VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 19:58

barbucha já měla kamarády se střídavkou a nestěžovali si. Dneska mají svoje rodiny a žijí normální životy Jako je to nejlepší z nejhorších možností. V ideálním světě by se rodiče nerozváděli a milovali do konce života. To, co zmiňuješ ty, je ještě lepší (má to Poláková s Liškou mimochodem), ale funguje to jen do té doby, než si pořídí nové rodiny.

U ročního dítěte ale ne-e, souhlas.

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 01. října 2024 20:25

Evaeva 

Já jsem zásadně proti. V ideálním světě by třeba taky žádnej z rodičů neumřel, že jo... ergo kladívko stává se, že rodina nezůstane úplná celý dětství. To je přirozenej běh života. Ale rozhodně není přirozený bydlet každej tejden jinde! 

Podle mě ta nejlepší z nejhorších možností je, když harant zůstane ve svým bytě, ve svým pokoji, ve svý škole a se svýma kámošema v dosahu... ať je to u matky nebo otce, čert to vem. Jeden domov, to je moje heslo Jak jsem řekla, ty důsledky střídavky ještě nejsou popsaný...

Kdysi jsem stála před stejným problémem, anžto ex - samozřejmě z pomsty a možná doufal ušetřit na alimentech - zažádal o tu střídavku. No, to neměl dělat, protože jsem ihned kontrovala návrhem na výlučnou péči otcovu! Když má takovej zájem... Takže pan otec zesinal a rychle to vzdal Ale byla bych do toho šla, i za cenu víkendů a návštěv, protože si fakt nemyslím, že by život mezi sbalenejma taškama byl nějak zvlášť přínosnej.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 20:31

barbucha to je podle mě podmínka, aby ty rodiče bydleli blízko sebe, stejní kamarádi, stejná škola a kroužky. Jako ještě lepší je ta rozšířená péče či jak se to jmenuje, že dítě sice bydlí u jednoho, ale ten druhý se na výchově podílí opravdu hodně. Akorát že pak třeba chodí za dítětem ob den k ex domů, tam s ním píše úkoly, uspává... To se pak skoro nemusí rozvádětMně přijde ten model samoživitel + víkendový rodič hrozný.

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 01. října 2024 20:47

Evaeva 

No nevim, přece nemusí jít jen o víkendy, záleží pak na dohodě (je-li možná). A určitě všichni ti rodiče se střídavkou nebydlí hned blízko sebe, poslední dobou je to taková móda, že si těžko představím že je to možný už jen při skutečnosti že se rozvádí dejme tomu 50% manželství - to si jako všichni najdou bydlení hned vedle ex? To bych teda chtěla vidět. V dnešní bytový situaci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 20:54

barbucha tak to nevím, jak dneska. Moje kamarádka měla rodiče ve dvou sousedních vesnicích a kamarád v docházkové vzdálenosti. A oba už byli teenageři. Všechno měli dvakrát, stěhovali akorát učebnice. Strejda má dceru jednou víkend a v druhém týdnu dva všední dny nebo tak nějak, to mi přijde jako větší bordel než týden tam a týden tam

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:13

Osoba blízká má ditko ve stridavce od jeho 2 do 4,5 let. Střídají to nepravidelně, jak to vyjde, ale bydlí v jiných městech hodinu od sebe. Paradoxně dokud to ditko bylo malé, tak to šlo vlastně celkem hladce. Ale jak se blíží předškolní a školní vek, začalo se ukazovat, kde to bude drhnout ... tak se nakonec tatínek z vlastní iniciativy rozhodl přistěhovat, dokonce do stejne čtvrti. Tak to mi přijde hrozne hezký

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 21:16

MP Meri to je hezký

Offline DruI
5509 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:32

barbucha Tak já myslím, že obecně mívají děti ve střídavce všechno dvojmo. Dcera má kamarádku, co je týden u mámy, týden u táty a střídají si ji prostě tak, že jeden ji v pondělí dovede do školy a ten druhý si ji odpoledne vyzvedne a za týden obráceně. Škola i kamarádi zůstávají stejní a vlastně se díky tomuhle systému ani nijak extra nestěhuje. Jen má holt dva domovy.

Offline Řvousenka
1019 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:48
Reakce na barbucha:

​Nevypadá o deset let mladší ani o deset let starší, vypadá hlavně blbě!

​Ona prostě vypadá jako soudružka.

