme řešili tak 3 měsíce před. Já zas nechápu, že někdo kupuje boty děcku na příští rok, nebo řeší dovolenou.
stesjá jsem taky měla termín rok předem, a to ani nebylo nějaké extra fancy misto ani fancy svatba. ale i z tehdejšího pohledu to byla větší svatba - pořád jen rodina, s kterou jsme se pravidelně stýkaly + pár kamarádů, celkem asi 60 lidí.
A pozvánky šly pár měsíců předem taky. Když je někdo pošle termín měsíc předem, většinou tam už něco máme a musíme to odříct nebo předělat.
Příští rok nám kulatou oslavu pro 40-50 kamarádů někde na chatě a místo začnu řešit asi už na podzim.
Ale i kvůli tomu, že aby to bylo pro tolik lidí fajn, je potřeba tomu věnovat buď hodně peněz nebo hodně času bych další svatbu už dělala jenom pro sebe a děti.
Karja jo, navíc z matroše, co se jí lepí na tělo a je to celý prosvícený. jako takovej fotograf by už neměl zavadit o práci...
moora Tak to bude nějakej bulvární fotograf, ten to možná chce:-D
Tak já už tady psala, že jsme měli od žádosti po ruku po svatbu týden, povedlo se to nečekaně a já od té doby osciluju mezi takovým "bylo to idální, žádný čas pro stres" (jako ty čtyři všední dny byl stres na maximum!
) a "škoda, že jsem si to víc neužila..." Dovedu si představit, že to někoho baví a prostě si to rok ladí do detailu. Jen potom zase často nastane takový ten stav, že všechno musí být dokonalé a jak není, je to průšvih, to při tom krátkém plánování opravdu nehrozí, tam jste rádi, že se to vůbec stihne. Mluvím teda o klasické svatbě, ne podpisu na úřadech. :-)
Garfie Jo to máš asi pravdu, já jsem takovej sebekritik, já bych se v tom hnípala, co jsem mohla, jak jsem mohla....takže 7 dní max a ušetřim sambovi těch 400 litrů:-D. Ale kamarádce jsem říkala, že kdyby tu svatbu co jsme viděly pořádala, že mě MUSÍ pozvat, když ne jako hosta, tak bych tam šla roznášet pití....
Všechno beru, chapu, že někdo chce konkrétní místo nebo datum, ale to ostatní? Si myslím, že si z toho lidi dělají zbytečný stresy. Proč proboha... Udělat to hezky pro sebe i pozvane hosty není zas tolik práce a pokud je někdo prudič, tak ho buď nezvu nebo se smířím s tím, že prostě bude frflat. Nikdy se stejně nezavdecite všem. A ty částky mi teda berou dech, musím říct.
Nám teda brblala jen manželova babicka, nelíbil se jí manzeluv svědek ( vzhled) a taky měla připomínky, že by svatba přece měla být v místě původu nevěsty ( tj na opačné straně republiky pro většinu hostů včetně jí
).
Garfie To byla známá, že jí bylo všechno jedno ohledně svatby. Ona teda jela už druhý kolo, rozvod se protáhl a ona ve vysokém stupni těhotenství, za které teda mohl milenec, nechtěla aby bylo papírově manželovo, nějaká lhůta je tam.
Allysa ty částky berou dech, ale kamarádce se toho hodně vrátilo na darech, ne plná částka, ale víc než polovina. Plus ona si to může dovolit, to taky záleží, někdo na to má, tak ať to má, horší je, když to chtějí ti, co na to nemají:-D
Kan Nové manželství tu lhůtu ukončí? Myslela jsem, že ta platí tak jak tak.
Sweet Potato Je to tak, nové manželství ukončuje lhůtu, ta je jinak 10 měsíců pro rozvodu. V mém blízkém okolí se to řešilo už 3x, tak mám plno zkušeností! :-)
Karja Já jsem škrt, já na to mám a stejně to nechápu ![]()
Garfie Ty máš ale nějak divoké okolí:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.