VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Kammila
754 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 11:49

Lenka22 já to pochopila tak, že ta paní co v sedmdesátkách koupila farmu vyrůstala na ostrově s Ankou a Jankou, ne že je farma na ostrově. Z farmy přece utekla když byly děti malinké a utekla od prvního manžela, ne Dona

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 11:51

notna Mně ji v těch 14 dala teta, nasmála jsem se u toho hodně. Ale někdy před rokem jsem si to pouštěla v  rádiu jako četbu na pokračování a už mi to tak super nepřišlo. Zvlášť to její praní a sušení, jak sama by se na to vykašlala, ale manžel to vyžadoval, tam jsem si říkala, že ho měla strčit ze schodů. Prostě něco čteš jako naivní pometlo a přijde ti to super, za pár let se k tomu vrátíš a už ti to tak super nepřijde. 

Offline moora
8665 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 11:59

Kammila to ale není farma z Vejce a já? Tuhle, o které je řeč a kterou navštívila Marge, koupila Betty někdy později, na "stará kolena"?

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 12:19
Reakce na Kammila:

Lenka22 já to pochopila tak, že ta paní co v sedmdesátkách koupila farmu vyrůstala na ostrově s Ankou a Jankou, ne že je farma na ostrově. Z farmy přece utekla když byly děti malinké a utekla od prvního manžela, ne Dona

​Já z příspěvku čtu, že paní koupila farmu na ostrově, Marge je tam před ní na fotce. Takhle se to tam píše, aspoň takhle já tomu rozumím.

Že z farmy utekla od prvního manžela ano, tak je to v knížce a tak jsem si to i myslela, proto se ptám, jak je to myšleno v tom příspěvku.

Offline moora
8665 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 12:23

Kammila 

Reakce na Samantha:

MP Marge Pojedeš se podívat na dům B.McDonald?

​Uz jsem byla loni! Ale ne na dum, ten je v soukromem vlastnictvi a nesmi se tam

Kamaradka me porad hecuje, at se k nemu ilegalne proplizim po strani, ale ja nevim, ze by se mi chtelo skoncit na Vashonu na policejni stanici, to rict nemuzu!

Pristupna je byvala farma za domem. Stodola je predelana na penzion, ktery slouzi i jako male muzeum.

Offline stes
9040 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 13:03

Kan Přesně. Nedávno jsem si po sto letech přečetla pár knížek od Simmela a Sheldona, co jsem hltala v mládí a bída, no. Tedy pro mě, rozhodně je neshazuju. 

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 13:51

moora díky, jasné nyní .

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 13:57
Reakce na Lenka22:

MP Margemě trochu mate ta zminka o farmě na ostrově. Měla jsem za to, že na farmě žila s prvním manželem (Vejce a já), a že s Donem na Vashonu žili  v normálním domě, ne na  ranči, kde by zemědělsky pracovali. Jezdili přece tím přívozem do práce do Seattlu...?

​Pozor, na Vashonu sice meli normalni dum na pobrezi, ale pozdeji k nemu dokoupili nekolik akru za domem s hospodarskymi budovami nahore na strani (tedy nad domem - tam byl ten penzion), kde provozovali malou domaci farmu. 

Kdyz ctete pozorne, tak v knizkach jsou o tom zminky - myvalove sezrali vsechna kurata, byk sezral pytel hnojiva a explodoval... Kdy se o to jako pracujici lide stacili starat, to.je fakt, ze nevim - bud pred praci a po praci, anebo meli nekoho na vypomoc, coz by na Vashonu v te dobe byla bezma praxe. Anebo si to zacali porizovat az po vydani Vejce a ja, kdy oba skoncili s praci? Z knizek se neda vycist kdy casove k cemu doslo. 

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 14:00

MP Marge díky za objasnění. Já jsem si zmínek o farmaření na Vashonu nevšimla, resp. mě to neutkvělo.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 14:00
Reakce na barbucha:

​No jo, co je taky pohodovýho na tom, že tě manžel odveze na odlehlou farmu s příšernejma sousedama, kde tě pak dře jak koně?! Nebo co je veselýho na krizi? Na souchotinách? na pobytu v sanatoriu kde lidi padaj jak mouchy? atd. atd.

Ale já to oceňovala o to víc - že to i tak dokázala podat tak vtipně. 

​Muj tatinek, velky milovnik Betty, rikaval, ze spisovatelka, ktera dokazala napsat humorny roman z prostredi tuberkulozniho sanatoria, zaslouzila nejmin Pulitzerovu cenu!

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 14:05
Reakce na Kan:

notna Mně ji v těch 14 dala teta, nasmála jsem se u toho hodně. Ale někdy před rokem jsem si to pouštěla v  rádiu jako četbu na pokračování a už mi to tak super nepřišlo. Zvlášť to její praní a sušení, jak sama by se na to vykašlala, ale manžel to vyžadoval, tam jsem si říkala, že ho měla strčit ze schodů. 

​Ono to tim Bobem to bylo v realu jeste horsi. To uz nevim primo od Judith (i kdyz ta to potvrdila), ale z zivotopisu Betty. Bylo tam domaci nasili, coz byl taky divod, proc se s nim Betty nakonec byla schopna rozvest. V te dobe nebylo lehke pozadat o rozvod, ale "krutost" byla jednim z duvodu, diky kterym to slo.  

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 14:07

Mrzi me, ze jsem se na Vashon nedostala predtim, nez Judith zemrela, a neprecetla jsem si ty dopisy. To me bude mrzet do smrti, takova prilezitost! Kdo vi, kde jim je ted konec... 

Offline continuity
42365 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 14:08

MP Marge hlavne v časech, kdy bylo dobrým zvykem na tuberkulozu umřít!

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 15:04

continuity No prave! 

Offline Tak Betty
6044 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 15:17

Tak nevím, můj oblíbenec Jiří Štěpnička

Offline stes
9040 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 15:22

Tak Betty co čekáš skoro v 80?

Offline Makara
3572 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 15:26

stes ostříhaný vlasy?

Offline Sweet Potato
39962 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 15:28

Makara Všechny nejsou jeho.

Offline stes
9040 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 15:29

Makara ja vidím krátký, neupravený teda. A za ním stojí kudrnatá paní.  

Offline Makara
3572 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 15:38

Sweet Potato stes kudrlinky jsem odmyslela, tolik dioptrií zas nemám, ale to, co mu padá do čela, bych šmikla o 2/3.