VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Řvousenka
1018 příspěvků moje polička 07. zaří 2025 21:24

continuity Urputně sladěn s hodinami

Offline slniecko admin
19472 příspěvků moje polička 08. zaří 2025 00:04

continuity ješišimarjá ...

mam dojem, ze keď je už ministrom toho vnutra, žeby ho nemali radšej brať von...

A Miňko kravata gde?

Offline Blanka
příspěvků moje polička 08. zaří 2025 10:52

Keď si niekto nielen myslí, a aj  sa  správa ako VIP Superstár a tá najcebritnejšia významná osoba, čo môže všetko, ale úplne všetko a v tom duchu vychová aj svoho nástupcu. Dúfam, že pánom teraz už spočítajú všetko a natvrdo . 

xpres.cz/zpravy/esence-arogance-syn-ridice-formule-vyzaduje-abyste-si-zvykli-ze-porusuji-zakony.A250907_160845_dx-zpravy_bk#item1

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. zaří 2025 12:05

Blanka Viděla jsem na youtub tu jízdu, nechápu, že ten řidič ještě žije. Přejížděl opakovaně plnou, žádné blinkry, nic. Tady se člověk bojí s veteránem přejet z autoklubu do garáže, aby něco nezpůsobil, když jedeme dál, raději to dáváme na podvalník a ono stačí mít jen drzé čelo. :D 

Offline Marbuša
1400 příspěvků moje polička 08. zaří 2025 12:31

Tak Betty Jojo, já taky. Za mlada byl vyloženě krásnej, teď je hezkej a sympatickej. Kdo je mi ještě sympatickej, je Honza Koller.

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 08. zaří 2025 14:00
Reakce na continuity:

Abychom tu nerejpali jen do političek, slovensky ministr vnitra

​Dobrej tydýt

Offline Samantha
3288 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 22:20
Reakce na MP Marge:

letfenixa Maureen Garfie 

Tak kauza Betty: Ta pani, co v sedmdesatych letech koupila jeji farmu, se jmenuje Judith a vicemene vyrustala s Ankou a Jankou, ac byla o deset let mladsi, protoze na ostrove zase tolik deti/mladeze nebylo, tak museli vsichni drzet spolu. Rozpovidala se s nami trochu vic, nez s prumernym navstevnikem, protoze jsme ji s kamaradkou byly z ruznych duvodu sympaticke. Diky ni jsme se dozvedely, ze to manzelstvi s Donem nebyla zadna idylka - po zenskych pry koukal od zacatku, ale kdyz Betty prodala "Vejce a ja" a zbohatla, tak to slo do kopru definitivne. Don dal vypoved v praci, do konce zivota uz nepracoval, poridil si kabriolet, kouril drahe doutniky, a mel jednu milenku za druhou. V rodine Betty, jakoz i po ostrove kolovaly drby, ze si snad eventualne zacal i s Jankou, ale Judith ferove priznala, ze pro to nema zadny dukaz (nicmene se vyjadrila, ze jak ho tak znala, tak by se "vubec nedivila"). Kdyz Betty psala "Dusim se ve vlastni stave", tak uz spolu ani nezili - Don bydlel na ranci v Kalifornii. Judith ma z te doby dopisy od Betty Donovi, ktere ji prinesl jeden ze synovcu Betty, kdyz koupila farmu a dala ve znamost, ze by tam rada mela mela male muzeum. Ty dopisy jsou pry hrozne smutne cteni. Betty v te dobe nebyla vubec tak vesela a optimisticka, jak se jevi z knizek, ale zila v dome na Vashonu sama, zavisla na alkoholu a prascich na spani. Ani pratel na ostrove moc nemela, protoze sousede nemeli radi Dona a to, ze Betty a Don meli najednou tolik penez, jim na popularite nepridalo. Kdyz Betty zemrela v nemocnici v Seattlu, tak se ukazalo, ze ani rodina Betty neni tak soudrzna, jak vyplyvalo z knizek. Doslo k zurive bitve o dedictvi, ktera vyustila v nekolik zalob. Anka s Jankou se vzajmne zazalovaly nekolikrat za zivot, a v dospelosti spolu v podstate nemluvily. Janka vubec mela hodne problemu - zdravotnich, ale i psychickych, byla oficialne diagnostikovana s bipolarni poruchou osobnosti a byla nekolikrat na psychiatrii. 

Judith rikala, ze az prijedeme priste a budeme mit vic casu, tak nam vsechny rodinne dopisy, jakoz i jine dokumenty, ukaze, abychom videly, ze si nic nevymysli, ale ja ji to verim - od pohledu to neni zadna drbna, je to takova no-nonsense starsi dama, ktera mimochodem vypada o deset let mladsi, o celou farmu se stara sama (to jest jak o "bread-and-breakfast" penzion, tak o jablecny sad), a vypada, ze se o ni starat bude jeste tak padesat let  Mam v planu se na Vashon jeste podivat, a urcite bych rada aspon jednu noc stravila v tom penzionu, ono i kdyz to neni primo v dome Betty, coz me puvodne zklamalo, tak je to tam moc hezke 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 23:10

Samantha Jeee, vidis, ani jsem si to vsechno nepamatovala - jak to ted ctu, tak se mi to postupne vybavuje!

Smutne ale, ze? Kdyz jsme tenkrat z Vashonu odjizdely, tak jsem kamaradce rikala, ze jsem to snad ani nechtela vedet, tu rodinnou historii! 

Mimochodem, od Judith uz se nic dalsiho nedozvim, protoze pred nekolika lety zemrela. 

Offline Samantha
3288 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 07:34

MP Marge

Je to smutný, popravdě, teď už nebudu Betty číst s takovou lehkostí 

pro mě je to novinka, kterou jste vypíchly nyní, ale prostě pro mne zůstane její psaní životní průvodce ( Jednou jsem kvůli  té knížce málem dostala přes hubu, ale to je jiná kapitola a na delší psaní - a ne, nebylo to kvůli literárnímu názoru ) 

Offline Garfie
28276 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 07:37

Samantha Tak to vítej v klubu. :-( Taky ji mám jako životního průvodce...a taky už ji nečtu s takovou lehkostí. Ale to je život, do těch knížek zjevně utíkala.

Offline stes
9040 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 07:51

To je klasicke rozšlápnuti babovičky. Ale ja z těch knih tu dřinu a nepohodu cejtila stejně.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 07:52

MP Margemě trochu mate ta zminka o farmě na ostrově. Měla jsem za to, že na farmě žila s prvním manželem (Vejce a já), a že s Donem na Vashonu žili  v normálním domě, ne na  ranči, kde by zemědělsky pracovali. Jezdili přece tím přívozem do práce do Seattlu...?

Offline Tak Betty
6044 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 09:06

Samantha No jo no., někdo umí hledat. Děkuji.

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 09:27

stes To jsem ráda, že jsem nebyla jediná, kdo v těch knížkách ten bolestivý osten tušil. A byla jsem teda ráda, že se s námi MP Marge podělila, protože ta realita, byl dílek skládanky, který mi v těch textech chyběl, tak to dobře zapadlo do sebe.

Offline notna
9280 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 10:13

Už léta si říkám, musím si tu Betty přečíst znovu. Četla jsem ji někdy v cca 14-15. Zhltla, dobrý, ale nějaký větší stopy nezanechala. A pak mi o tom někdo vypráví nebo čtu jako tady, jak je to zasáhlo, perfektní atd. Ale teda nevím, jestli teď už zase naopak na ni nejsem moc stará a nemám si to jen odškrtnout, že jsme se minuly.

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 11:22
Reakce na stes:

To je klasicke rozšlápnuti babovičky. Ale ja z těch knih tu dřinu a nepohodu cejtila stejně.

​No jo, co je taky pohodovýho na tom, že tě manžel odveze na odlehlou farmu s příšernejma sousedama, kde tě pak dře jak koně?! Nebo co je veselýho na krizi? Na souchotinách? na pobytu v sanatoriu kde lidi padaj jak mouchy? atd. atd.

Ale já to oceňovala o to víc - že to i tak dokázala podat tak vtipně. 

Garfie 

Ten útěk do fantazie resp. malování si vzpomínek na růžovo... klasickej příklad je už Božena Němcová, nic novýho

Offline Kammila
754 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 11:34
Reakce na Lenka22:

MP Margemě trochu mate ta zminka o farmě na ostrově. Měla jsem za to, že na farmě žila s prvním manželem (Vejce a já), a že s Donem na Vashonu žili  v normálním domě, ne na  ranči, kde by zemědělsky pracovali. Jezdili přece tím přívozem do práce do Seattlu...?

​pamatuješ si to správně a kde je nějaká zmínka že farma byla na ostrově?

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 11:43

Kammila píše se tam, že Judith koupila farmu a že se o ní sama stará, a na té straně 1215 je fotka s nápisem Farm...

Offline Garfie
28276 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 11:46

barbucha Na Boženu jsem si taky hned vzpomněla! :-) 

Offline viktorka_od splavu
49127 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 11:47

tadykratky zivotopis ale ta druha cast zivota na Vashonu tam moc popsana neni

Kammila mas recht:-)

jinak ja mam ty knizky rada prave proto, ze lici vtipne situace hodne tezke/smutne. to ze druhy mazel byl lump tam ale zrejmé neni..