Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 22:12

Potrefenáhusa Já to složení radši moc nezkoumala :) ale zkusila bych ten štětec, jak někdo radil, to si myslím, že ve dvou letech zvládne.

Offline Marielle
příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 22:26
Reakce na Karja:

Karja ...No ono totiž většinou tyhlety typy neřeknou ,,ja nic nechci,, většinou je to litanie na ,,já nic, nechci,nic nepotřebuju, letos nic nedělám, kašlu na vanoce, zase nějaky kraviny, nebudu nic,,.....Na ,,já nic nechci,, bych ještě něco drobneho koupila:-D.  tyhlety typy znám. Není to můj případ. ...a je mi líto, že nechodíme do stejné školky

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:01
Reakce na Kan:

Karja Myslím, že by se ti hodil workshop. Holky to očividně i baví a bylo by dobrý je ve vkusu trošku  kultivovat.

To bych asi nezvládla. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:18

žluťásek ona má alergii vyloženě na to barvivo. Já to nikdy neměla, my to vždycky nakonec nějak umícháme. Když jim pytlík nahoře na dvakrát zajistím takovou tou plastovou svorkou, tak jim to s tím jde celkem dobře.

Online Garfie
28613 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:29
Reakce na continuity:

Každé období má něco, jen jsem chtěla říct, že odkládat některé věci, až budou děti větší a rozumné, nemusí být dobrá strategie. Těch Vánoc, kdy se z toho všeho tak bezelstně těší, je vlastně jenom pár. 

Mohl mi to někdo říct dřív. :-)

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:33

Garfie A tak já mám štěstí, že mi to někdo řekl, ja si to tady beru k srdci co continuity a Sweet Potato píšou, ty to hodně zmiňují o těch detickach, jak už to mají téměř za sebou. Fakt na to teď hodně myslím, jak už je to s holkama a tak celkově mnohem hratelnejsi;-), si to užít tohle období  

Online Garfie
28613 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:42

Karja  Dobře děláš! Začíná ti teď fakt hezké obdobní, někdy si to člověk neuvědomí, když je v tom přímo namočený.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:46

Garfie Jojo! Já to vím, teď už se někdy se sambem i nemůžeme dohodnout kdo s nima bude a kdo půjde vytvářet nějakou práci:-D. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:57

Evaeva Nejlepší poleva na perníčky je královská glazura. Na chuti to nepoznáš, krásně se to umíchá, neucpává se to a od té doby, co to používám, to jde šup šup. 

continuity Taky musím letos pořešit ten zelený základ na věnec, ale u nás se to dělá i na dušičky a máme doma nějaké ty slaměné nebo polystyrénové základy. To se potom jen omotá drátkem nebo provázkem a větvičky se pozasouvají. Jde to rychle. Takhle to celé umotat, jak z toho proutí, to by bylo asi pracné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 00:14

Karja já si myslím, že tohle předškolní období je fakt dobrý. Už to nejsou mimina, ale pořád jsou takový bezelstný (teda ty moje trubky, tvoje holky budou asi vycůranější;)), jdou do všeho naplno a tak.

Online Garfie
28613 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 02:34

Evaeva Neboj, první třída je sice trochu zlom, ale ono to ještě vydrží. Myslím, že se to začne lámat tak kolem třetí, čtvrté třídy. 

Online Garfie
28613 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 02:58

Renusatko Už ji tady studuju, o tom jsem v životě neslyšela. 

Já ty kupované polevy koupila jednou, ale už nikdy víc, když pominu složení, to se ani nedalo jíst. Já polevu tady dělám nerada, i když, pokud neodrbu prosívání cukru, se mi docela daří. Teď jsem byla na halloweenském kurzu zdobení a Američanka co to vedla přinesla hotové polevy, barevné, no bylo mi špatně předem, ale nakonec jsem byla překvapená, že byly úplně v pohodě a normálně dobré. Škoda, že jsem se nezeptala, co to bylo zač, ale říkala, že nakupuje základ někde na Amazonu. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 10:13

Garfie Já jsem se ptala perníkářky, jak tu polevu dělá a říkala mi, že se to zdobí tímhle. To složení má taky E a stabilizátor. Ale když jsem to tím začala dělat, tak naši mlsní kluci ani nepípli, že je to jiné a já mám dost ulehčenou práci. Možná, kdyby toho člověk dal na ten perník moc, ale to většinou neděláš. Jen si musíš dobře přepočítat, protože je to větší balení a to doma jen tak nespotřebuješ. Zase to zabalím a mám to na příště.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 10:42

Renusatko tak to E330 je kyselina citronová. Úplně bezpečná, jinak by si člověk nemohl vyždímat ani citrón do čaje. 

Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 10:49

Renusatko aha, ja to asi delam opacne, coz da vic prace a vypada to blbe. Prilozim vetvicku, omotam ji a jedu dal. Zitra mame ve skole motani vencu s detmi, tak know how se bude hodit. A drzi ti to, nepovoli se ti ten dratek? Ja to jakoby prubezne utahuju, takze to pevne drzi, ale ten drat tam je videt, no.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 10:54

Gatita To omotáš celkem pevně, na konci pořádně zatočíš a když tam ty větvičky zastrkáš, tak se to ještě utáhne. Když je to hustěji omotané, tak ani není nikde nic vidět. 

continuity Já jsem nestudovala co, ani kolik toho v tom je, ani jestli jsou všechny stejné. Protože chuťově mi to nevadí a práci mi to usnadní a to mi jde.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 11:03

Kdybyste někdo chtěli vědět, jak se dělají vykrajovátka 

https://twitter.com/fastworkers6/status/1595378442308313090?t=eEC2YjD9w4JbDamMNno5XQ&s=19

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 11:06

Gatita já to dělám stejně, opačně si to neumím představit. Letos jsem koupila mísu a tu hmotu a budeme zapichovat.

Online Garfie
28613 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 11:33

Renusatko Právě to složení nevypadá nijak děsivě. :-)

continuity To je boží! 

Offline Makara
3667 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 12:59

Garfie už se těšíš?