VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 12:27

Jiná Realita 

Nevím no, ten cár papíru, co zveřejnil bulvár, tomu můžeme věřit a nemusíme. To si mohl kdokoliv napsat na počítači, vytisknout... Moc jsem to teda nestudovala - to má tu jednu stranu? Radši bych to brala s rezervou. 

Jestli je to pravda, tak to vypadá, že chce P. rodinu odlifrovat do Čech. Nikdy moc nechápu, když se jeden z rodičů celkem klidně vzdá svých dětí / kontaktu s nimi. Což by tady nastalo, i když vlastně oni už stejně žili hodně daleko od sebe, tak kdo ví? 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 12:30

viktorka_od splavu no dobře, to je trochu nadsázka (edit: monstrózní by bylo třeba 40.000), ale je to doba před deseti lety, a tehdy se přisuzovalo těch 10.000 pro obě děti najednou. prostě ve srovnání s jinými výživnými to tehdy opravdu nebylo málo. myslím, že dnes by to byl ekvivalent tak ...12.000 a 15.000? a to se ti zdá málo? pro malé děti? nebylo jim ještě ani deset, tomu mladšímu mohlo být možná tak 5 let, do školy nechodil. takže se dal očekávat růst, s ohledem na rostoucí potřeby. znám děcka, které dostávaly jako výživné třeba 3.000 (a to ještě všelijak).

zas tak jak plekanec na tom ten otec nebyl. a to si vem, že ten nabízí 25.000 teď, a jeho příjem je násobně vyšší.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 12:30

dynda z čeho se dá vydedukovat, že někdo někoho lifruje do Čech fakt nechápu, hlavně že berme s rezervou

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 12:41
Reakce na Kokoska:

Neříkám, že si má Lucie sbalit kufříček a tiše bez nároků odkráčet, ale není divný uzavřít předmanželskou smlouvu v Čechách a pak se rozvádět v Kanadě, aby ta smlouva neplatila? 

​No protože když ptáčka lapali, bylo třeba předvést se jako bezelstná skromná osůbka... (nepochybně s vědomím, kam si může pan ženich později smlouvu zastrčit )

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 12:50

Mutziputzi tak já znám opravdu vyšší částky akorát teda asi spíš na dohodu než od soudu. každopádně bych to nepopsala jako horentní nebo astronomický...

Jiná Realita 25 na dvě děti je 10 a 15, ne? to je řekněme slušný, ale rozhodně ne vysoký v poměru k výdělku. tak jestli je to tvůj obor, jistě víš, že mají mít stejnou životní úroveň jako taťka.. to za desítku měsíčně asi těžko:P

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 12:55

viktorka_od splavu ještě jiný pohled (protože si ty částky nepamatuju přesně, je to fakt dávno): tehdy to bylo tak, že on měl plat nějak pod 50.000, což bylo dost, dnes už to tak zajímavý plat není, a výživné se potom, co by děti začaly chodit do školy a na druhý stupeň (žena se netajila, že hned požádá o zvýšení), dalo předpokládat jako skoro polovina jeho příjmu. dnešní kalkulačka výživného stanoví, že maximální výše výživného je nějakých 30% čistého příjmu, a pokud zadám přibližné parametry, tak mi vyšlo, že maximální výživné pro obě děti dohromady dnes navrhuje cca 15.000. tedy méně, než před těmi deseti lety. v tom případě už měly děti vlastně vyšší úroveň, než jejich otec. ne že bych jim nepřála, ale polovina příjmu mi přišla hodně přestřelená.

tehdy ještě žádné tabulky, kalkulačky neexistovaly. soudce stanovil výživné dle vlastní úvahy.

20970 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 12:59

Jiná Realita teď závazný tabulky taky neexistujou, jenom teda plat 50 tisíc byl "něco!" tak ve devadesátym druhym, rozhodně ne před 10 lety...jinak jde o náklady dětí, náklady otce soud nemusí zajímat, jde o to zachovat dětem životní úroveň jako před rozvodem, na co pán bude a nebude mít je jeho problém, to 30% zastropování je IMHO nesmysl, už proto, že na to není mustr.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:05

Jiná Realita tak ještěže už to neděláš

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:09

Mutziputzi 

No kdybych chtěla mít děti v Kanadě, dám rodině byt v Kanadě. 

20970 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:11

dynda kdyz ho tam nema?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:12

Mutziputzi myslíš, že plekanec bude nakonec posílat polovinu výplaty? já asi pochybuju, ale jsem pesimista.

20970 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:17

Jiná Realita to by byl hodne blbej, proc by to delal?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:24

Mutziputzi asi tě špatně chápu, ale přijde mi, že ti přijde 30% příjmu málo, tak proč by neměl zrovna plekanec dát tu polovinu, když nějaký v porovnání s ním "chudý příbuzný" musel (a mně přijde, že to schvaluješ, či?)? myslím, že zachovat životní úroveň plekancových dětí bude adekvátně násobně dražší, než toho "mého" pána.  

20970 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:26

Jiná Realita protoze kdyz deti potrebujou 50 mesicne, je problem tatinka jestli to dela 10 nebo 60% jeho prijmu...hele tys z toho fakt vypadla, co?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:31

Mutziputzi 

Já bych jako táta chtěla děti mít co nejblíž, tak bych na prvním místě řešila jejich bydlení tam, kde žiju já, abych s nimi měla kontakt. Asi mám naivní představy o rozvodu a budu ráda, když to tak zůstane. Ale, jestli se nepletu, oni společně nežili ani před rozvodem, tak to je trochu jiný příběh. Jinak pražský byt nebude k zahození v žádném případě. 

20970 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:39

dynda to je majetkovy vyporadani, ne misto kde maj bydlet, on sam tezko vi jak dlouho bude v Kanade, vsadila bych se, ze ani on tam nezije ve svem dome

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:40

Mutziputzi Byty se snad dají jak koupit, tak prodat, v tom bych problém neviděla.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:51

Mutziputzi 

Jo, rozumím, ale nějak by mě nenapadlo, že v Kanadě nemají, takže vypořádávat nebudou. 25000 CZK, to už na kanadský nájem a provoz celé domácnosti moc nevypadá, Lucka bude muset přidat.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:52

Mutziputzi to sice vypadla, ale až tak, že bych se nechal přesvědčit, že pokud děti potřebují 80% otcova příjmu, tak jim to soud přizná, edit: "protože to je problém tatínka", fakt ne :) 

20970 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 13:54

Kokoska se ziskem vzdy?