Online Blanka
příspěvků moje polička 02. října 2024 13:43

Striedavá starostlivosť je jednoznačne zásah do rodinného života , v prvom rade detí. Ale čo robiť, keď sú v tom manželstve  zásadné  problémy ? Stalo sa aj u našej dcéry . Nikdy sa nám neposťažovala ,ale  videli sme, že v manželstve nie je šťastná,  podľa  chladného, až neúctivého správania jej muža k nej  / a niekedy aj ku nám  / ,a aj bežné veci riešil  vždy krikom  , To, že sa k tomu pridali jeho opakované nevery, sme sa dozvedeli s 2.ročným oneskorením  . Keď to skrátim -  s  tým, že od manžela odišla, sme vrelo súhlasili, aj keď  to, ako sme sa dozvedeli , bol dlhý proces, vzhľadom na to, že si musela nájsť  bývanie a  zariadiť niektoré iné veci .V tom čase mali ich chlapci 14,5 roka, a nebolo ľahké im to vysvetliť .aj keď atmosféru medzi rodičmi už dobre vnímali. Cielene si na bývanie čakala, až našla možnosť  v rovnakom meste, ale v inej  štvrti .Chlapci kvôli tomu nemuseli meniť školy. Po čase si našla priateľa, s ktorým dvojičky  pomerne ľahko a rýchlo  prešli do  neformálneho priateľského  vzťahu, stretávajú sa aj s jeho o niečo málo starším deťmi. Tento stav trvá už 2 roky . Na tohtoročnej spoločnej letnej dovolenke sa ma v takej dôvernej chvíli spýtal  vnuk,  či viem, prečo mama od otca odišla. Vysvetlila som mu,  že  vieme že mala veľa dôvodov tak urobiť, a my s ňou súhlasíme, ale ja mu ich nepoviem. Ak im to nepovedala mama, tak to bolo preto, že nechcela v ich očiach otca  „ očierňovať “ , chce, aby oni s ním mali dobrý vzťah . Povedala som, že som rada, že  sa  mama  aj otec  dokážu o nich postarať, a že ich obaja majú radi . Chlapec chvíľu mlčal, a potom povedal  „  Ja to vlastne nemusím vedieť, je to dobré tak, ako to je . “  Rozvod sa stále iba ťahá a manžel robí dcére  stále rôzne prekážky, nielen finančné,  ale o tých deti, vďaka matke nevedia , alebo aspoň nie o všetkom. Na dovolenke bol s nami aj dcérin nový partner, a všetko bolo OK. Nikdy sme nevideli chlapcov v spoločnosti  ich otca tak  prirodzene veselých ,a  uvoľnených  ,ako to je  teraz , v novej situácii, z ktorej sme mali obavy, keď nás  pred ňu dcéra postavila ako pred hotovú vec, 

Tým nechcem povedať, že striedavá starostlivosť je snáď  lepšia, ako normálne fungujúca rodina . Len v tom našom prípade to , zdá sa vyšlo  najlepšie, ako mohlo .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. října 2024 14:35

Blanka v jakém režimu si je střídají?

Online Blanka
příspěvků moje polička 02. října 2024 16:08

Evaeva - po týždni . Cez prázdniny mesiac a mesiac .

Offline stes
9048 příspěvků moje polička 02. října 2024 16:56

Blanka tak držím palce,aby to i nadále probíhalo takto, minimálně Vaše strana se zachovala ideálně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. října 2024 18:26

Blanka super, že jim to funguje

Online Blanka
příspěvků moje polička 02. října 2024 20:36

Evaeva .  stes - ďakujem . Len by som chcela  pripodotknúť, že striedavá starostlivosť nie je ideál, len môže byť východisko z núdze  .

Offline continuity
42366 příspěvků moje polička 05. října 2024 11:59

Já vím, že jsem zla, zla, zla a přijdu do pekla, ale tenhle finanční transfer od bohateho spekulanta k jiném spekulantum mě pobavil. Geniální matematik.

https://forbes.cz/vypadl-z-zebricku-nejbohatsich-cechu-muze-za-to-sazka-na-krypto-mini-janecek/

Offline RoSa
10073 příspěvků moje polička 06. října 2024 12:31

trochu nám Monču přefoukli, ani nemůže mluvit chudák....

co to je? nepovedenej zákrok, kortikoidy, chlast...?

Offline Pinot Noir
29658 příspěvků moje polička 06. října 2024 12:37

RoSa ať je to, co je to, je to katastrofa

Online Sweet Potato
39973 příspěvků moje polička 06. října 2024 13:59

RoSa Vosy vosy vosy sršáni?

Offline slniecko admin
19483 příspěvků moje polička 06. října 2024 17:33

Ozaj, to dofukovanie pier a líc...to sa nejako vstrebá časom a treba to doplňovať? Alebo proste niekto chce dofúknuť stále viac?

Čím je to vlastne vyplnené?