A ty stížnosti, že si lidi neumějí říct, co chtějí... No, já vím, že někomu se člověk nezavděčí ničím a nikdy nebude spokojený, ale to dotazování "co chceš" zas moc nechápu já (kromě dětí, ty chtějí opravdu hodně, ale samy si nic koupit nemůžou, nebo velmi mladých dospělých, kterým se dá dárkem třeba pomoci). Ale dárky dávám dospělým, které znám, mám ráda, a vím, co rádi dělají, co je baví, co aktuálně řeší... To, co chtějí a potřebují, si kupují sami, já chci dárkem dělat radost, ne šetřit jejich rodinný rozpočet. A beru to i naopak. Dotaz "co chceš" k Vánocům nesnáším.
Čas vánoční...
Evaeva to myslím nejsme ve při. Domluvit se na výměně mi připadá ok, ale vlastně jen z objektivních důvodů - nesedí velikost, nehodí se mi barva. Ne proto, že tohle se mi nelíbí a chci něco úplně jiného.
Pinot Noirme prijde nejlepší dárek takový, který by si člověk sám nekoupil. A může to být třeba i luxusní balení čaje, nemusí jít nutně o věc za několik tisíc.
Pinot Noir tak to mam asi naopak - kupovat darky detem je jednodussi, protoze samy si nic nekoupi, vsechno vlastne dostavaji jako darek
vydelavajici dospely si koupi vsechno, co potrebuje, co chce, co mu udela radost, nepotrebuje, aby mu nekdo neco kupoval
takze ja se naopak snazim si tu potrebuju darku vytvorit, co se mi treba od leta zalibi, co bych si normalne sama koupila, tak si nekoupim a napisu si na seznam, ze ktereho pak muzu citovat lidem, kdyz se ptaji, co chci
continuity Přesně, to jsou dárky, které mám nejraději, do teď si pamatuju, jak jsem někdy kolem dvaceti k narozeninám dostala tabletu do koupele od Ninny Ricci, stála třeba dvě stovky, nic co bych si nemohla dovolit, ale rozumíš, za jednu koupel? V životě bych si ji nekoupila.
Kokoska ono už je to hodně let, ex tchyně už ani nežije. Ale je fakt, že když jsem to zjistila, dostávala už opravdu jen maličkosti a spíš něco dobrého k jídlu. To dál neposílala totiž :).
baltik dělám to stejně, taky si takhle vytvářím potřebu. Nebo si přeju poukaz na masáž, do restaurace,... Tj. něco, co si samozřejmě můžu koupit sama, ale ten poukaz mě "donutí" to realizovat.
Pinot Noir nelíbí se mi to tak moc, že to vyhodím (například) mi připadá stejně dobrý důvod jako ty objektivní
Podle mě je to prostě škoda, ať jsem v pozici dárce nebo obdarovaného
A ty stížnosti, že si lidi neumějí říct, co chtějí... No, já vím, že někomu se člověk nezavděčí ničím a nikdy nebude spokojený, ale to dotazování "co chceš" zas moc nechápu já (kromě dětí, ty chtějí opravdu hodně, ale samy si nic koupit nemůžou, nebo velmi mladých dospělých, kterým se dá dárkem třeba pomoci). Ale dárky dávám dospělým, které znám, mám ráda, a vím, co rádi dělají, co je baví, co aktuálně řeší... To, co chtějí a potřebují, si kupují sami, já chci dárkem dělat radost, ne šetřit jejich rodinný rozpočet. A beru to i naopak. Dotaz "co chceš" k Vánocům nesnáším.
![]()
Pinot Noirme prijde nejlepší dárek takový, který by si člověk sám nekoupil. A může to být třeba i luxusní balení čaje, nemusí jít nutně o věc za několik tisíc.
Přesně tak.
Evaeva když já bych radši, aby dárek ode mě tedy v tichosti hodili do koše, než aby mi řekli, hele, to je tak škaredý, že buď mi to vyměníš, nebo to hodím do koše (a i zaobaleně řečeno by mě to mrzelo).
Pinot Noir me segra jednou dárek pro jedno z jejich děti normálně zabalila domu. předtím dítko zmasirovala, že tu stavebnici nepotřebuje. No nedostali už ode mne pak dlouho nic kromě peněz.
Teď jsem tam po letech donesla party hru s výbornými recenzemi. Za tři dny jsme hráli 3 x aktivity, že bychom si alespoň jednou zkusili tohle, na to vůbec nereagovali. No takže tam zas příště přinesu akorát čokoládu.
Pinot Noir já to mám opačně, i tu výměnu sama nabízím, když vím, že to není problém a z reakce mám pocit, že jsem se fakt hodně netrefila
continuity achjo ![]()
MP Meri aha, tak to je jiná
! "Vánoce jen pro babičku" jsem pochopila, že jenom babička chtěla slavit vánoce.
Pinot Noir Já ti rozumím, jak to myslíš, ale vůbec s tebou nesouhlasím
Svět je plnej zbytecnejch krámů a já vítám každou příležitost, kdy k tomu nemusim aktivně přispívat. Jak z pozice dárce, tak z pozice obdarovaného. Stokrát radši přežiju, že mě zamrzí (protože je jasný, že mě to zamrzi), že jsem se s dárkem absolutně netrefila, než aby to někdy vyhodil nebo založil na dno skříně. Dtto radši si napisu Jeziskovi o pudr, který si klidně muzu koupit sama, než abych riskovala, ze dostanu 48. sprcháč, který nepoužívám, nebo kosmetiku, které se budu horko těžko přijatelným způsobem zbavovat (já nevyhodim ani neskladuju nic, o to je to těžší
).
To je nejlepší. Nebo ta zmiňovaná tableta do koupele je výborný příklad.
MP Meri víš co, já jsem ve skutečnosti přesvědčená, že v rodině (s nikým jiným si dárky nedáváme) máme tak dobré vztahy a tak dobře se známe, že nikdo nic nevyhazuje, ani mu to bez užitku neleží ve skříni. Nepamatuji se, že bych snad někdy dostala něco, co by bylo mimo a věřím, že i já se vždycky trefila. Takže vlastně dost teoretizuju. ![]()
A taky nemám ale žádná svoje pravidla typu "takové sprcháče nepoužívám" - pro mě mejdlo jako mejdlo, spotřebuje se všechno. Snad jen produkty od Babiše neberu, ale to by mi nikdo z rodiny neudělal. ![]()
Z druhe strany toho nevhodne obdarovavaneho, pred kazdymi, ale fakt kazdymi narozeninami me, muze a ted i ditete resim uplne stejne schema s tchyni, kdy vola, co nam ma koupit. Letos to bylo asi 2 mesice predem, takze me to nejdriv ani nenapadlo, ze uz: Volala, jaky mam rada caj, tak rikam, ze caj nepiju, ze mi z nej v tehotenstvi bylo spatne a od te doby se cajum vyhybam. Tim jsem spustila litanii, ze mi uz koupila krasnou a drahou sadu caju, v krasne plechovce, kterou bych pak dal uzila (coz bezne nedelam, davam to manzelovi do dilny na sroubky), a co s ni ted ma jako delat? Ok, nejak jsem to urovnala. Pak na narozeniny jsem dostala darkovou tasku, podekovala a v ten okamzik ji nijak vic nezkoumala, a tchyne se me pak pta, jestli si nedam sipkovy caj? Tak rikam, ze dekuju, ale caje od tehotenstvi nepiju, a tim spoustim dalsi litanii, ze v te tasticce je i nejaky luxusni bio sipkovy caj, a jestli ho nechci, at ji ho vratim. Ok, hrabu v tasticce a vracim caj.
Za tyden vola, co si myslim o jedne knizce pro muze k narozeninam? Rikam, ze uz ji ma, a spoustim litanii, ze uz ji koupila, a co s ni ma ted delat? Moje nervy ![]()
Myrtila šmankot to je úplná dárková noční můra tohleto, proč se tě vůbec ptá, když už to má stejně všecko nakoupený a jakákoli změna je naprosto nepřekonatelnej problém, no uf, rozčiluje mě to jen o tom čtu :))
Torrah moc prosim, kde jsi sehnala ty veci s HP?
Neter by mela velkou radost !
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY