Kokoska Některý rodiče jsou střelci a hodí Ariel hned od narození ke Skočdopolové.
VIP zjevy
nellielovett Teď už to ani neumím najít, ale to je fuk, vyrazilo mi jen kapku dech to pochvalné označení rajda.
Pinot Noir já vím, že je, ale je to fakt pěkný jméno...tedy aspoň mně přijde :)
Kokoska Některý rodiče jsou střelci a hodí Ariel hned od narození ke Skočdopolové.
Můj manžel má pro tuhle kombinaci označení "je to jako prase s cilindrem".
já znám ze svého okolí legendu: Eleonora Kakáčková... mmch prej nádherná ženská, chlapi po ní jeli - bez ohledu na příjmení a vůbec tu kombinaci ![]()
O jménech bych mohla dlouho vyprávět, do rodiny se nám například přiženil muž jménem Napoleon Novák! (říkalo se mu strýc Napík
)
Znám taky Noemi Coufalovou a taky znám manželský pár jménem Adriana a Norbert (mají syna Henryka mimochodem). A ještě jsem si vzpomněla na sestry Adelínu a Hermínu (bratr se jmenuje Kryštof, což už je dnes normální, ale v 80. letech vypadal jako zjevení).
ice haha tomu rikas zadny komplikace:-/
no ja mam pocit ze zivot sam je celkem spletitej tak proc si to jeste zhorsovat dobrovolne:-)
Tak to byla vina malýho dítěte, kterýmu se nevysvětlilo, že brácha je už taky dospělej a může mu někdo říkat pane, že se to netýká jen "starých lidí". Za 25 let bydlení pod jednou střechou s tátou to asi byla jediná věc. Jakže je blbost nepojmenovat po předcích jen kvůli tomu. Stejně tak mohla kontrola shánět pouze pana P. a dopadlo by to stejně. Prostě to není zhoršení života ![]()
ice tak jako proti jmenu “po predcich” nic nemam. ale kdyz martin musi mit nutne malyho marťaska je to jen kapric
nellielovett bohužel nestihla, tak snad příští rok
Ja se vzepřela a porušila tradici možná deseti generací. Tlačili všichni docela hodně a marně. Své dítě bych prostě Josef nepojmenovala, kdyby se byli všichni třeba rozkrajeli.
To mi tedy přijde takové arogantní vůči té rodině. Ale já nemám odpor k žádnému jménu, tak proto to asi nedokážu pochopit.
Kamarádka taky zasáhla do tradice rodiny, ale chudák si pomohla jen na pár let, protože syn chce v tradici pokračovat svým synem.
notna Jeden můj známý celý život svým rodičům vyčítá, že s ním tu rodinnou tradici přetrhli.
Sweet Potato Kdybych tohle musela řešit u jména, které moc nemusím, asi bych taky dala dvě jména. Ačkoli možná by mi tradiční jméno nevadilo, nosil-li by ho milovaný člověk. Jméno mého manžela jsem dřív nijak v oblibě neměla, ale posledních 18 let se mi líbí moc
Takže kdyby se jmenoval Josef, třeba by se mi taky začalo jméno líbit.
Pinot Noir Asi tak. A někdy zafungují hormony. Příbuzná celé těhotenství věděla, že její případný syn rozhodně nebude Petr po tatínkovi. A co si přinesla z porodnice? Malého Péťu. :-)) Takže ač absolutně nejsem příznivcem pojmenování po rodičích (po matce obzvlášť), opět platí "nikdy neříkej nikdy".
Ono je to i nepraktické, když s tou tradici souvisí třeba majetek s iniciály, který se dědí. Šperky, listiny atd.
Já jsem teda zdědila akorat povlečení s iniciály
a u toho je to celkem fuk.
notna Zrovna tak můžu považovat za arogantní někoho nutit pojmenovat své dítě jménem, které se mu nelíbí. Syn se taky raději jmenuje jinak než Josef.
Přesně.
A jeste tady ohledne jmen nebylo, teda pokud jsem to neprehledla, tema "kterak se rodine nepozdavalo jmeno, ktere rodice vybrali".
"To myslite vazne? A jak mu budete rikat? Opravdu si nedelate legraci?" Babicky si telefonuji, jestli jsme se nezblaznili. To taky potesi.
tv hlasim, ze to mam na taliri uz aspon dva roky, cca od te doby, co jsme tchyni oznamili, jak hodlame jednou pojmenovat nasi dceru.
Solathis Tak snad s tim prestanou, az se narodi.![]()
A co je se jmenem spatne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí