VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 22:14

Kokoska Některý rodiče jsou střelci a hodí Ariel hned od narození ke Skočdopolové.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 22:15

Sweet Potato odkaz ni nefunguje..

Slevy na šaty v Rebella jste stihly, doufám. 

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 22:18

nellielovett Teď už to ani neumím najít, ale to je fuk, vyrazilo mi jen kapku dech to pochvalné označení rajda.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 22:50

Pinot Noir já vím, že je, ale je to fakt pěkný jméno...tedy aspoň mně přijde :)

Offline Tak Betty
6162 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 22:56
Reakce na Karja:

Kokoska Některý rodiče jsou střelci a hodí Ariel hned od narození ke Skočdopolové.

​Můj manžel má pro tuhle kombinaci označení  "je to jako prase s cilindrem".

Offline RoSa
10201 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 23:36

Tak Betty 

já znám ze svého okolí legendu: Eleonora Kakáčková... mmch prej nádherná ženská, chlapi po ní jeli - bez ohledu na příjmení a vůbec tu kombinaci

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 05:41

O jménech bych mohla dlouho vyprávět, do rodiny se nám například přiženil muž jménem Napoleon Novák! (říkalo se mu strýc Napík )

Znám taky Noemi Coufalovou a taky znám manželský pár jménem Adriana a Norbert (mají  syna Henryka mimochodem). A ještě jsem si vzpomněla na sestry Adelínu a Hermínu (bratr se jmenuje Kryštof, což už je dnes normální, ale v 80. letech vypadal jako zjevení). 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 07:54

ice haha tomu rikas zadny komplikace:-/

no ja mam pocit ze zivot sam je celkem spletitej tak proc si to jeste zhorsovat dobrovolne:-)

​Tak to byla vina malýho dítěte, kterýmu se nevysvětlilo, že brácha je už taky dospělej a může mu někdo říkat pane, že se to netýká jen "starých lidí". Za 25 let bydlení pod jednou střechou s tátou to asi byla jediná věc. Jakže je blbost nepojmenovat po předcích jen kvůli tomu. Stejně tak mohla kontrola shánět pouze pana P. a dopadlo by to stejně. Prostě to není zhoršení života 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 08:14

ice tak jako proti jmenu “po predcich” nic nemam. ale kdyz martin musi mit nutne malyho marťaska je to jen kapric

Offline Magráta
8135 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 08:15

nellielovett bohužel nestihla, tak snad příští rok

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 08:27
Reakce na :

Ja se vzepřela a porušila tradici možná deseti generací. Tlačili všichni docela hodně a marně. Své dítě bych prostě Josef nepojmenovala, kdyby se byli všichni třeba rozkrajeli. 

​To mi tedy přijde takové arogantní vůči té rodině. Ale já nemám odpor k žádnému jménu, tak proto to asi nedokážu pochopit.

Kamarádka taky zasáhla do tradice rodiny, ale chudák si pomohla jen na pár let, protože syn chce v tradici pokračovat svým synem.  

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 08:31

notna Jeden můj známý celý život svým rodičům vyčítá, že s ním tu rodinnou tradici přetrhli. 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 08:37

Sweet Potato Kdybych tohle musela řešit u jména, které moc nemusím, asi bych taky dala dvě jména. Ačkoli možná by mi tradiční jméno nevadilo, nosil-li by ho milovaný člověk. Jméno mého manžela jsem dřív nijak v oblibě neměla, ale posledních 18 let se mi líbí moc  Takže kdyby se jmenoval Josef, třeba by se mi taky začalo jméno líbit.

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 08:43

Pinot Noir Asi tak. A někdy zafungují hormony. Příbuzná celé těhotenství věděla, že její případný syn rozhodně nebude Petr po tatínkovi. A co si přinesla z porodnice? Malého Péťu. :-)) Takže ač absolutně nejsem příznivcem pojmenování po rodičích (po matce obzvlášť), opět platí "nikdy neříkej nikdy".

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 09:05

Ono je to i nepraktické, když s tou tradici souvisí třeba majetek s iniciály, který se dědí. Šperky, listiny atd.

Já jsem teda zdědila akorat povlečení s iniciály  a u toho je to celkem fuk.

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 10:27
Reakce na :

notna  Zrovna tak můžu považovat za arogantní někoho nutit pojmenovat své dítě jménem, které se mu nelíbí. Syn se taky raději jmenuje jinak než Josef. 

​Přesně.

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 10:31

A jeste tady ohledne jmen nebylo, teda pokud jsem to neprehledla, tema "kterak se rodine nepozdavalo jmeno, ktere rodice vybrali".

"To myslite vazne? A jak mu budete rikat? Opravdu si nedelate legraci?" Babicky si telefonuji, jestli jsme se nezblaznili. To taky potesi.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:05

tv hlasim, ze to mam na taliri uz aspon dva roky, cca od te doby, co jsme tchyni oznamili, jak hodlame jednou pojmenovat nasi dceru. 

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:08

Solathis Tak snad s tim prestanou, az se narodi.

A co je se jmenem spatne?