Mutziputz zvýšení či snížení výživného není problém, já jen tvrdím, že životní úroveň děti za trvání manželství se nemusí rovnat životní úrovni rodiče. Proto standart, který deti měly před rozvodem, není určující, určující je právě majetková situace rodiče. Kdyby byl Plekanec škrt a děti zivorily , pak by v rámci zachování jejich životní úrovně mohl navrhnout, že bude platit pět měsíčně na oba. To je jen můj pohled, nemyslím si, že je to to samý,.Ač by teda melo byt.
VIP zjevy
nolita to máš samozřejmě pravdu, a já taky vůbec tu věcnou stránku neřeším a nemám žádný ambice do toho mluvit:-) spíše obecně to dění okolo... ale fakt mě zaráží, právě proto že jsem okolo od běžného lidu mockrát slyšela takový ty nesmysly typu "ona mi nedává děcka tak jí nemusím platit", "nic jí nedám do ruky, budu to dávat děckám na spoření" a vůbec nejlepší bylo "ona mi podepsala papír, že jí dám 100 (už nevim přesně, střílim od boku)) tis. a už nemusím platit" - to jsem se smála nahlas
ovšem, že to bere za své i někdo kdo se prohlašuje za profíka mě docela zarazilo. ale tak dnes jsem pátrala, jak je to s "přeplatkem" na výživném, a zjistila že se nevrací/nezapočítává do případných nových nároků - ovšem pouze u nezletilých dětí. právnička to nevěděla. takže chápu že neví každý vše. jen když řeší ten konkrétní případ předpokládám že si to zjistí. já taky ze své práce neznám vše detailně, když řeším novou situaci, zeptám se/zjistím si to.
onetwoone Děti nemají existenčně pocítit rozvod rodičů, teda základem je to, aby movitější z rodičů jejich úroveň dorovnal, pokud ten druhý odchází z manželství s výrazně nižším příjmem. Nechápu co by Plekanec 5 tisíci dorovnal, nejde o to jak skromně žili, ale kolik platili školné, sport, kroužky, za cestování atd., to by mělo být dětem umožněno i nadále.
Mutziputzi obavam se, ze to je dost idealni predstava, naopak bych rekla, ze vetsine deti se rozvodem jejich financni situace zhorsi, stejne tak, jako se zhorsi obema rodicum. Jako bylo by krasne, pokud by to tak nebylo, ale neumim si predstavit, ze paru s dvema prumernymi prijmy (kteri tak-tak plati bydleni spolecne a pak musi platit bydleni kazdy zvlast) neklesne zivotni uroven. Neziji tu jen Plekanci a Vondrackove.
Tak už padají jiné cifry:
„Lucie chce 7 milionů dolarů a také měsíční alimenty ve výši 30 tisíc dolarů. Tomáš má pak zaplatit i soudní výdaje ve výši 100 tisíc dolarů,“ tvrdí zdroj Blesku z okolí Plekance s tím, že i tak platí přenechání bytu a další výdaje.
Pokud by se jednalo o částky v amerických dolarech, pak by Lucie žádala 154 milionů korun jednorázově, 660 tisíc korun měsíčně na alimentech a soudní výdaje ve výši 2,2 milionu korun. Pokud by šlo o částku v kanadských dolarech, tak by hokejista trochu ušetřil. Jednorázově by zaplatil 119 milionů, měsíčně na alimentech 510 tisíc korun a za soudní výdaje by zaplatil 1,7 milionu korun.
Pavlena no presne. a hlavne to takhle jak psala mutzi definovano nikde neni. presne se ma dite podilet na zivotni urovni rodicu.
To jsou dost rozdílné představy, ale ta její by se mi líbila víc, přiznávám. Tam už vidím ty peníze na bydlení, letenky, školy...
dynda tak hlavne ta "jeho" je falešná
viktorka_od splavu Pavlena aha, takže bylo potřeba vám k tomu dopsat "pokud je z čeho brát", to se omlouvám, to mi nedošlo
Život začíná po čtyřicítce. Ví to i středočeská hejtmanka Jaroslava Jermanová Pokorná (ANO). Právě po těchto kulatinách se jí podařil vzestup do vysoké politiky. A teď, ve svých 48 letech, čeká miminko, jak exkluzivně potvrdila Blesku.
Mutziputzi Nejde o Plekance, to byl jen příklad, např. rodič může tajit svoje příjmy, nebo i netajit a brát rodinu na hůl. Tvůj předpoklad, že dítě má dostat 50.000 a je jedno kolik procent příjmů to dělá, je podle mě špatnej. Protože to může být třeba 1% příjmů, a byť by byla živ.ú. dítěte zachována (kroužky, školné), není mého adekvátní, jelikož dítě má mít "stejnou" životní úroveň jako rodič. To je taky jedinej zákonnej imperativ, řekla bych, nic o zachování živ. úrovně v době trvání manželství podle mne v občanovi není.
onetwoone Hergot ale už naposled, dítě má dostat tolik, kolik potřebuje, aby se zaplatil jeho dosavadní životní styl, samozřejmě pokud to majetkové poměry rodičů umožňují, ne 50 tisíc ať bere kdokoli kolik chce. Prostě pokud dítě hraje tenis, stojí to 50 tisíc ročně, mělo by být výživmé v takové výši, aby na něj mohlo chodit i nadále, ne že si tatínek vezme hypotéku a soud k tomu přihlédne s tím, že dítě má smůlu, smůlu by měl mít otec, příklad. Opačný extrém, když si tatínek koupí tryskáč, zcela jistě není důvod, aby dítěti kupoval helikoptéru...já už fakt nevím jak se lépe a jasněji vyjádřit.
dynda tak hlavne ta "jeho" je falešná
Asi jo, včera už se někde objevila další verze. Tak teď nevím, kdo je teď nejdramatičtější, ale zdá se, že KK se nějak stáhla ze scény. Něco velkýho chystá?
Mutziputzi Tak ten její mazlik je mladej, plnej sil, ten na to ještě bude mít nervy
. Mamka je občas přijede navštívit.
Život začíná po čtyřicítce. Ví to i středočeská hejtmanka Jaroslava Jermanová Pokorná (ANO). Právě po těchto kulatinách se jí podařil vzestup do vysoké politiky. A teď, ve svých 48 letech, čeká miminko, jak exkluzivně potvrdila Blesku.
No, tak ta bude muset být pružná ještě hodně dlouho...
999 Jsem zrovna četla, že se hejtmance svěřil až po sňatku, že má dítě...poté co se jeho matka svěřila Blesku s tím, že pantáta neplatí aliky, po vsi se prohání služebním krajským vozem, o 15 let mladší kadeřník - to chceš si s nim v padesáti pořídit potomka![]()
Mutziputzi Já bych pochopila, mít v padesáti o patnáct let mladšího chlapa. Já bych pochopila i toho kadeřníka - moje kamarádka měla taky milence kadeřníka a říkala, že to bylo fajn, vždycky jí potom vždycky umyl a vyfoukal hlavu
. Ale dítě? Tam tu motivaci nevymyslím...
999 podle mě na udržení zajdy, pro mě v jakémkoli věku nepochopitelná a obvykle nefungující motivace
Mutziputzi Prostě mu na pár let udělala program...
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.