Sweet Potato Děkuji!
Čas vánoční...
Karja Já jsem loni skrz pátrání po bezlaktózovejch alternativách objevila, že i z kokosovýho mlíka se dá docela jednoduše vyrobit "salko", to mi přijde možná taky jako zdravější varianta? Že byste mohly koulet kokosový kuličky, kde není skoro nic kromě kokosovýho mlíka a strouhanýho kokosu, doslazený jen tak, jak uznáš za vhodný...
Mrs.Robinson jinak k ovesnými vločkami mám veskrze kladný vztah. Když mám chuť na teplou snídani, udělám si do mléka kaši z ovesných vloček se strouhaným jablkem a lžičku medu jaká je to dobrota.
continuity ja mam k ovesnym vlockam tez kladny vzah, ale treba pro hodne male deti to vubec neni vhodne.
a ze by bylo pro zdrave dite lepsi kokosovy "mliko" nez mliko, hm.. to je prece emulgat nasycenyho tuku ve vode
Karoleena Tak zas ten suk máme s manželem rádi
. Možná to i udělám
.
ááá, kdybych bývala věděla, že to někoho může inspirovat k plátkování sójového suku, tak to sem snad radši nedám!! :D
Kdyz pominu vsechny dietni omezeni ze zdravotnich duvodu, tak se mi moc libi, co o "zdravem" cukrovi rika Karolina Four. Zdravy pristup k jidlu neni o tom, ze si najdete recepty na "zdravejsi" nebo "dietnejsi" cukrovi, abyste ho mohli bez vycitek jist ve velkem mnozstvi, zdravy pristup je v tom, ze si date klasicke poctive cukrovi, na kterem si pochutnate, ale jen par kusu.
Obecne proti "netradicnimu" cukrovi z vlocek, datli orechu a podobne nemam, rada ochutnam. Ale zdravejsi to skoro nikdy neni, ani mene kaloricke. Jedine, cemu se vyhybam ja, je kokosovy olej. Prece jen ma nejvetsi podil nenasycenych tuku ze vsech a cukrovi s nim vazne zdravejsi neni.
711990 No zrovna to tady hledám, protože to chcu letos udělat zas, ale nemůžu najít přesně ten loňskej recept.
Nicméně, v principu to bylo fakt jen pomalu svařený kokosový mlíko do požadované hustoty, sladila jsem to trochu třtinovým cukrem a nebo možná javorovým sirupem, a nebo kombinace? Achjo, však já to jednou najdu...
Edit: Tak už to mám, jen javorovej sirup to byl, kvůli barvě, na 400 ml plechovku mlíka je v originálu 120 ml javorovýho sirupu, ale dávala jsem míň, tak nějak podle chuti. A zredukuje se to tak zhruba na třetinu, jde to pěkně a ani to moc dlouho netrvá.
Karoleena to je super. A jeste otazka pro blbecky, nalejes to to tam i s tou vodou? A "normalni" mliko nebo krem?
711990 Komplet všecko a bylo to určitě obyč mlíko, jestli by to šlo třeba i z toho krému/smetany nebo naopak z light mlíka, to nevim, nemám vyzkoušený
Karoleena dekuju:)
Karja zkusim![]()
Potrefenáhusa Náhodou, nejlepší "rafaelo" je z rozdrobených Vlnek!
a vlnky se ještě vyrábí?
Ounz Já myslím, že už se docela dlouho nevyrábějí, leda bys šly koupit v nějakých retro týdnech?
Zina já už je právě neviděla dlouhou dobu. A v těch 'retro' tejdnech prodávaj to samý, co jindy, akorat ve wannabe retro obalech
Ounz Ne. Ale něco, čím je nahradit, jsem našla. Vanilkové Vesny myslím.
Sweet Potato aha!
continuity já zas si je dávám s bílým jogurtem a nějakým ovocem, nejlépe s jahodama nebo malinama- buď čerstvé nebo mražené. Někdy k tomu přidám trochu proteinu. Nebo Když jsem jo rozmarná, tak navrch lžičku arašidového másla. Nedoslazuji ničím. Tohle snídám skoro každý den už několik let. Ráno nandám do skleničky a než dojedu do práce, je to akorát k jídlu.
continuity a já si na vločkovou kaši dám cukr, granko a máslo, prostě jako na krupici, ale za nic zdravého to tedy nepovažuji![]()
A do statistiky, nepeču protože jsem líná, ale sním všechno, čím víc tím líp. Hodně ráda mám na vánoce sněhové věnečky polomáčené v čokoládě (předpokládám v tukové polevě)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY