Já tedy (zatím) nijak vánočně nezlobím a neladím, v tom našem chaosu by to stejně nevyniklo
a navíc se mi pořád líbí dýně a podzimní výtvory ze školy a školky.
Čas vánoční...
JankaM krasny preklep ![]()
Hlavou mi proletěl nápad na superdárek pro muže, takže co? Za živého boha si nemůžu vzpomenout, co to bylo, jen že by mu to udělalo velkou radost. ![]()
Takhle, já bych se obešla bez duplo policajta na ledním medvědovi a stáda andělíčků, ale měla jasný názor
A prosím, máte někdo osvědčený recept na perníčky? Mám pocit, že jsem loni dělala podle nějakého receptu, co byl tady. Bylo tam hodně medu a myslím že trocha rumu a byly hned měkké ![]()

Zrovna kompletuju advenťáky dceruškám(kazda bude mít pochopitelně svůj)![]()
Chybí mi k dočtení asi 5 stránek vlákna, ale chci taky přihodit svůj tip - tchýně po mě taky vždycky chtěla vědět, co nám má dát, tak já jsem si řekla třeba o domácí nudle do polévky (sušené), to ona jako stará hospodyně bravurně ovládala a ráda vařila, tak se mi to zdálo ideální. Další rok dělala širší nudle, jednou sbírku asi pěti nebo šesti různé (domácí) marmelády. To byly fajn dárky.
A ještě jsem viděla reklamu na koupi předkresleného obrázku, který dostaneš i s barvami, a vybarvuješ - teď jsem v rychlosti našla třeba tohle. Mě by to jako dítě v určitém věku moc bavilo. Já jsem teda kreslit ani malovat nikdy neuměla, ale takovéhle vybarvování, to se mi líbilo. Motivy jsem viděla vyloženě dětské, i pro větší děti, s motivem Harryho Pottera, některé hodně kýčovité, ale i lepší, to už záleží na výběru.
Lenka22 Zrovna malování podle čísel může být fajn dárek i pro dospělého. Kamarádka ho dostala od své dospělé dcery a začalo ji to tak bavit, že už maluje i bez čísel (čímž má její dcera o výběr dárků postaráno, protože barvy i štětce jsou věc spotřební ;)
Lenka22 já takhle dostala od babičky sušené houby
DruI jo, malování podle čísel, to je ono - jsem nevěděla, jak se to jmenuje
. A možný to je, že se člověk "rozmaluje"
.
Evaeva jj, to jsou dobrý dárky. Já jsem třeba takhle od ní dostávala k narozeninám (na moje přání) třeba bábovku (vyloženě famózně dobrou) nebo makové buchty...
brrr nepřijdeš na to s nápovědou? Třeba se chytneš... něco na sebe, něco v souvislosti s jeho koníčkem, něco do dílny, na zahradu, do auta, do práce, na cestu do práce, na sport, na kolo, na dovolenou, k mobilu, k PC, kniha, pouzdro, batoh, hodinky, hudba, něco elektronického... něco plastového, dřevěného, textilního, papírového, kovového, koženého... na léto, na zimu... v souvislosti s jídlem, pitím, vařením, grilováním... pořád nic nenaskočilo?
Lenka22 jedlý dárky, jo! největší radost co si pamatuju mi udělala kamarádka, když mi k narozeninám uvařila svíčkovou ![]()
Paris Dík. Bohužel to nepomáhá, jen vím, že když mě to napadlo, tak jsem si řekla, že teda nemusím kupovat sadu chilli papriček. Ale mám ještě jine nápady, jenom tenhle se zdál být nejelpší.
Já peču podle Vaňka, rum s vajíčkem je na potření a jsou skvělé a hned měkké
brrr to se mi stává taky. Tlapkám a přeju, ať se nápad znovu vynoří. Mě se pak často vrátí, jen někdy už pozdě na realizaci. Mám v mobilu celoročně seznam s tipy na dárky pro všechny blízké, ale nějsy to prostě nestihnu zapsat a pak lituju a vzpomínám...
dzizisketa úplně blbý dotaz ale zůstanou taky měkké? Mně přijdou perníčky jak zakleté. Buď jsou tvrdé a nezměknou ani s jablkem ani v zimě, nebo jsou měkké na začátku a po 2 týdnech jsou jak kámen. Ale podle Vaňka vařím a peču rada, tak bych letos dala poslední šanci.
MaeGandal my pečeme tvrdé a nestalo se, že by do Vánoc nezměkly. Ale musí být v papírové krabici nejlépe na balkoně (venku), aby mohly nasát tu vlhkost.
brrr zkus se vrátit tam, kde tě to napadlo (jestli to teda jde). To pomáhá mě.
Jj, já jsem si je loni pojistila tím jabkem a bylo to až moc. Pekla jsem je tři týdny před Vánoci.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY