viktorka_od splavu Otec by měl jet samozřejmě taky, to ne jeden nebo druhej
VIP zjevy
Mutziputzi Jako že by měl jet otec s matkou a dítětem jako rodina? To asi funguje málokde, i když já znám hned dva takové případy, jedni spolu jezdí na dovolenou a druzí tráví společně Štědrý večer.
Garfie Neee, to naopak, to mi přijde nevhodný, zvlášť pokud mají třeba nové partnery, plus se nerozvádím abych pak s nebožtíkem jezdila na dovolenou přece
,separé jsem myslela
Mutziputzi jsem se lekla![]()
Mutziputzi taky sem se lekla:-) no ale jestli předtím děcko mělo jednu dovolenou s rodiči tak po rozvodu by měl otecko platit dvě? proč?
viktorka_od splavu Já neřikam, že by to měl matce 100% zatáhnout, ale pokud na to matka objektivně a nesvévolně nemá, nevidím důvod proč by otec neměl přispět a proč, no aby si dítě vodfrklo s oběma![]()
viktorka_od splavu Mám za to, že to bylo myšleno tak, že otec má přispívat nejen polovinu nutných nákladů na dítě, ale tolik, aby matka byla schopna případnou dovolenou (podobného standardu) zaplatit..
Já bych to viděla tak, že by soudy při vyměřování výživného měly přihlížet k důvodu rozpadu vztahu (vím, těžké), ale nejen otcové odcházejí od rodin za hlasem svého srdce a nechávají chudáky ex-manželky bez prostředků, občas odcházejí i matky, které pak ještě vesele dojí ex-manžely, protože přece dítě a jeho životní úroveň..!
Aneb není třeba se dobře vdát, ale hlavně se dobře rozvést.. ![]()
Pavlena no každopádně souhlasím s JR že bych něco takovýho nechtěla rozhodovat:-)
ono "nutné" náklady jsou celkem minimální a ty by měl být schopen zajistit kterýkoliv rodič. ale z těch "nenutných" si úplně neumím představit, že by někdo (bez ohledu na pohlaví) bral výživné na dítě v řádech desetitisíců, sám si živořil z minimálního platu a dítku poskytoval všemožný luxus vč. teda ok, společné dovolené, ale když do karibiku a byť by to druhý z rodičů zatáhl komplet, tak kde jsou hranice? zaplatí jen pobyt, nebo i výbavu? výlety? dopravu na letiště? oblečení? (aby se rodič v chudém kabátku v letovisku necítil nepatřičně), co třeba jazykový kurz? ať se rodič taky domluví a nebloudí tam..? to už se spíš dostáváme k americkému modelu kde výživné dostává bývalá manželka natvrdo a šmytec. tady to teda celkem nemá tradici...
viktorka_od splavu Tady má hlavně tradici obava, aby někdo neměl "zbytečně moc", si pamatuju jak lid trojčil, když vyměřili alimenty Alexi Čejkovi. Přijde mi ujetý hned předpokládat, že příjemce je příživník. A nutný výdaje jsou ty, který dítěti prospějou a plátce si je může dovolit, těžko generalizovat co ještě jo a co už ne.
Mutziputzi no jak jsem psala, já s tebou vpodstatě souhlasím, ale s tou dovolenou už mi to přijde přece jen za vlasy přitažený:-) nakonec zkus si to představit obráceně, co když je pán netáhlo a ženská co se otáčí by mu měla zacálovat dovču aby si ho děcka užily jak sou zvyklý, neže pojede s nima pod stan na mácháč ale nutně se musí vyhřívat někde v exotice? ony ty případy "čejka" kdy ty prachy rodiči nijak neschází i kdyby platil ještě dvakrát tolik nejsou zas tak obvyklý. to bych ani nemrkla. častější bude model kdy je s těma penězma (na obou stranách) potřeba trochu rozumně hospodařit. a děckám dovolená ve spacáku v kempu může hezky rozšířit obzory. pro ně je hlavní, aby ten rodič měl zájem a někam je vzal.
Mutziputzi Problém je, že naprostá většina případů se pohybuje kdesi v šedé zóně mezi Čejkou a Frantou Vomáčkou, rozvedeným tramvajákem.. ![]()
Mutziputzi jinak já těch modelů fakt zažila a zažívám celkem dost různých a když někdo platí relativně dost/co může a přitom holka přijede podoma okudlaná, v hrozných hadrech od vietnamců, nadšená z každé drobnosti, kosmetiky apod... a pečovatelka si vylepšuje nemovitost (v majetku jejího nového manžela, kde je děcko nežádoucí) je to blbý no. prostě ty případy jsou všelisjaký
Pavlena přesně![]()
Z mého okolí: On příjem 150 tisíc, platí 20 na dvě děti, zdá se mu to moc, soudí se, aby část výživného se ukládala dětem na účet. Matka dětí příjem 20 tisíc. Takže jedna rodina 40, druhá 110, nová paní nepracuje. Podotýkám, že na obou stranách jsou jeho dvě děti. Souhlasím s Mutzi, děti na obou stranách by měly mít přibližně stejný standard.
Edit druhá rodina 130, neumim pocitat
Potrefenáhusa furt přemýšlím, koho mi Tori připomíná. Zamilovaný profesor (Eddie Murphy).
zlatahouba A v tomhle a podobnych pripadech nechapu, ze si tu disproporci pan otec nedokaze uvedomit, to si vzdycky rikam, ze bych takovymu cloveku jednou prala aby ho ty prvni deti poslaly do hajzlu, az by je jednou treba k staru potreboval
zlatahouba co by z toho chtel ukladat
takovy hlady miluju
viktorka_od splavu Panovi ze srdce preju, aby ditka pobyla na skole do sestadvaceti![]()
Mutziputzi ja bych mu spis prala aby z tech 40 musel par mesicu ve trech lidech prezit (vcetne bydleni atd), by se panacek divil
viktorka_od splavu Ja bych ho nepodcenovala, to mu musi bejt jasny, tipuju pristup Kdyz ja muzu vydelavat 150, vona muze taky...znam takovy
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí