Me tak napadlo, kdyby treba na veceri diplomatu zacala pobihat naha nebo prevlecena za medveda. Sama za sebe, zadny tajemstvi podlehajici proverce by tim nevyzrazovala...
Neco jako naha party v Toni Erdmann![]()
VIP zjevy
to už si přece zajistila u ovčáčka, veřejně ho vyzvala, ze staré známosti, aby zajistil, aby to prezident nedopustil :D ale oni myslím borůvku nevyhodili, jen ho odvolali "z mise" do prahy, což prý mohou dokonce bez udání důvodu. pokud to tak je, tak už vůbec nechápu, proč kolem sebe kopou. pokud na alenu byl několikrát upozorňován (ať už oprávněně nebo ne), tak to asi mohl čekat, a pokud skutečně nemusí být uveden důvod stažení, tak jsou prostě jen oba mega trapní. diplomaticky rozhodně není ani jeden z nich. nedokážu si představit, jak by ho teď mohli vůbec znovu někam poslat, když to řeší takto (i kdyby nakrásně to byla nějaká vykonstruovaná kauza).
Ale jo, ja beru, ze je podrizeny MZV, jenom si nemyslim, ze by projev manzelky na sockach mel byt prezentovan jako duvod stazeni z "mise", jeji projev neni v rozporu s pravem a pak si muze psat co se ji zlibi. Na reprezentovani v Zeneve to tezko muze mit vliv, jako demokrat bych si nedovolila ji ani korigovat, natoz neco zakazovat, Zaoralek se dle meho skutecne ztrapnuje.
já teda nesleduju, co se na nějakých těch "sítích" děje a píše, ale ten příklad od mirajo má něco do sebe ![]()
Co? Ja jsem to moc prave nepochopila
No já jsem to pochopila tak, že v diplomatických službách jaksi není sama za sebe... a pokud jí přeskočí, je třeba ji někam uklidit - diplomaticky a diskrétně...
Bych asi svobodny projev na siti a exibicionismus nesrovnavala, kdo ma pravo soudit, ze ji preskocilo?
zaměstnavatel? ![]()
on i běžný zaměstnanec má jistá omezení i ve svém volném čase (třeba nesmí vynášet interní informace apod), a diplomaté to budou mít předpokládám mnohem přísnější. pokud jejich rodinní příslušníci požívají nějakých výhod a účastní se oficiálních akcí, kde zastupují čr, tak nejspíš budou taky muset nějaká pravidla dodržovat. ať už ta paní jen blábolí nebo představuje nějaké skutečné riziko, nemá asi na takovém reprezentačním místě co dělat.
No, proto ty projevy na síti občas podle toho vypadaj. Když mě u toho nikdo nevidí, na netu můžu exhibovat do aleluja. Třeba to ani nejsem já, třeba je to někdo úplně jinej.
Jejiho manzela?
No a jaky omezeni porusila?
vim já? zřejmě nějaký jo, když ho teda stáhli. nebo ho stáhli z uplně jinýho důvodu, ale předpokládám že právo na to mají. když mě povolá/pošle zaměstnavatel odněkud/někam, tak prostě může, vo co de?
No nam vo nic, ale obavam se ze az me zamestnavatel povola/posle odnekud/nekam kvuli aktivite manzela na twitteru, nejspis se pozastavim jako Boruvka.
no tak jestli seš velvyslankyně, měla by ses mít na pozoru (obzvlášť pokud je manžel vtipálek nebo magor;-))
třeba nějaký etický kodex?
no a vůbec: proč by měl zaměstnavatel zdůvodňovat stažení?
konec - hotovo - nazdar!
diplomatovi by to mohlo dojít, předpokládám... ale sjezd socdem už oba prošvihli, tak možná nějakej ten kancl v Praze na MZV...
Jenom diplomat ![]()
Ja nic neetickyho nevidim prave. A jak nezduvodnoval, u vas v zamestnani neprektikujete rovnocenny dialog? To neznam, ale muze to byt mrzute, to bych nechtela.
každá "firma" má ten etickej kodex jinej - ten jejich neznám, tak nemůžu soudit
Jak už jsem psala, pokud bude tvůj manžel účetní nebo knihovník, piš si kam chceš a co chceš.
Pokud ale bude tvůj manžel diplomat na nejvyšší úrovni, pak z toho pro tebe, jako manželku stopro vyplývají určitá pravidla a povinnosti. Volné, urážlivé komentování čehokoliv, notabene politické reprezentace (ať už je jakákoliv) mezi ně určitě nepatří.
Diplomacie je synonymum pro naprosto korektní a decentní vystupovaní, veskrze slušné a zdrženlivé. Nic tomu není vzdálenější, než chování paní Borůvkové.
Diplomat je člověk, který Vás pošle do prdele takovým způsobem, že se budete na ten výlet dokonce těšit
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí